Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek – reviewJe zou toch denken dat Rutger wel een keer uitgebakken is, met al zes bakboeken op zijn naam. Maar niks is minder waar. En gelukkig maar, want nu is er het Makkelijke bakboek. Honderd recepten, die allemaal simpel en snel te maken zijn. Als je de ondertitel van het boek mag geloven tenminste.

Ze zien er overigens allemaal weer fantastisch lekker uit. En super afwisselend. Koekjes, cakes, hartige recepten. Eens kijken hoe makkelijk ze zijn in de praktijk…

Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

De indeling van het boek is in ieder geval al heel logisch. Als altijd in de boeken van Rutger een wordt gestart met de basis. Uitleg over technieken en ingrediënten. Zeker als je gaat bakken goed om door te lezen.

Daarna is de indeling van het boek op type bakvorm, een verrassende indeling maar het werkt. Dus wil je iets bakken met een bakplaat, cakeblik, springvorm, vierkante vorm, cupcakevorm, ovenschaal, bakjes & schaaltjes of een koekenpan, er is een hoofdstuk aan gewijd.

Honderd makkelijke bakrecepten

Ieder hoofdstuk heeft een keur aan recepten. En oh wat is de fotografie en styling weer geweldig. Saskia Lelieveld deed de fotografie. “ Mijn” foodstyliste Alexandra de styling. Het maakt zoveel uit voor de beleving van een kookboek. Het werkt ook weer voor dit boek!

Receptenboek

Heb je nog geen bakboek dan wil je dit boek zeker hebben, want er staan echt alle mogelijke recepten in die je zou willen bakken. Wat ik wel jammer vind is dat het echt alleen recepten zijn, zonder intro. Dus geen achtergrond waarom deze erin staat, waarom je ‘wil bakken. Wel, zoals altijd eigenlijk bij Rutger, goeie uitleg over de stappen binnen het recept.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Toch nodigt het boek echt uit om de keuken in te gaan en te bakken. Dat deed ik dan ook met alle plezier. Gemberkoekjes werden het. Ik hou zo van de Britse gingersnaps. Dit zijn overigens een ander type koekjes dan in het boek, maar de smaak van gember alleen is al genoeg!

Minder dan 10 ingrediënten waren er nodig (hou ik ook van, simpel maar lekker) en slechts drie stappen om te komen tot meer dan 35 koekjes (volgende keer maak ik beter de helft van het recept 😉) En ja, natuurlijk deel ik het recept ook met jullie. Maak maar gewoon in z’n geheel. Heerlijk waren ze!

Verkoopinformatie

Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek ligt in de fysieke en Makkelijke bakboek” target=”_blank”>online boekhandel, is uitgegeven door Carrera Culinair en kost € 22,50

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
East Nomads. Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

Ken je het kampeerconcept van East Nomads al? Dat is kamperen, maar dan totaal anders dan je gewend bent. En ik mag twee overnachtingen weggeven!
10 juli 2020
Susan Aretz rockt
 
Een maatje meer rockt!

Ik draag kleding met een maatje meer, want maat 40-42 is blijkbaar de gemiddelde maat. Die heb ik niet. Is dat erg? Dit is mijn persoonlijke verhaal.
30 juni 2020
 
De maand van Susan – juni

Eigenlijk is het natuurlijk gewoon nog steeds een kijkje Achter de Schermen, maar dit klinkt eigenlijk veel gezelliger. Lees je mee hoe de maand juni mij bevallen is?!
30 juni 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie III

In deze derde editie laat ik je kennismaken met heel veel nieuwe producten en merken die je wellicht nog niet kent. Kortom, Susan pakt weer uit!
29 juni 2020
chocolade workshop
 
GESLOTEN – Win een chocolade workshop bij De Bonte Koe

De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank allen voor het meedoen. Tot binnenkort, bij de volgende winactie.