Bespaar met Jamie – reviewReview Bespaar met Jamie

Wie je het ook vraagt, iedereen heeft wel een mening over Jamie Oliver. “Bespaar me Jamie” zag ik op Twitter al voorbij komen. Maar wat je ook van zijn stijl vindt, hij heeft het wel voor elkaar gekregen. Koken, echt eten, in weinig tijd en met beperkte middelen,

Jamie zorgt dat er geen enkel excuus meer is om niet vers te koken. Na twee kookboeken die gingen over koken in weinig tijd, draait dit kookboek om koken met een beperkt budget.

Vers voor weinig

De kern van dit boek is “eten met veel smaak, comfort food waar je gelukkig van wordt”. Met verse producten, zoveel mogelijk lekkere gerechten voor nog geen € 1,65 per persoon, per recept; “low budget en per persoon goedkoper dan een afhaalmaaltijd” Dus waarom zou je dan niet liever zelf en vers koken?

Koop verstandig

Naast recepten staan er volop tips in het boek hoe je verstandig kunt inkopen. Maar ook hoe je met zo min mogelijk verspilling van bijvoorbeeld één stuk vlees, vis of kip, zoveel mogelijk verschillende gerechten kunt maken. En hoewel wij in Nederland niet de ‘grote stukken vlees voor de zondagse lunch’ cultuur hebben als in Engeland, is het absoluut economisch en vaak smaakvoller.

Smaak staat voorop

Het mag dan met beperkt budget zijn, op de smaak wordt absoluut niet bezuinigd. En tuurlijk, als je vollere smaken wilt vervang je de melk in een recept voor bijvoorbeeld room. Maar feit blijft dat Jamie Oliver het weer flikt om een boek vól verrassende en lekkere recepten te zetten.

Wij zijn fan

Dat Smulpaapje een groot fan is van Jamie en zijn gedachtegoed is geen geheim. Op onze eigen manier proberen wij dat ook te doen. Door restaurants op de kaart te zetten die goed en lèkker eten voor kinderen bieden, in plaats van het standaard kindermenu. Door, in Smulpaapje kookt!, wekelijks recepten te brengen die bijdragen aan smaakontwikkeling thuis. En door aandacht te besteden aan alles wat te maken heeft met kinderen en lekker (uit) eten.

Dit boek sluit aan bij onze filosofie en zorgt er daarnaast voor dat ook je budget geen excuus meer hoeft te zijn om niet lekker en vers te koken. Hoe kun je dan geen fan zijn?

recept pasta gerookte makreel

Smulpaapje kookt!

Zoals altijd koken we ook uit de boeken die we reviewen en delen een recept daaruit in Smulpaapje kookt!. Vrijdag uit ‘Bespaar met Jamie’ het recept voor een verrassende pasta carbonara, maar dan in een visvariant. We kookten ‘voor onverwacht bezoek en hij werd op alle fronten goedgekeurd. Het recept vind je hier.

Bespaar met Jamie is uitgegeven door Kosmos Uitgevers, kost € 29,95 en is in de boekhandel en online te koop..

Gepubliceerd op 28 oktober 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.