Salade van Janneke Philippi -reviewAls je, zoals ik, al jaren abonnee bent van het tijdschrift Delicious dan zie je met grote regelmaat de recepten van Janneke Philippi voorbij komen. Maar Janneke doet veel meer dan dat. Naast werk in opdracht schrijft ze ook boeken. Práchtige boeken, die door haar echtgenoot worden gefotografeerd en vormgegeven.

Salade is haar/hun nieuwste boek en de titel doet het boek eigenlijk geen eer aan. Want in het boek vind je meer dan waar je bij het woord salade aan denkt. Kijk maar!

Salade van Janneke Philippi

Bij salade denk ik aan groene, bladsla, beetje groente en wat dressing. Letterlijk in haar intro schrijft Janneke “salades zijn meer dan wat blaadjes groene sla!” Ik verzin het niet! Maar het is wel meteen ook waarom dit een heerlijk boek is. De inspiratie vliegt je om de oren!

Oh en dan heb ik het nog niet over de vormgeving en fotografie. Wat die twee samen op met gerechten kunnen doen is jaloersmakend mooi. Je wilt je tanden in iedere foto/maaltijd zetten. Geweldig!

Inspiratie alom

Of je nou meer variatie wil in je salades van bladsla, of juist eens een ander soort salade of dressing wilt eten. Het staat in het boek. In het hoofdstuk blad vind je zó veel lekkere recepten. Had jij al eens gedacht aan een mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden? Ik niet! De hartige Dutch baby met mesclun en soldaatjes doet het ook bij kinderen geweldig. Onze dochter koos bijvoorbeeld ook de Romeinse sla met gemarineerd buikspek uit om een keer te maken. Té leuk!

Meer dan alleen salades

Naast inspiratie vind je ook heel veel ‘out of the box’ salades, toppings en dressings. Het feit dat de term salade zo ruim geïnterpreteerd worden maakt het boek meer dan een saladeboek dat je alleen in de zomer erbij pakt. Boerenkool met botersla en bavette bijvoorbeeld, top begin van een winters diner. Maar er staan ookvisrecepten in. Waar je maar trek in hebt!

Hou je van groente, dan wil je dit boek

ei-aspergesalade SmulpaapjeWil je meer variatie in wat je met groente kunt maken? Wil je eens een anders dan anders salade eten? Wil je bládzijdes vol inspiratie voor lekkere, mooie en gezonde maaltijden, dan is Salade van Janneke Philippi voor jou. Echt. Ik kan je niet genoeg vertellen dat je dit boek echt een kans moet geven. Het verdient het wat mij betreft absoluut!

Natuurlijk deel ik ook een recept uit het boek met je. Een super simpele, maar oh zo lekkere ei-aspergesalade. Het recept vind je hier.

Salade van Janneke Philippi is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 26 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]