Perrier-Jouët ChampagneOntdek Perrier-Jouët champagne

Mijn eerste kennismaking met dit champagnehuis was onlangs, toen ik een fles kado kreeg voor een bijzondere gelegenheid. Nu heb ik weinig moeite met het creëren van speciale gelegenheden, maar toen de tweede druk van mijn boek bekend werd vond ik het een mooi moment om de fles op te maken. Een mooie, ronde en volle champagne bleek het te zijn. Heerlijk!

Champagne met historie

Wat ik toen niet wist was dat het een champagne is met historie. De naam van het champagnehuis is de samengestelde naam van Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët, die in 1811 met elkaar trouwden. Kunst werd een belangrijk onderdeel van de uitstraling van het champagnehuis, naast de kwaliteit. De champagne wordt niet voor niks geschonken bij restaurants zoals De Lindehof**, InterScaldes***,  De Kromme Watergang** en Restaurant De Loohoeve* (waar we niet zo lang geleden waren)

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp is rechtstreeks geïnspireerd op dat van Blason de France, de Perrier-Jouët prestige cuvée gemengd uit de oogst van 1955. In een tijd waarin champagne-huizen nieuwe vormen van flessen ontwierpen, toonde Maison Perrier-Jouët opnieuw haar onafhankelijke geest door de vorm van de oorspronkelijke fles te behouden, geheel tegen de modetrend in.

Met zijn lange, slanke hals en zacht afgeronde schouders roept het ontwerp van de nieuwe non vintage-fles de vrouwelijke en moderne stijl van Perrier-Jouët-champagnes op. De iconische bloem – de anemoon – die van nature aanwezig is, is voor de nieuwe non vintage fles opnieuw ontworpen in een meer genereuze vorm om de levendige, extravagante interpretatie van de natuur door het huis weer te geven.

Wat kost dat?

Perrier-Jouët Cuvée Grand Brut kost om en nabij € 59,72 en de Cuvée Blason Rosé € 79,39. De champagne is te koop in de luxe slijterijen waaronder De Filosoof (Den Haag) en Con Amore (Hilversum) maar ook online bij een aantal speciaalzaken.

Gepubliceerd op 2 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]