VERS! van Donal Skehan – reviewDonal wie? Ik hoor het je denken? In Nederland is deze jonge Ierse auteur nog niet heel bekend, maar dikke kans dat dat heel snel gaat veranderen.

Ik moest de perslunch met hem helaas missen omdat we in het buitenland zaten, maar heb me met zijn nieuwe boek Vers! minstens zo goed vermaakt 😉

Move over Jamie Oliver!

Die tekst is trouwens niet van mij, maar staat prominent op de cover van het boek en stond in de Daily Mail. Een manier om een onbekend auteur te duiden vermoed ik. Zijn frisheid en vrolijke koppie doen inderdaad wel aan Jamie denken, maar verder hoop ik vooral dat Donal de kans krijgt zijn eigen stijl te houden. Want dat heeft hij!

Gezond, toegankelijk, lekker

Als ik het boek van Donal moet typeren zijn dit de drie kenmerken die me opvallen. Een boek met gezonde recepten, stuk voor stuk heerlijk gefotografeerd en zo toegankelijk mogelijk. Dat ik amper kon kiezen wat ik eruit wilde maken zegt wel genoeg. De pancakes leken onze dochter heerlijk, ik wil dolgraag de sushibowl nog eens maken maar koos uiteindelijk voor de kipsalade met satésaus. Yum!

Vers! van Donal Skehan

En er is genoeg te kiezen in Vers! Ontbijtjes, eten onderweg, snelle avondmaaltijden (waarom die suppers in het Nederlands heten ontgaat me overigens), relaxte diners, toetjes en koken uit de voorraadkast.

In alles wil Skehan balans laten doorklinken, genieten van wat lekker is maar ook een gezond voedingspatroon met veel groente, fruit, granen en minder vlees. Tips ook om door de week snel(ler) aan tafel te zitten. Kortom, alles wat nodig is als je een druk bestaan hebt, maar wel gezond en lekker wil eten.

Aanvulling in je kookboekenkast

In lijn met de recent verschenen ‘superfood’ boeken van Nigella, Jamie Oliver en Donna Hay is dit er eentje die het niet van de daken schreeuwt maar het gewoon doet. Omdat het lekker is, omdat het gezond(er) is, omdat het bij hem past.

Ik denk dat je inderdaad de ‘oude garde’ maar eens even moet laten doen waar ze goed in zijn en je laat inspireren door dit heerlijke boek.VERS! is in Nederland uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 24,99 en is o.a. verkrijgbaar via Bol.com

Gepubliceerd op 4 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]