No Worries BBQ van Jord Althuizen – reviewHet eerste wat ik dacht nadat ik het inmiddels 5e BBQ boek van Jord Althuizen had doorgelezen was ‘hij flikt ‘gewoon wéér!’ Want ik was enigszins huiverig of dit vijfde boek nog wel iets nieuws te bieden had, naast wat alle vier andere boeken al aan tofs brachten.

Maar de conclusie is dus kneiterhard ja. Maar daarmee is deze review natuurlijk niet klaar. No worries. Ik ga je nog véél meer over dit boek vertellen.

Review No Worries BBQ van Jord Althuizen

In No worries neemt Jord je mee naar Australië. Maar hij neemt je ook mee in de algehele ‘no worries’ houding van de Ozzies. Het land waar ik ruim 10 jaar geleden voor het eerst kwam en waar zelfs gemeente barbecues in het park staan, maar waar die ‘geen zorgen’ mentaliteit ook echt onderdeel is van wie ze zijn.

In dit boek is die houding symbool voor de manier van barbecuerecepten in het boek. Zonder zorgen. Relaxed. Niet meer uren bezig met voorbereiding. Maar easy going, grillen in plaats van koken en nog steeds vernieuwend. Zó knap!

Gemak in No worries

En hoewel gemak de rode draad is, is het boek nog steeds goed in het uitleggen van alle facetten van barbecueën. Dus eerst is er een gedegen uitleg over de manieren en soorten barbecue. Dan zijn er ook recepten voor drankjes en suggesties voor bier en wijn (mijn favoriete Australische wijnhuis d’Arenberg komt zelfs in het boek terug!) en na een lofzang op goed vlees van de échte slager (ook Jord is dol op meesterslager Johan) beginnen de hoofdstukken met receptuur.

De titels van de hoofdstukken zijn overigens in het Engels – Scoop , Starch, Pitcher Perfect – maar niet altijd even consequent – Beter Bier – maar het maakt eigenlijk ook niet uit. De fotografie springt namelijk, net als in de voorgaande boeken, van de pagina en grijpt meteen je aandacht. Remko Kraaijveld levert ook dit boek weer prachtige foto’s

Recepten No Worries

Maar dan de recepten, want dat is de voornaamste reden om een barbecueboek aan te schaffen niet waar? Het zijn met name de recepten waardoor ik dit mogelijk het meest gebruikersvriendelijke boek van Jord tot nu toe vind. Geen hogere wiskunde, maar wel hoog op smaak. Simpel te maken, maar ze blinken juist uit door die eenvoud.

Steeds meer groenterecepten ook, en ook die zijn weer verrassend. Wat dacht je van gegrilde spitskool met bagna cauda? Kom er maar op! Ik maakte de gegrilde perzik & burrata salade (recept vind je hier) en ik kan niet anders dan mijn petje afnemen naar Jord. Hij flikt het gewoon wéér!

Must have BBQ boek

Wat mij betreft, als je al moet kiezen tussen alle boeken van Jord, is dit de must have van de reeks. Voor iedereen die wel de BBQ aan wil steken, maar geen eeuwigheid ermee bezig wil zijn. Voor als je van verrassende recepten houdt. Voor als je meer van je BBQ wilt dan een standaard burger uit de supermarkt. Dan is dit jouw boek!

No worries BBQ van Jord Althuizen kost € 29,99 is uitgegeven door Kosmos en is in de boekhandel en online verkrijgbaar. Meer over Jord Althuizen, zijn recepten én voorgaande BBQ boeken lees je hier

Gepubliceerd op 29 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]