Rare by Nature’ Special Releases collectie van Diageo onthuld‘Rare by Nature’ Special Releases collectie

Wauw! Dat was letterlijk het eerste dat ik kon roepen toen ik de eerste beelden zag van deze zeer unieke collectie Single cask malt whisky's die op de markt wordt gebracht door Diageo. Ik heb een echtgenoot die een zéér grote whiskyliefhebber is en zelfs die begon te kwijlen bij het zien van niet alleen de flessen, maar ook de oorsprong van de whisky.

Waarom is de collectie zo bijzonder?

De collectie, die jaarlijks wordt uitgebracht, bevat dit jaar ontdekkingen van Diageo’s meest waardevolle voorraden die rijpen in Schotland. Elke whisky is speciaal op zijn eigen manier. De collectie biedt onderscheidende rijpingstechnieken, zeldzame afwerkingen en onverwachte smaakprofielen. Met combinaties van zowel beroemde als bijzondere voorbeelden van minder bekende whisky’s tot zelfs whisky’s van gesloten distilleerderijen, zijn ze allemaal uiterst zeldzaam. 

Wat zit er in de collectie

In deze unieke collectie vind je whisky’s van Speyside-distilleerderijen, Mortlach, Cardhu, Cragganmore en Pittyvaich, uitingen van de Highland-distilleerderijen van Dalwhinnie en The Singleton of Glen Ord en de beste van de West Coast of Scotland’s Islands, Islay distillery Lagavulin en de Isle of Skye’s Talisker.

Verkoopinformatie

Zoals je kunt verwachten is deze unieke collectie écht voor de liefhebber.  De prijzen per fles zijn als volgt:

Pittyvaich 29 – € 376,-
Mortlach 26 – € 1710,-
Dalwhinnie 30 – € 570,- 
Cardhu 14 – € 136,- 
Lagavulin 12 – € 125,-
Singleton 18 – € 148,- 
Cragganmore 12 – € 97,-
Talisker 15 – € 125,- euro

De 2019 Special Releases collectie is in het najaar in beperkte aantallen verkrijgbaar bij Slijterij Berendsen, Bams Maastricht, Muthert, Vuurtoren en Drankenhandel Leiden. Meer informatie over de collectie vind je hier

Gepubliceerd op 21 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]