Home Sweet Home van Yvette van Boven – reviewIk zal proberen me in te houden, want na één over the top review van een boek van Yvette van Boven is het nu natuurlijk tijd voor een iets meer gebalanceerde recensie van haar nieuwste boek, Home sweet Home.

In Home sweet home neemt Yvette van Boven je mee terug naar haar jeugd. Naar Ierland, waar ze opgroeide met haar (Nederlandse) ouders en waar haar culinaire roots liggen.

Home Sweet Home van Yvette van Boven

Een van de allerknapste dingen van de boeken van Yvette is dat ik me 1) altijd persoonlijk toegesproken voel. Ik wil luisteren naar wat ze me wil vertellen “Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst.” Ik krijg de neiging om al m’n bouillonblokjes acuut weg te smijten.

Maar 2) – en dat is misschien nog wel belangrijker – ik krijg van ál haar boeken zin om de keuken in te duiken. Meteen. En nooit meer anders te koken dan Van Boven recepten. Kon het maar…

Puur en zonder opsmuk

Ook met dit boek weer. Je krijgt er trek van. Zin in, bijna, alles wat er in het boek staat. Ook al heb je op het eerste oog niks met Ierland, waar toch de meeste van haar recepten in dit boek hun oorsprong vinden. De boterige pancakes met gebakken kaneelappels. Ik wil ze morgen als ontbijt.

De boterige kip (ik zie een patroon…) maakte ik al wel. Op de BBQ en met donkerbruin brood ipv wit broodkruim, maar hij werd fantastisch.

Boterige kip_Yvette Ierse Carbonara_Yvette

Of zoals mijn dochter zei “wat een vet lekker kippetje mam!” (en ze doelde niet zo zeer op de ruime mate van boter die in het recept wordt gebruikt….) Met het karkas van de kip maakte ik overigens wel keurig weer zelf kippenbouillon. Ik voelde me even een échte foodie 😉

Maar ik maakte ook de Ierse Carbonara, die je ook hierboven ziet. Daarvan deel ik graag het recept met jullie.

Kies je favorieten

En zo staat er nog veel meer in het boek dat ik wil maken; de Irish Coffee (oh yum!), zelf gemaakt Ginger Beer (alcoholvrij, hoewel de naam anders doet vermoeden), de krokante courgettes. De lijst is lang. Hoewel niet eindeloos, want niet alle Ierse “boerse” gerechten spreken me aan.

Een stamp van knollen, kool & witte bonen, daar word ik niet direct enthousiast van. Maar gelukkig zijn die gerechten (waar ik geen trek van krijg) dan weer ruimschoots in de minderheid. En wie weet word jij er weer wel heel blij van.

Yvette_HSH

Veel fotografie

In dit boek ook veel fotografie. Van Ierland, van de gerechten, van Yvette zelf (en natuurlijk van haar trouwe viervoeter Marie). Allemaal wederom van de (inmiddels kenmerkende) hand van echtgenoot Oof Verschuren. Ze maken het boek compleet en geven het een extra dimensie. Dat doen ook alle inleidende stukjes en haar herinneringen aan Ierland.

Voor in de collectie

Haal Home Sweet Home in huis. Vul er je collectie Yvette van Boven boeken mee aan, of start hem ermee. Dit zijn van die boeken die je met regelmaat uit de kast haalt. Recepten die gegarandeerd kloppen. Een vrouw die je in je hart en boekenkast sluit en er nooit meer uitlaat.

Home Sweet Home van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 29,95 en is oa.hier te bestellen en natuurlijk ook in de reguliere boekwinkel te koop.

Home sweet home Xmas

Nog geen 2 weken na het uitkomen van Home Sweet Home verscheen de kersteditie, Home Sweet Home Xmas. Daarin verzameld alle feestelijke recepten, waarvan Yvettte er zo veel schreef dat ze een eigen boek verdienen. De review van dat boek volgt half november. Maar ik kan je nu al verklappen dat ook dat boek – hoe doet ze het toch! – weer een absolute must have is…

Gepubliceerd op 24 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]