Winter BBQ van Jord Althuizen – reviewHet gebeurt niet vaak dat ik een review schrijf zonder vooraf (uitgebreid) ook uit een boek te koken. Maar door tijdsdruk lukte het dit keer niet om de BBQ aan te steken en de tuin in te duiken. Maar jullie gaven aan wel heel graag voor de feestdagen over het boek te lezen.

Mijn eerste opmerking nadat ik het doorgebladerd? Hij flikt ‘t gewoon wéér! Want dit is boek vier alweer in de reeks Smokey Goodness BBQ boeken. Maar wel weer echt een next level BBQ boek.

Winter BBQ van Smokey Goodness

Ieder boek dat Jord met zijn team maakt gaat het BBQ niveau een treetje, nou zeg maar gerust een ladder, aan niveau omhoog. Dat maakt dat dit boek echt voor de hardcore BBQ liefhebber is. Zit jij nog op het niveau pulled pork en chicken on a can – allebei heerlijk overigens – dan is dit boek wellicht iets te hoog gegrepen.

Hardcore BBQ

Of zoals Jord zelf in de intro van zijn boek zet “Dit boek is er voor jou.. omdat je nieuwe ingrediënten en gerechten wilt blijven verkennen” en dat ga je doen, want beer op de BBQ? Ik at het nog niet eerder. En ook de Finse BBQ stijl – Kuusamo cooking – is niet de meest voor de hand liggende manier van in Nederland barbecueën.

Ik vind het zó stoer dat Jord dat wel gewoon in een boek zet. Grenzen zijn er in dit geval, letterlijk en figuurlijk, om overschreden te worden. Hulde!

Jord_WinterBBQ.jpg

Stoer boek

De fotografie, is net als voorgaande boeken, geweldig en verzorgd door Remko Kraaijeveld. Sneeuwfoto’s, stoere BBQ foto’s, het staat er allemaal in. Het maakt het boek al en een feestje om te lezen en door te bladeren.

Prachtig, maar minder toegankelijk

Waarom dan niet gekookt uit het boek, wegens geen tijd? Omdat je die tijd tóch nodig hebt voor de meeste gerechten. Ze zien er prachtig uit, klinken geweldig maar je maakt ze niet even snel op een doordeweekse dag. Dit is een boek waar je voor gaat zitten en daarna op pad moet om de ingrediënten te kopen. Dat is ook waarom ik het boek niet zo toegankelijk vindt voor de doorsnee BBQ liefhebber (wetende overigens dat het boek daar ook niet voor is geschreven).

Weet je dat, voordat je het boek aanschaft, dan is er geen man/vrouw overboord trouwens, want nogmaals alles ziet er even lekker uit. Ik zou alleen willen dat Jord langskomt om het voor me klaar te maken 😉

Verkoopinformatie

Winter BBQ van Smokey Goodness kost €  24,99 en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Uiteraard online te bestellen, maar ook in de boekhandel te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 18 november 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 september 2020
 
Rutger Bakt de 100 Allerbeste recepten

Rutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar in dit boek lees je meer dan alleen zijn beste recepten.
1 september 2020
 
Top 4 boeken deze zomer

In de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader en wel hierom!
31 augustus 2020
Susan Aretz
 
Alleen op vakantie

Waarom ik, ondanks man en kind, toch alleen op vakantie moet / wil en ga leg ik je heel graag uit. Want alleen op vakantie gaan rockt!
29 augustus 2020
Voorlinden
 
De maand van Susan – augustus

Augustus en het is tijd voor vakantie. Ook dan wordt er tóch nog even gewerkt. Maar vooral lekker genoten. Lees je weer mee, dit was mijn augustus.
27 augustus 2020
Susan Aretz rockt
 
Kopen van volgers op social media

Dan koop je toch gewoon je volgers? Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord. Het kopen van volgers op social media. Waarom zou je dat willen?
26 augustus 2020
Susan Aretz
 
Adviezen aan mijn jongere ik

Wat zou ik mijn jongere ik vertellen, met de kennis die ik nu heb. Ik stelde mezelf en anderen de vraag en kreeg enorm verrassende antwoorden.