Salade van Janneke Philippi -reviewAls je, zoals ik, al jaren abonnee bent van het tijdschrift Delicious dan zie je met grote regelmaat de recepten van Janneke Philippi voorbij komen. Maar Janneke doet veel meer dan dat. Naast werk in opdracht schrijft ze ook boeken. Práchtige boeken, die door haar echtgenoot worden gefotografeerd en vormgegeven.

Salade is haar/hun nieuwste boek en de titel doet het boek eigenlijk geen eer aan. Want in het boek vind je meer dan waar je bij het woord salade aan denkt. Kijk maar!

Salade van Janneke Philippi

Bij salade denk ik aan groene, bladsla, beetje groente en wat dressing. Letterlijk in haar intro schrijft Janneke “salades zijn meer dan wat blaadjes groene sla!” Ik verzin het niet! Maar het is wel meteen ook waarom dit een heerlijk boek is. De inspiratie vliegt je om de oren!

Oh en dan heb ik het nog niet over de vormgeving en fotografie. Wat die twee samen op met gerechten kunnen doen is jaloersmakend mooi. Je wilt je tanden in iedere foto/maaltijd zetten. Geweldig!

Inspiratie alom

Of je nou meer variatie wil in je salades van bladsla, of juist eens een ander soort salade of dressing wilt eten. Het staat in het boek. In het hoofdstuk blad vind je zó veel lekkere recepten. Had jij al eens gedacht aan een mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden? Ik niet! De hartige Dutch baby met mesclun en soldaatjes doet het ook bij kinderen geweldig. Onze dochter koos bijvoorbeeld ook de Romeinse sla met gemarineerd buikspek uit om een keer te maken. Té leuk!

Meer dan alleen salades

Naast inspiratie vind je ook heel veel ‘out of the box’ salades, toppings en dressings. Het feit dat de term salade zo ruim geïnterpreteerd worden maakt het boek meer dan een saladeboek dat je alleen in de zomer erbij pakt. Boerenkool met botersla en bavette bijvoorbeeld, top begin van een winters diner. Maar er staan ookvisrecepten in. Waar je maar trek in hebt!

Hou je van groente, dan wil je dit boek

ei-aspergesalade SmulpaapjeWil je meer variatie in wat je met groente kunt maken? Wil je eens een anders dan anders salade eten? Wil je bládzijdes vol inspiratie voor lekkere, mooie en gezonde maaltijden, dan is Salade van Janneke Philippi voor jou. Echt. Ik kan je niet genoeg vertellen dat je dit boek echt een kans moet geven. Het verdient het wat mij betreft absoluut!

Natuurlijk deel ik ook een recept uit het boek met je. Een super simpele, maar oh zo lekkere ei-aspergesalade. Het recept vind je hier.

Salade van Janneke Philippi is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 26 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.