Perrier-Jouët ChampagneOntdek Perrier-Jouët champagne

Mijn eerste kennismaking met dit champagnehuis was onlangs, toen ik een fles kado kreeg voor een bijzondere gelegenheid. Nu heb ik weinig moeite met het creëren van speciale gelegenheden, maar toen de tweede druk van mijn boek bekend werd vond ik het een mooi moment om de fles op te maken. Een mooie, ronde en volle champagne bleek het te zijn. Heerlijk!

Champagne met historie

Wat ik toen niet wist was dat het een champagne is met historie. De naam van het champagnehuis is de samengestelde naam van Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët, die in 1811 met elkaar trouwden. Kunst werd een belangrijk onderdeel van de uitstraling van het champagnehuis, naast de kwaliteit. De champagne wordt niet voor niks geschonken bij restaurants zoals De Lindehof**, InterScaldes***,  De Kromme Watergang** en Restaurant De Loohoeve* (waar we niet zo lang geleden waren)

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp is rechtstreeks geïnspireerd op dat van Blason de France, de Perrier-Jouët prestige cuvée gemengd uit de oogst van 1955. In een tijd waarin champagne-huizen nieuwe vormen van flessen ontwierpen, toonde Maison Perrier-Jouët opnieuw haar onafhankelijke geest door de vorm van de oorspronkelijke fles te behouden, geheel tegen de modetrend in.

Met zijn lange, slanke hals en zacht afgeronde schouders roept het ontwerp van de nieuwe non vintage-fles de vrouwelijke en moderne stijl van Perrier-Jouët-champagnes op. De iconische bloem – de anemoon – die van nature aanwezig is, is voor de nieuwe non vintage fles opnieuw ontworpen in een meer genereuze vorm om de levendige, extravagante interpretatie van de natuur door het huis weer te geven.

Wat kost dat?

Perrier-Jouët Cuvée Grand Brut kost om en nabij € 59,72 en de Cuvée Blason Rosé € 79,39. De champagne is te koop in de luxe slijterijen waaronder De Filosoof (Den Haag) en Con Amore (Hilversum) maar ook online bij een aantal speciaalzaken.

Gepubliceerd op 2 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.