Home Baked Yvette van Boven – reviewPlof! Daar valt ie hoor. Hij laat nog net geen deuk in de vloer na. Afgelopen zaterdagmiddag valt ‘ie dan eindelijk op de mat. Home Baked, het nieuwste boek van Yvette van Boven.

Met (héél veel) dank aan uitgeverij Fontaine mag ik deze beauty bekijken, voelen en er uit bakken. Want dat is wat Yvette wil, dat je de keuken induikt. En als Yvette het zegt…

Home made serie

Ik ben een beetje op Yvette. Nee, écht! Vanaf de eerste keer dat ik haar in Leiden trof ter promotie van een van haar Home Made boeken ben ik dol op haar. Op haar recepten, op haar schrijfstijl, haar humor, op haar echtheid, op alles eigenlijk. Punt.

Nee, dit is geen verkapte liefdesverklaring (hoewel zeker zo te interpreteren) maar wel een verklaring waarom ik geen enkele objectiviteit kan faken als het op haar boeken aankomt. Ze pronken allemaal – gesigneerd en wel! – bij mij in de kast en zijn al vele malen gebruikt.

Puur

Want al haar boeken uit de serie Home Made zijn puur. Op en top Yvette. Geen gelikte foto’s. Niet van haar, niet van haar gerechten. Maar rauw, met een randje. Echt. Puur (had ik al gezegd hé?) En alle foto’s, ook dit keer weer, zijn gemaakt door echtgenoot Oof Verschuren. De fotografie in Home Baked is overigens donkerder dan ik van het stel gewend ben, maar dat terzijde. Ik zei het toch al, objectiviteit nul!

Bakken maar!

Met Home Baked wil Yvette je aan het bakken krijgen en daar haalt ze werkelijk alles voor uit de kast. Je kunt het zo gek niet bedenken of Yvette heeft er een recept voor. Maar ook voor als het je onverhoopt niet lukt. Yvette neemt je aan de hand mee. Heb je het recept wel goed gelezen? Wordt het tijd voor een brilletje of moet je misschien een van de door haar geboden noodgrepen toepassen? En dit allemaal zonder betuttelend of belerend te worden. Je hebt het gevoel dat Yvette naast je staat en je bemoedigende woorden toefluistert.

Bonte collectie

Home Baked is een bonte collectie aan recepten. Klassiekers, verrassende recepten, van koekjes en cake tot brood. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wil je iets bakken, dan grijp je Home Made uit de kast. Zo simpel is het.

Om te huilen!

Heb ik dan werkelijk geen enkele kritische noot? Toch wel. De gewéldige sticky toffee pudding die onlangs in het Volkskrant Magazine stond staat er niet in. Ik heb er bijna van gehuild, want die was zó fabelachtig lekker. En drie keer raden wie dat Magazine naar het oud papier heeft gebracht…. Precies. Dus het vriendelijke verzoek aan Yvette om in de volgende druk, die er vast en zeker gaat komen, dat recept alsnog op te nemen. Ik ben je eeuwig dankbaar 😉

Home Baked van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine uitgevers en kost € 29,95. Het boek is online en in de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 28 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.