Uit de keuken van Fatima – reviewUit de keuken van Fatima is een super populair blog en de gelijknamige titel van haar eerste boek. Fatima kookt uit de Marokkaanse keuken, maar op een toegankelijke manier. Dat wil ze zowel op haar blog, als via haar boek delen.

Ik kreeg het boek afgelopen zomer, toen ik herstellende was van mijn teenoperatie. Een prima moment om met een stapel kookboeken op de bank te zitten. Dat ik even moest wachten met de keuken in kunnen ermee heb ik gelukkig in kunnen halen. Kijk maar.

Uit de keuken van Fatima

Het boek is namelijk al in april van dit jaar uitgekomen, maar is gelukkig niet aan een seizoen gebonden. De indeling van het boek is namelijk op gerechten. Soepen, hoofdgerechten, couscous & tajines, deegwaren, hapjes & snacks, cake taarten & koekjes en tot slot toetjes. Kortom, voor ieder moment van de dag is het boek te gebruiken.

Begin met de basis

Bij een keuken die je mogelijk niet gewend bent is het fijn om van te voren te lezen over de basis. En de Marokkaanse keuken is vooral gebaseerd op lekker wat specerijen en verse kruiden. Tegelijkertijd zijn dat steeds meer de smaakmakers die je sowieso al in huis hebt of heel makkelijk kunt aanvullen. Ook de supermarkten zijn daar steeds beter op bevoorraad.

Toegankelijk

Hoewel sommige gerechten er qua ingrediëntenlijst imposant uitzien kom je er, na het doorlezen ervan, al vrij snel achter dat het maken van het gerecht verre van moeilijk is. Je volgt gewoon de goed beschreven stappen van Fatima. Wat ik wel leuk had gevonden was iets meer achtergrond bij de gerechten. Sommige hebben een pakkend intro, bij andere gerechten mis ik dat. Het doet overigens niks af aan het gerecht of het recept.

Lees en geniet

Bij iedere keuken die nieuw is is het goed om alle receptuur voordat je begint goed door te lezen. Het geeft je een inschatting van hoe lang je nodig hebt, maar ook voor de stappen die je moet volgen. En ja, daar zou ik zelf ook eens vaker naar moeten luisteren 😉

Fotografie & Styling

Die is van de hand van Sabine de Koning, van foodblog OhmyFoodness. Hij is in dit boek fris, sober maar alles ziet er maakbaar en lekker uit. Top gedaan. Sowieso krijg ik van alle gerechten in het boek trek en wil ik de keuken in. Met de lamsstoof van pagina 25 deed ik dat ook daadwerkelijk en het resultaat was heerlijk (zie foto hierboven). Wel heb ik de kruiden in het recept iets opgeschroefd, dat zal ik in het recept dat ik vandaag ook met jullie deel erbij vermelden.

Marokkaanse keuken voor iedereen

Fatima brengt met haar boek de Marokkaanse keuken dichterbij. Toegankelijke recepten, prima te vinden ingrediënten, soms mag de mate van kruiden wat mij betreft iets omhoog maar alles is er wel extra toegankelijk door. Het boek vind je online en in de boekhandel, is uitgegeven door Nieuw Amsterdam en kost € 20,99

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2020
London Loy
 
In de Surinaamse keuken met London Loy

Door London Loy's boek wilde ik meer weten over de Surinaamse keuken. Dat werd een smakelijk gesprek met meteen al een verrassende conclusie.
26 september 2020
 
Susan pakt uit – editie IV

In deze editie van Susan pakt uit! weer een heleboel nieuwe producten en special editions. Van thee uit Nederland, tot geurige olijfolie.
25 september 2020
 
3e druk Borreltijd

In de maand dat het een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen komt het geweldige nieuws dat er een 3e druk komt!
24 september 2020
susan aretz
 
Top 5 blijmakers september

Opnoemen waar ik blij van word, het is zo’n goede manier om stil te staan bij geluk. Dit is mijn top 5 met blijmakers van september.
23 september 2020
boek
 
De Ark van Wanda Bommer

Het 6e boek van Wanda Bommer. Maar waarom kennen we de schrijfster van De Ark eigenlijk amper? Dit boek gaat daar zeker verandering in brengen.
19 september 2020
Hanoi
 
In de Vietnamese keuken met Mai Nguyễn

In deze interviewreeks duik ik diverse wereldkeukens in. Als eerste de Vietnamese keuken. Wie beter om daar over te vertellen dan Mai Nguyễn.