Parkheuvel lanceert samen met wijngaard St. Martinus een eigen cuvéeParkheuvel lanceert samen met wijngaard St. Martinus een eigen cuvée

In het mooie Vijlen, diep in Zuid Limburg, ligt wijngaard St. Martinus. Een bijzonder plekje, waar ik jullie binnenkort in een apart artikel meer over vertel. Deze wijngaard produceert fantastische Nederlandse wijnen, die ook buiten Limburg steeds meer waardering krijgen. Hun witte wijn bijvoorbeeld, werd afgelopen jaar uitgeroepen tot dé aspergewijn van het jaar.

Gastronomische wijn

Chef Erik van Loo, geboren en getogen in  het Limburgse Mechelen, stelde samen met wijnmaker Stan Beurskens speciaal voor restaurant Parkheuvel een eigen wijn samen. Die cuvée werd afgelopen maandag gelanceerd. En ik kan je vertellen dat je week niet beter kan beginnen dan met lunch in Parkheuvel, begeleid door de wijnen van de St. Martinus. 

Parkheuvel gerechten in combinatie met St. Martinus wijn

De gehele lunch werd begeleid door de wijnen van St. Martinus. Van de Fonkelwijn bij de amuse (foto links hierboven) tot het Bergdorpje wit bij het voorgerecht. Zelfs een prachtige rode wijn (Johannes)  bij de zeebaars, die je hier rechtsboven zit. Verrassend maar door de paddenstoelen en umamiboter in het gerecht paste het gewoon meer dan top!

Parkheuvel Cuvée

Maar het ging natuurlijk allemaal om de eigen cuvée van Parkheuvel. Die werd geserveerd bij de Oosterschelde kreeft, met yuzu (foto linksonder) Wat een 100% match. De tonen van sinaasappel in de cuvée met het bittertje dat je ook proeft. De vele lagen in de wijn, met de complexe maar fantástische smaken op het bord. Wauw!

De wijn is door Stan samen met Erik geblend en zodanig samengesteld dat de wijn met een veelheid aan gerechten geserveerd kan worden. Daarnaast is de wijn zo exclusief, dat hij alleen bij Parkheuvel te drinken is. Als onderdeel van een wijn arrangement zal hij veelvuldig op de kaart komen. Net als overigens de andere wijnen van St. Martinus, die Parkheuvel ook per glas serveert.

Ik kan je alleen maar aanbevelen om dat te gaan proeven. Wat een feest! Dankjewel Erik, Stan, Julien en het hele team van Parkheuvel voor de beste maandag in tijden.

Gepubliceerd op 19 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.