Meals in Minutes van Donal Skehan – reviewIk was al fan van zijn eerste boek Fresh (Vers in de Nederlandse vertaling), ook boek twee (hoewel een draak van een Nederlandse titel) Eet.Leef. Reis viel in de smaak. Zeker nadat ik Donal vorig jaar persoonlijk ontmoette was er extra reden om zijn laatste boek al te kopen voor er een Nederlandse vertaling van beschikbaar kwam.

In het land waar hij geboren is, Ierland, kocht ik in Dublin de Engelse versie. Laat ik het zo zeggen, zodra de Nederlandse vertaling klaar is (later dit voorjaar) heb je een reden om naar de boekhandel te gaan en de keuken in te duiken. Ik vertel je waarom!

Meals in Minutes

Donal is nog jong, maar heeft al behoorlijk wat dingen in zijn leven bereikt. Zingen in een boyband (google maar eens!), trouwen met de prachtige (Zweedse) Sophie en verhuizen naar Los Angeles. Daar kwam de geboorte van zoon Noah bij en toen was er behoefte aan eetstructuur. Velen van ons zullen dat herkennen. Eten wordt belangrijker als je kinderen krijgt, maar de tijd die je er voor hebt stukken minder dan daarvoor.

Eet planning

En dus is er nu het boek Meals in Minutes. Vrij vertaald ‘eten, in minuten’. En die tijdswinst kan in meerdere factoren zitten. Korte bereiding van de gerechten, slim gebruik maken van kant & klaar ingrediënten, alles in één pan, weinig ingrediënten in een gerecht maar ook korte voorbereiding waarna het eten in de oven etc kan en je je handen vrij hebt.

Donal_meals in minutes

Slim plannen

Voorafgaand aan de (95!) recepten legt Donal je uit hoe je die maaltijden slim plant. Eigenlijk een beetje zoals ik dat in mijn eerste boek – Wat eten we vandaag? – ook deed. Door handige boodschappenlijstjes, weekmenu’s te plannen, je voorraadkast op orde te hebben. Geen rocket science, maar nog steeds belangrijk en een slimme manier om dagelijks vers te koken

Recepten Meals in Minutes

Over die recepten trouwens. Die zijn in dit boek echt stuk voor stuk fantastisch lekker en gevarieerd. Fijn ook om een aantal niet voor de hand liggende recepten in een boek te zien. Een visstoof met chorizo, Vietnamese gekarameliseerde zalm, een pasta tomatenpesto (die het ook super deed als meeneemlunch naar school voor onze dochter) en de Char Siu kip, die ik ook maakte (en waarvan ik het recept graag met jullie deel)

Smullen geblazen

Ik hou van de stijl van Donal Skehan. Toegankelijk maar ook net effe iets spannender dan je normaal zelf zou doen. Veel Aziatische invloeden, mede door zijn reizen daarheen afgelopen jaar. En voortdurend met een knipoog en hulp bij hoe je nu lekker snel aan tafel zit, zonder ook dat je er aan falliet gaat. Eigenlijk een boek zoals ik het zelf zou maken!

Aanrader

Waarom nu al deze review, voor de Nederlandse vertaling er is? Gewoon, omdat ik oprecht enthousiast over het boek ben. Omdat ik weet dat die Nederlandse versie er in juni aan komt (uitgegeven door Nieuw Amsterdam, adviesprijs € 25,99). En zodat jij zorgt dat (als je niet de Engelse versie wilt) die dan als eerste koopt

Het recept voor de héérlijke Char Siu vind je vandaag ook op Smulpaapje. Daarvoor klik je hier.

 

 

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.