Uit de keuken van Fatima – reviewUit de keuken van Fatima is een super populair blog en de gelijknamige titel van haar eerste boek. Fatima kookt uit de Marokkaanse keuken, maar op een toegankelijke manier. Dat wil ze zowel op haar blog, als via haar boek delen.

Ik kreeg het boek afgelopen zomer, toen ik herstellende was van mijn teenoperatie. Een prima moment om met een stapel kookboeken op de bank te zitten. Dat ik even moest wachten met de keuken in kunnen ermee heb ik gelukkig in kunnen halen. Kijk maar.

Uit de keuken van Fatima

Het boek is namelijk al in april van dit jaar uitgekomen, maar is gelukkig niet aan een seizoen gebonden. De indeling van het boek is namelijk op gerechten. Soepen, hoofdgerechten, couscous & tajines, deegwaren, hapjes & snacks, cake taarten & koekjes en tot slot toetjes. Kortom, voor ieder moment van de dag is het boek te gebruiken.

Begin met de basis

Bij een keuken die je mogelijk niet gewend bent is het fijn om van te voren te lezen over de basis. En de Marokkaanse keuken is vooral gebaseerd op lekker wat specerijen en verse kruiden. Tegelijkertijd zijn dat steeds meer de smaakmakers die je sowieso al in huis hebt of heel makkelijk kunt aanvullen. Ook de supermarkten zijn daar steeds beter op bevoorraad.

Toegankelijk

Hoewel sommige gerechten er qua ingrediëntenlijst imposant uitzien kom je er, na het doorlezen ervan, al vrij snel achter dat het maken van het gerecht verre van moeilijk is. Je volgt gewoon de goed beschreven stappen van Fatima. Wat ik wel leuk had gevonden was iets meer achtergrond bij de gerechten. Sommige hebben een pakkend intro, bij andere gerechten mis ik dat. Het doet overigens niks af aan het gerecht of het recept.

Lees en geniet

Bij iedere keuken die nieuw is is het goed om alle receptuur voordat je begint goed door te lezen. Het geeft je een inschatting van hoe lang je nodig hebt, maar ook voor de stappen die je moet volgen. En ja, daar zou ik zelf ook eens vaker naar moeten luisteren 😉

Fotografie & Styling

Die is van de hand van Sabine de Koning, van foodblog OhmyFoodness. Hij is in dit boek fris, sober maar alles ziet er maakbaar en lekker uit. Top gedaan. Sowieso krijg ik van alle gerechten in het boek trek en wil ik de keuken in. Met de lamsstoof van pagina 25 deed ik dat ook daadwerkelijk en het resultaat was heerlijk (zie foto hierboven). Wel heb ik de kruiden in het recept iets opgeschroefd, dat zal ik in het recept dat ik vandaag ook met jullie deel erbij vermelden.

Marokkaanse keuken voor iedereen

Fatima brengt met haar boek de Marokkaanse keuken dichterbij. Toegankelijke recepten, prima te vinden ingrediënten, soms mag de mate van kruiden wat mij betreft iets omhoog maar alles is er wel extra toegankelijk door. Het boek vind je online en in de boekhandel, is uitgegeven door Nieuw Amsterdam en kost € 20,99

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]