VERS! van Donal Skehan – reviewDonal wie? Ik hoor het je denken? In Nederland is deze jonge Ierse auteur nog niet heel bekend, maar dikke kans dat dat heel snel gaat veranderen.

Ik moest de perslunch met hem helaas missen omdat we in het buitenland zaten, maar heb me met zijn nieuwe boek Vers! minstens zo goed vermaakt 😉

Move over Jamie Oliver!

Die tekst is trouwens niet van mij, maar staat prominent op de cover van het boek en stond in de Daily Mail. Een manier om een onbekend auteur te duiden vermoed ik. Zijn frisheid en vrolijke koppie doen inderdaad wel aan Jamie denken, maar verder hoop ik vooral dat Donal de kans krijgt zijn eigen stijl te houden. Want dat heeft hij!

Gezond, toegankelijk, lekker

Als ik het boek van Donal moet typeren zijn dit de drie kenmerken die me opvallen. Een boek met gezonde recepten, stuk voor stuk heerlijk gefotografeerd en zo toegankelijk mogelijk. Dat ik amper kon kiezen wat ik eruit wilde maken zegt wel genoeg. De pancakes leken onze dochter heerlijk, ik wil dolgraag de sushibowl nog eens maken maar koos uiteindelijk voor de kipsalade met satésaus. Yum!

Vers! van Donal Skehan

En er is genoeg te kiezen in Vers! Ontbijtjes, eten onderweg, snelle avondmaaltijden (waarom die suppers in het Nederlands heten ontgaat me overigens), relaxte diners, toetjes en koken uit de voorraadkast.

In alles wil Skehan balans laten doorklinken, genieten van wat lekker is maar ook een gezond voedingspatroon met veel groente, fruit, granen en minder vlees. Tips ook om door de week snel(ler) aan tafel te zitten. Kortom, alles wat nodig is als je een druk bestaan hebt, maar wel gezond en lekker wil eten.

Aanvulling in je kookboekenkast

In lijn met de recent verschenen ‘superfood’ boeken van Nigella, Jamie Oliver en Donna Hay is dit er eentje die het niet van de daken schreeuwt maar het gewoon doet. Omdat het lekker is, omdat het gezond(er) is, omdat het bij hem past.

Ik denk dat je inderdaad de ‘oude garde’ maar eens even moet laten doen waar ze goed in zijn en je laat inspireren door dit heerlijke boek.VERS! is in Nederland uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 24,99 en is o.a. verkrijgbaar via Bol.com

Gepubliceerd op 4 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.