Project Beter eten – week 1



Project Beter Eten – week 1

In de vijfde versnelling van start, want als ik iets doe ga ik er over het algemeen volle bak tegenaan. En gek genoeg ging dat makkelijker dan gedacht. De belangrijkste aanpassingen? Veel meer groente, minder brood (crackers in plaats van mijn geliefde brood van de bakker), doordeweeks geen wijn meer en proberen (ondanks m’n gebroken teen) toch wat te bewegen. Oh en water, héél veel water (ik ben dat "gezeik" ervan nu al zat hahaha)

Het resultaat was aanzienlijk. Dat zal ook te maken hebben gehad met het feit dat het – eindelijk! – minder warm weer werd en het vocht dat ik vast hield verdween (of dat echt zo is weet ik niet, maar ik hou het me maar voor) maar hoe dan ook, aan het eind van de eerste week was ik de eerste kilo's al kwijt! Hoeveel? Da's nu niet belangrijk. Het einddoel daar gaat het om. Maar zeker ook de weg daar naar toe. Daar focus ik nu dus vooral op.

Ik had overigens ook de mazzel dat er geen zakelijke events waren. Geen borrels. Geen al te grote verleidingen. Dat helpt. Volgende week wordt dan ook een uitdaging. Niet alleen staat er een zakelijke lunch op het programma. Ik ga uit eten met m’n liefie in een van onze lievelingsrestaurants, ben uitgenodigd voor het pop-up restaurant van culi vriendje Mathijs Vrieze, we gaan eten bij vrienden die fantástisch kunnen koken én ik ga twee dagen op stap met onze dochter en overnachten in een prachtig hotel (= awesome ontbijtbuffet). Tja, Carpefckndiem enzo.

Maar hoe dat gaat aflopen qua eten? Ik ga vooral proberen om alles met mate te doen. Wat extra te fietsen voor de compensatie. Andere keuzes te maken bij het buffet (oh lieve bacon, ik ruik je nu al maar misschien moet ik je maar laten liggen…) Of het lukt? Ik laat het je volgende week weten!

Benieuwd wat ik at deze week? Mijn allereerste eetdagboekje ever vind je hieronder… Waarom ik dit project zo publiekelijk doe? Dat lees je hier!

Eetdagboek – week 1

Maandag 6 augustus (6,5km gefietst)
Ontbijt
1 grote cappuccino met halfvolle melk
200g halfvolle yoghurt
30g Alpen muesli
1 banaan
Lunch
Salade van 1 komkommer, ½ paprika & 2 tomaten (olie/balsamico)
3 crackers à 10g (ham, kaas, honing)
Tussendoor
2 mentos/choco snoepje
veel water
Diner (zie foto rechtsboven)
2 scheppen aardappeltjes uit de oven
1tl mayo
4 gebakken vega groenteballetjes
2 scheppen gewokte spinazie

Dinsdag 7 augustus (15km gefietst)
Ontbijt
1 grote cappuccino met halfvolle melk
200g halfvolle yoghurt
30g Alpen muesli
1 kiwi
Tussendoor
cappuccino met halfvolle melk
snee krentenbrood met dun boter erop
Lunch
1/8 stuk hartige taart met spinazie/tomaat
tomaten/komkommersalade
Tussendoor
paar hapjes zelfgemaakt dropijs
1 cracker met dun laagje zachte geitenkaas erop
Diner (zie foto linksonder)
1,5 gegrilde kippendij vd BBQ
schep sperzieboontjes & beetje salade
gepofte aardappel van de BBQ
1el sausje van yoghurt/kruiden
Tussendoor
kiwi – vroeg naar bed, want honger

Woensdag 8 augustus (4.45u wakker)
Ontbijt
omelet van 2 eieren met halve plak kaas
2 crackers
2 grote cappuccino’s met halfvolle melk
Tussendoor
¼ boterham met pindakaas van #Meisje (restjes op het aanrecht, zó onhandig)
cracker licht besmeerd met zachte geitenkaas
Lunch
1el hummus met handje wortels en ½ paprika
1 rozijnencarré met plak kaas
1 beker karnemelk
Tussendoor
3 Lakrids dropjes (en nog één hap ijs… zó lekker)
Diner
hartige taart met spinazie, pancetta &  blauwe kaas
salade van veldsla/rucola, tomaat, komkommer & avocado
fruit waterijsje van watermeloen & kiwi (recept hier)
Tussendoor
1 Lindt bonbon met champagnesmaak
shitload aan bruisend water

Donderdag 9 augustus
Ontbijt
200g halfvolle yoghurt
50g muesli
paar aardbeien en bosbessen
Cappuccino met halfvolle melk
Lunch (zie foto links boven – het recept van de salade vind je hier)
salade van veldsla/rucola, paprika, avocado, tomaat & halve gegrilde kipfilet
1 ½ boterham, dun met boter
2x espresso en 3 Lakrids snoepjes en 2 marshmellows
Pelligrino water
Tussendoor
rozijnenbroodje met plak kaas
Diner (zie foto rechtsonder)
2 volle lepels zelfgemaakte tomatensaus (passata, courgette, paprika & kruiden)
150g pasta  (niet alles opgegeten)
Helft van een salade van 2x tomaat & 1 komkommer (beetje olie/azijn)
minneola & kiwi

Vrijdag 10 augustus
Ontbijt
200g halfvolle yoghurt
50g muesli
paar aardbeien en bosbessen
Cappuccino met halfvolle melk
Zwarte koffie met een zoetje

Lunch (dezelfde als gister, zó lekker)
salade van veldsla/rucola, paprika, avocado, tomaat & halve gegrilde kipfilet
met nog een restje hartige taart & 1 Peshawari Naan (zelfgebakken)

Tussendoor
2 glazen Cola Zero
1 glas Elderflower Tonic (zonder Gin, dat was wel even een overwinning!)

Diner
1 ½ Quessadilla met spinazie, tomaat, geraspte kaas & gegrilde kip
1 beker karnemelk

Zaterdag 11 augustus

Ontbijt
Geroosterde boterham met kwart avocado en gepocheerd ei (zie foto)
Banaan en een pruim
2 grote cappuccino's met halfvolle melk

Lunch
3 crackers, eentje met ham, kaas en honing
beker karnemelk

Tussendoor
2 dunne Italiaanse koekjes
1 Lakrids snoepje
paar borrelhapjes (kaas)

Diner
1 bord kervelsoep
1 tortilla met kalkoen & groente en schepje mole
2 glazen wijn
chaudfontaine citroen (halve fles)

Zondag 12 augustus

ontbijt
3 pancakes met bosbessen met scheutje maple syrup (zie foto, het recept vind je hier)
1 cappuccino met halfvolle melk

tussendoor
dubbele espresso

lunch
stukje brie
handje tortillachips
2 crackers, eentje met kaas , ander met pindakaas
beker optimel limoen

Tussendoor
Gin Tonic (oooooh zo lekker weer!)
Fried Egg Quillo chips (op het moment van publiceren pas twee, maar ik vrees dat de zak het einde van de avond niet haalt. Samen met mijn vent dan hé, niet in mijn eentje. Hoewel ze daar lekker genoeg voor zijn…)

Diner
Pita met falafel, sla & yoghurtsausje

Reacties, opmerkingen, support

Reacties, opmerkingen en/of support; het is – indien respectvol – welkom. Je kunt het onder dit artikel kwijt! Volgende week een nieuwe update!

Gepubliceerd op 12 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.