Winter BBQ van Jord Althuizen – reviewHet gebeurt niet vaak dat ik een review schrijf zonder vooraf (uitgebreid) ook uit een boek te koken. Maar door tijdsdruk lukte het dit keer niet om de BBQ aan te steken en de tuin in te duiken. Maar jullie gaven aan wel heel graag voor de feestdagen over het boek te lezen.

Mijn eerste opmerking nadat ik het doorgebladerd? Hij flikt ’t gewoon wéér! Want dit is boek vier alweer in de reeks Smokey Goodness BBQ boeken. Maar wel weer echt een next level BBQ boek.

Winter BBQ van Smokey Goodness

Ieder boek dat Jord met zijn team maakt gaat het BBQ niveau een treetje, nou zeg maar gerust een ladder, aan niveau omhoog. Dat maakt dat dit boek echt voor de hardcore BBQ liefhebber is. Zit jij nog op het niveau pulled pork en chicken on a can – allebei heerlijk overigens – dan is dit boek wellicht iets te hoog gegrepen.

Hardcore BBQ

Of zoals Jord zelf in de intro van zijn boek zet “Dit boek is er voor jou.. omdat je nieuwe ingrediënten en gerechten wilt blijven verkennen” en dat ga je doen, want beer op de BBQ? Ik at het nog niet eerder. En ook de Finse BBQ stijl – Kuusamo cooking – is niet de meest voor de hand liggende manier van in Nederland barbecueën.

Ik vind het zó stoer dat Jord dat wel gewoon in een boek zet. Grenzen zijn er in dit geval, letterlijk en figuurlijk, om overschreden te worden. Hulde!

Jord_WinterBBQ.jpg

Stoer boek

De fotografie, is net als voorgaande boeken, geweldig en verzorgd door Remko Kraaijeveld. Sneeuwfoto’s, stoere BBQ foto’s, het staat er allemaal in. Het maakt het boek al en een feestje om te lezen en door te bladeren.

Prachtig, maar minder toegankelijk

Waarom dan niet gekookt uit het boek, wegens geen tijd? Omdat je die tijd tóch nodig hebt voor de meeste gerechten. Ze zien er prachtig uit, klinken geweldig maar je maakt ze niet even snel op een doordeweekse dag. Dit is een boek waar je voor gaat zitten en daarna op pad moet om de ingrediënten te kopen. Dat is ook waarom ik het boek niet zo toegankelijk vindt voor de doorsnee BBQ liefhebber (wetende overigens dat het boek daar ook niet voor is geschreven).

Weet je dat, voordat je het boek aanschaft, dan is er geen man/vrouw overboord trouwens, want nogmaals alles ziet er even lekker uit. Ik zou alleen willen dat Jord langskomt om het voor me klaar te maken 😉

Verkoopinformatie

Winter BBQ van Smokey Goodness kost €  24,99 en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Uiteraard online te bestellen, maar ook in de boekhandel te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 18 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]