Home Baked Yvette van Boven – reviewPlof! Daar valt ie hoor. Hij laat nog net geen deuk in de vloer na. Afgelopen zaterdagmiddag valt ‘ie dan eindelijk op de mat. Home Baked, het nieuwste boek van Yvette van Boven.

Met (héél veel) dank aan uitgeverij Fontaine mag ik deze beauty bekijken, voelen en er uit bakken. Want dat is wat Yvette wil, dat je de keuken induikt. En als Yvette het zegt…

Home made serie

Ik ben een beetje op Yvette. Nee, écht! Vanaf de eerste keer dat ik haar in Leiden trof ter promotie van een van haar Home Made boeken ben ik dol op haar. Op haar recepten, op haar schrijfstijl, haar humor, op haar echtheid, op alles eigenlijk. Punt.

Nee, dit is geen verkapte liefdesverklaring (hoewel zeker zo te interpreteren) maar wel een verklaring waarom ik geen enkele objectiviteit kan faken als het op haar boeken aankomt. Ze pronken allemaal – gesigneerd en wel! – bij mij in de kast en zijn al vele malen gebruikt.

Puur

Want al haar boeken uit de serie Home Made zijn puur. Op en top Yvette. Geen gelikte foto’s. Niet van haar, niet van haar gerechten. Maar rauw, met een randje. Echt. Puur (had ik al gezegd hé?) En alle foto’s, ook dit keer weer, zijn gemaakt door echtgenoot Oof Verschuren. De fotografie in Home Baked is overigens donkerder dan ik van het stel gewend ben, maar dat terzijde. Ik zei het toch al, objectiviteit nul!

Bakken maar!

Met Home Baked wil Yvette je aan het bakken krijgen en daar haalt ze werkelijk alles voor uit de kast. Je kunt het zo gek niet bedenken of Yvette heeft er een recept voor. Maar ook voor als het je onverhoopt niet lukt. Yvette neemt je aan de hand mee. Heb je het recept wel goed gelezen? Wordt het tijd voor een brilletje of moet je misschien een van de door haar geboden noodgrepen toepassen? En dit allemaal zonder betuttelend of belerend te worden. Je hebt het gevoel dat Yvette naast je staat en je bemoedigende woorden toefluistert.

Bonte collectie

Home Baked is een bonte collectie aan recepten. Klassiekers, verrassende recepten, van koekjes en cake tot brood. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wil je iets bakken, dan grijp je Home Made uit de kast. Zo simpel is het.

Om te huilen!

Heb ik dan werkelijk geen enkele kritische noot? Toch wel. De gewéldige sticky toffee pudding die onlangs in het Volkskrant Magazine stond staat er niet in. Ik heb er bijna van gehuild, want die was zó fabelachtig lekker. En drie keer raden wie dat Magazine naar het oud papier heeft gebracht…. Precies. Dus het vriendelijke verzoek aan Yvette om in de volgende druk, die er vast en zeker gaat komen, dat recept alsnog op te nemen. Ik ben je eeuwig dankbaar 😉

Home Baked van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine uitgevers en kost € 29,95. Het boek is online en in de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 28 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!
4 november 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij Boom Chicago

Ik heb er een handje van, om mijn comfortzone een stukje uit te dagen. Maar ik heb nu toch weer ergens ja op gezegd... Hallo Boom Chicago!
2 november 2022
kerstboom en kat
 
Wat doen we met kerst

Een vraag die velen bezighoudt. Zeker als je een site hebt met recepten is het logisch om ook kerstrecepten te delen. Dit doe ik dit jaar met kerst.
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!
29 september 2022
wereldrecord borrelplank Susan Aretz
 
The making of a… wereldrecord langste borrelplank

Een wereldrecord vestigen, daar is het een en ander voor nodig. En hulp. Dit is hoe het wereldrecord tot stand kwam.