Review Italië van Delicious NederlandEen heel boek gewijd aan een van mijn favoriete (culinaire) landen; Italië. En als Delicious een kookboek maakt dan weet je eigenlijk van te voren al wel dat het snor zit. Brachten ze vorig jaar zomer nog het Zoet boek uit, dit jaar is het tijd voor alles Italiaans.

In het boek staan ruim 120 recepten, onderverdeeld in 10 categorieën. Maar daarnaast ook nog stap voor stap uitleg van de belangrijkste componenten van een Italiaanse maaltijd. Kortom, je komt ruimschoots aan je trekken. Ik vertel je er nog wat meer over!

Italië van Delicious Nederland

Of je nu op zoek bent naar recepten voor Italiaanse (borrel)hapjes, hoe je zelf pasta kunt maken of de lekkerste adresjes voor Italiaanse lekkernijen, in het ruim 240 bladzijde tellende boek staat het. Het boek begint van 10 categorieën recepten: hapjes & drankjes, pasta, soep salade & frittata, risotto polenta & gnocchi, pizza focaccia & taart, vis & co, vlees gevogelte & wild, groenten & peulvruchten, toetjes & ijs en tot slot koekjes cake & taarten.

Nou, als je daar niet iets lekkers tussen kunt vinden weet ik het ook niet meer 😉

Stap voor stap

Tussen al die recepten door vind je ook nog een aantal basisrecepten, bijvoorbeeld om zelf pasta te maken. En geloof me, er is níks lekkerder dan zelfgemaakte pasta! Maar heb je wel eens zelf octopus bereid? Kan best spannend zijn. Ook dat wordt stap voor stap uitgelegd. Gaaf!

Compleet Italië boek

Hou je van de Italiaanse keuken en wil je afwisselende recepten, ook variërend qua moeilijkheidsgraad, dan is dit jouw boek. De fotografie is, zoals je van Delicious mag verwachten, watertandend aantrekkelijk.

delicious-italie-kookboek-recept.png

Let op, Delicious gaat wel uit van een bepaald niveau qua kookcapaciteiten. Lees dus alle receptuur, zoals altijd eigenlijk, in zijn geheel goed door en hou een weegschaal erbij. Want een half zakje gist bijvoorbeeld, is altijd een zakje van 7gram. Dat moet je net even weten.

Italiaans borrelhapje

Natuurlijk ging ik ook aan de slag met het boek. Omdat een goede vriend van ons kwam borrelen met zijn kinderen maakte ik onze favoriete snack uit Italië, grissini. Een multifunctioneel broodstaafje. Want heerlijk bij een salade of een kom soep, maar het bleek ook een geweldig borrelhapje.

Een bakplaat vol maakte ik. En in no-time waren ze allemaal opgepeuzeld. Meer aanbeveling dan dat heb ik niet voor je 😉 Het recept staat voor jullie online.

Italië van Delicious is uitgegeven door Fontaine uitgevers, kost € 29,99 en is online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 18 september 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 augustus 2020
 
London Loy Mijn recepten – review

Het allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Mijn review lees je vandaag.
1 augustus 2020
 
GESLOTEN – Win Tony’s Unlimited repen

Je kunt niet meer meedoen. De winnaars van de winactie hebben persoonlijk bericht ontvangen.
1 augustus 2020
Susan Aretz
 
De maand van Susan – juli

De zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Ik neem je mee achter de schermen.
19 juli 2020
 
3 succesfactoren voor plezier in sporten

Drie maanden personal training, niet langer. Dat was het plan. We zijn bijna een jaar verder! Ik ontdekte 3 succesfactoren voor plezier in sporten.
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
GESLOTEN – Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

De winactie is gesloten en de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht gehad.