Rare by Nature’ Special Releases collectie van Diageo onthuld‘Rare by Nature’ Special Releases collectie

Wauw! Dat was letterlijk het eerste dat ik kon roepen toen ik de eerste beelden zag van deze zeer unieke collectie Single cask malt whisky's die op de markt wordt gebracht door Diageo. Ik heb een echtgenoot die een zéér grote whiskyliefhebber is en zelfs die begon te kwijlen bij het zien van niet alleen de flessen, maar ook de oorsprong van de whisky.

Waarom is de collectie zo bijzonder?

De collectie, die jaarlijks wordt uitgebracht, bevat dit jaar ontdekkingen van Diageo’s meest waardevolle voorraden die rijpen in Schotland. Elke whisky is speciaal op zijn eigen manier. De collectie biedt onderscheidende rijpingstechnieken, zeldzame afwerkingen en onverwachte smaakprofielen. Met combinaties van zowel beroemde als bijzondere voorbeelden van minder bekende whisky’s tot zelfs whisky’s van gesloten distilleerderijen, zijn ze allemaal uiterst zeldzaam. 

Wat zit er in de collectie

In deze unieke collectie vind je whisky’s van Speyside-distilleerderijen, Mortlach, Cardhu, Cragganmore en Pittyvaich, uitingen van de Highland-distilleerderijen van Dalwhinnie en The Singleton of Glen Ord en de beste van de West Coast of Scotland’s Islands, Islay distillery Lagavulin en de Isle of Skye’s Talisker.

Verkoopinformatie

Zoals je kunt verwachten is deze unieke collectie écht voor de liefhebber.  De prijzen per fles zijn als volgt:

Pittyvaich 29 – € 376,-
Mortlach 26 – € 1710,-
Dalwhinnie 30 – € 570,- 
Cardhu 14 – € 136,- 
Lagavulin 12 – € 125,-
Singleton 18 – € 148,- 
Cragganmore 12 – € 97,-
Talisker 15 – € 125,- euro

De 2019 Special Releases collectie is in het najaar in beperkte aantallen verkrijgbaar bij Slijterij Berendsen, Bams Maastricht, Muthert, Vuurtoren en Drankenhandel Leiden. Meer informatie over de collectie vind je hier

Gepubliceerd op 21 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.