Home Sweet Home van Yvette van Boven – reviewIk zal proberen me in te houden, want na één over the top review van een boek van Yvette van Boven is het nu natuurlijk tijd voor een iets meer gebalanceerde recensie van haar nieuwste boek, Home sweet Home.

In Home sweet home neemt Yvette van Boven je mee terug naar haar jeugd. Naar Ierland, waar ze opgroeide met haar (Nederlandse) ouders en waar haar culinaire roots liggen.

Home Sweet Home van Yvette van Boven

Een van de allerknapste dingen van de boeken van Yvette is dat ik me 1) altijd persoonlijk toegesproken voel. Ik wil luisteren naar wat ze me wil vertellen “Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst.” Ik krijg de neiging om al m’n bouillonblokjes acuut weg te smijten.

Maar 2) – en dat is misschien nog wel belangrijker – ik krijg van ál haar boeken zin om de keuken in te duiken. Meteen. En nooit meer anders te koken dan Van Boven recepten. Kon het maar…

Puur en zonder opsmuk

Ook met dit boek weer. Je krijgt er trek van. Zin in, bijna, alles wat er in het boek staat. Ook al heb je op het eerste oog niks met Ierland, waar toch de meeste van haar recepten in dit boek hun oorsprong vinden. De boterige pancakes met gebakken kaneelappels. Ik wil ze morgen als ontbijt.

De boterige kip (ik zie een patroon…) maakte ik al wel. Op de BBQ en met donkerbruin brood ipv wit broodkruim, maar hij werd fantastisch.

Boterige kip_Yvette Ierse Carbonara_Yvette

Of zoals mijn dochter zei “wat een vet lekker kippetje mam!” (en ze doelde niet zo zeer op de ruime mate van boter die in het recept wordt gebruikt….) Met het karkas van de kip maakte ik overigens wel keurig weer zelf kippenbouillon. Ik voelde me even een échte foodie 😉

Maar ik maakte ook de Ierse Carbonara, die je ook hierboven ziet. Daarvan deel ik graag het recept met jullie.

Kies je favorieten

En zo staat er nog veel meer in het boek dat ik wil maken; de Irish Coffee (oh yum!), zelf gemaakt Ginger Beer (alcoholvrij, hoewel de naam anders doet vermoeden), de krokante courgettes. De lijst is lang. Hoewel niet eindeloos, want niet alle Ierse “boerse” gerechten spreken me aan.

Een stamp van knollen, kool & witte bonen, daar word ik niet direct enthousiast van. Maar gelukkig zijn die gerechten (waar ik geen trek van krijg) dan weer ruimschoots in de minderheid. En wie weet word jij er weer wel heel blij van.

Yvette_HSH

Veel fotografie

In dit boek ook veel fotografie. Van Ierland, van de gerechten, van Yvette zelf (en natuurlijk van haar trouwe viervoeter Marie). Allemaal wederom van de (inmiddels kenmerkende) hand van echtgenoot Oof Verschuren. Ze maken het boek compleet en geven het een extra dimensie. Dat doen ook alle inleidende stukjes en haar herinneringen aan Ierland.

Voor in de collectie

Haal Home Sweet Home in huis. Vul er je collectie Yvette van Boven boeken mee aan, of start hem ermee. Dit zijn van die boeken die je met regelmaat uit de kast haalt. Recepten die gegarandeerd kloppen. Een vrouw die je in je hart en boekenkast sluit en er nooit meer uitlaat.

Home Sweet Home van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 29,95 en is oa.hier te bestellen en natuurlijk ook in de reguliere boekwinkel te koop.

Home sweet home Xmas

Nog geen 2 weken na het uitkomen van Home Sweet Home verscheen de kersteditie, Home Sweet Home Xmas. Daarin verzameld alle feestelijke recepten, waarvan Yvettte er zo veel schreef dat ze een eigen boek verdienen. De review van dat boek volgt half november. Maar ik kan je nu al verklappen dat ook dat boek – hoe doet ze het toch! – weer een absolute must have is…

Gepubliceerd op 24 oktober 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 september 2020
Hanoi
 
In de Vietnamese keuken met Mai Nguyễn

In deze interviewreeks duik ik diverse wereldkeukens in. Als eerste de Vietnamese keuken. Wie beter om daar over te vertellen dan Mai Nguyễn.
7 september 2020
 
Rutger Bakt de 100 Allerbeste recepten

Rutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar in dit boek lees je meer dan alleen zijn beste recepten.
1 september 2020
 
Top 4 boeken deze zomer

In de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader en wel hierom!
31 augustus 2020
Susan Aretz
 
Alleen op vakantie

Waarom ik, ondanks man en kind, toch alleen op vakantie moet / wil en ga leg ik je heel graag uit. Want alleen op vakantie gaan rockt!
29 augustus 2020
Voorlinden
 
De maand van Susan – augustus

Augustus en het is tijd voor vakantie. Ook dan wordt er tóch nog even gewerkt. Maar vooral lekker genoten. Lees je weer mee, dit was mijn augustus.
27 augustus 2020
Susan Aretz rockt
 
Kopen van volgers op social media

Dan koop je toch gewoon je volgers? Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord. Het kopen van volgers op social media. Waarom zou je dat willen?