Home Baked Yvette van Boven – reviewPlof! Daar valt ie hoor. Hij laat nog net geen deuk in de vloer na. Afgelopen zaterdagmiddag valt ‘ie dan eindelijk op de mat. Home Baked, het nieuwste boek van Yvette van Boven.

Met (héél veel) dank aan uitgeverij Fontaine mag ik deze beauty bekijken, voelen en er uit bakken. Want dat is wat Yvette wil, dat je de keuken induikt. En als Yvette het zegt…

Home made serie

Ik ben een beetje op Yvette. Nee, écht! Vanaf de eerste keer dat ik haar in Leiden trof ter promotie van een van haar Home Made boeken ben ik dol op haar. Op haar recepten, op haar schrijfstijl, haar humor, op haar echtheid, op alles eigenlijk. Punt.

Nee, dit is geen verkapte liefdesverklaring (hoewel zeker zo te interpreteren) maar wel een verklaring waarom ik geen enkele objectiviteit kan faken als het op haar boeken aankomt. Ze pronken allemaal – gesigneerd en wel! – bij mij in de kast en zijn al vele malen gebruikt.

Puur

Want al haar boeken uit de serie Home Made zijn puur. Op en top Yvette. Geen gelikte foto’s. Niet van haar, niet van haar gerechten. Maar rauw, met een randje. Echt. Puur (had ik al gezegd hé?) En alle foto’s, ook dit keer weer, zijn gemaakt door echtgenoot Oof Verschuren. De fotografie in Home Baked is overigens donkerder dan ik van het stel gewend ben, maar dat terzijde. Ik zei het toch al, objectiviteit nul!

Bakken maar!

Met Home Baked wil Yvette je aan het bakken krijgen en daar haalt ze werkelijk alles voor uit de kast. Je kunt het zo gek niet bedenken of Yvette heeft er een recept voor. Maar ook voor als het je onverhoopt niet lukt. Yvette neemt je aan de hand mee. Heb je het recept wel goed gelezen? Wordt het tijd voor een brilletje of moet je misschien een van de door haar geboden noodgrepen toepassen? En dit allemaal zonder betuttelend of belerend te worden. Je hebt het gevoel dat Yvette naast je staat en je bemoedigende woorden toefluistert.

Bonte collectie

Home Baked is een bonte collectie aan recepten. Klassiekers, verrassende recepten, van koekjes en cake tot brood. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wil je iets bakken, dan grijp je Home Made uit de kast. Zo simpel is het.

Om te huilen!

Heb ik dan werkelijk geen enkele kritische noot? Toch wel. De gewéldige sticky toffee pudding die onlangs in het Volkskrant Magazine stond staat er niet in. Ik heb er bijna van gehuild, want die was zó fabelachtig lekker. En drie keer raden wie dat Magazine naar het oud papier heeft gebracht…. Precies. Dus het vriendelijke verzoek aan Yvette om in de volgende druk, die er vast en zeker gaat komen, dat recept alsnog op te nemen. Ik ben je eeuwig dankbaar 😉

Home Baked van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine uitgevers en kost € 29,95. Het boek is online en in de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 28 oktober 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 september 2020
Hanoi
 
In de Vietnamese keuken met Mai Nguyễn

In deze interviewreeks duik ik diverse wereldkeukens in. Als eerste de Vietnamese keuken. Wie beter om daar over te vertellen dan Mai Nguyễn.
7 september 2020
 
Rutger Bakt de 100 Allerbeste recepten

Rutger van den Broek bundelt in zijn nieuwste boek zijn 100 allerbeste recepten. Maar in dit boek lees je meer dan alleen zijn beste recepten.
1 september 2020
 
Top 4 boeken deze zomer

In de zomer lees ik eigenlijk de meeste boeken. Dit jaar waren dat zelfs 4 boeken. Stuk voor stuk een aanrader en wel hierom!
31 augustus 2020
Susan Aretz
 
Alleen op vakantie

Waarom ik, ondanks man en kind, toch alleen op vakantie moet / wil en ga leg ik je heel graag uit. Want alleen op vakantie gaan rockt!
29 augustus 2020
Voorlinden
 
De maand van Susan – augustus

Augustus en het is tijd voor vakantie. Ook dan wordt er tóch nog even gewerkt. Maar vooral lekker genoten. Lees je weer mee, dit was mijn augustus.
27 augustus 2020
Susan Aretz rockt
 
Kopen van volgers op social media

Dan koop je toch gewoon je volgers? Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord. Het kopen van volgers op social media. Waarom zou je dat willen?