Uit de keuken van Fatima – reviewUit de keuken van Fatima is een super populair blog en de gelijknamige titel van haar eerste boek. Fatima kookt uit de Marokkaanse keuken, maar op een toegankelijke manier. Dat wil ze zowel op haar blog, als via haar boek delen.

Ik kreeg het boek afgelopen zomer, toen ik herstellende was van mijn teenoperatie. Een prima moment om met een stapel kookboeken op de bank te zitten. Dat ik even moest wachten met de keuken in kunnen ermee heb ik gelukkig in kunnen halen. Kijk maar.

Uit de keuken van Fatima

Het boek is namelijk al in april van dit jaar uitgekomen, maar is gelukkig niet aan een seizoen gebonden. De indeling van het boek is namelijk op gerechten. Soepen, hoofdgerechten, couscous & tajines, deegwaren, hapjes & snacks, cake taarten & koekjes en tot slot toetjes. Kortom, voor ieder moment van de dag is het boek te gebruiken.

Begin met de basis

Bij een keuken die je mogelijk niet gewend bent is het fijn om van te voren te lezen over de basis. En de Marokkaanse keuken is vooral gebaseerd op lekker wat specerijen en verse kruiden. Tegelijkertijd zijn dat steeds meer de smaakmakers die je sowieso al in huis hebt of heel makkelijk kunt aanvullen. Ook de supermarkten zijn daar steeds beter op bevoorraad.

Toegankelijk

Hoewel sommige gerechten er qua ingrediëntenlijst imposant uitzien kom je er, na het doorlezen ervan, al vrij snel achter dat het maken van het gerecht verre van moeilijk is. Je volgt gewoon de goed beschreven stappen van Fatima. Wat ik wel leuk had gevonden was iets meer achtergrond bij de gerechten. Sommige hebben een pakkend intro, bij andere gerechten mis ik dat. Het doet overigens niks af aan het gerecht of het recept.

Lees en geniet

Bij iedere keuken die nieuw is is het goed om alle receptuur voordat je begint goed door te lezen. Het geeft je een inschatting van hoe lang je nodig hebt, maar ook voor de stappen die je moet volgen. En ja, daar zou ik zelf ook eens vaker naar moeten luisteren 😉

Fotografie & Styling

Die is van de hand van Sabine de Koning, van foodblog OhmyFoodness. Hij is in dit boek fris, sober maar alles ziet er maakbaar en lekker uit. Top gedaan. Sowieso krijg ik van alle gerechten in het boek trek en wil ik de keuken in. Met de lamsstoof van pagina 25 deed ik dat ook daadwerkelijk en het resultaat was heerlijk (zie foto hierboven). Wel heb ik de kruiden in het recept iets opgeschroefd, dat zal ik in het recept dat ik vandaag ook met jullie deel erbij vermelden.

Marokkaanse keuken voor iedereen

Fatima brengt met haar boek de Marokkaanse keuken dichterbij. Toegankelijke recepten, prima te vinden ingrediënten, soms mag de mate van kruiden wat mij betreft iets omhoog maar alles is er wel extra toegankelijk door. Het boek vind je online en in de boekhandel, is uitgegeven door Nieuw Amsterdam en kost € 20,99

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 augustus 2020
 
London Loy Mijn recepten – review

Het allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Mijn review lees je vandaag.
1 augustus 2020
 
GESLOTEN – Win Tony’s Unlimited repen

Je kunt niet meer meedoen. De winnaars van de winactie hebben persoonlijk bericht ontvangen.
1 augustus 2020
Susan Aretz
 
De maand van Susan – juli

De zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Ik neem je mee achter de schermen.
19 juli 2020
 
3 succesfactoren voor plezier in sporten

Drie maanden personal training, niet langer. Dat was het plan. We zijn bijna een jaar verder! Ik ontdekte 3 succesfactoren voor plezier in sporten.
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
GESLOTEN – Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

De winactie is gesloten en de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht gehad.