Parkheuvel lanceert samen met wijngaard St. Martinus een eigen cuvéeParkheuvel lanceert samen met wijngaard St. Martinus een eigen cuvée

In het mooie Vijlen, diep in Zuid Limburg, ligt wijngaard St. Martinus. Een bijzonder plekje, waar ik jullie binnenkort in een apart artikel meer over vertel. Deze wijngaard produceert fantastische Nederlandse wijnen, die ook buiten Limburg steeds meer waardering krijgen. Hun witte wijn bijvoorbeeld, werd afgelopen jaar uitgeroepen tot dé aspergewijn van het jaar.

Gastronomische wijn

Chef Erik van Loo, geboren en getogen in  het Limburgse Mechelen, stelde samen met wijnmaker Stan Beurskens speciaal voor restaurant Parkheuvel een eigen wijn samen. Die cuvée werd afgelopen maandag gelanceerd. En ik kan je vertellen dat je week niet beter kan beginnen dan met lunch in Parkheuvel, begeleid door de wijnen van de St. Martinus. 

Parkheuvel gerechten in combinatie met St. Martinus wijn

De gehele lunch werd begeleid door de wijnen van St. Martinus. Van de Fonkelwijn bij de amuse (foto links hierboven) tot het Bergdorpje wit bij het voorgerecht. Zelfs een prachtige rode wijn (Johannes)  bij de zeebaars, die je hier rechtsboven zit. Verrassend maar door de paddenstoelen en umamiboter in het gerecht paste het gewoon meer dan top!

Parkheuvel Cuvée

Maar het ging natuurlijk allemaal om de eigen cuvée van Parkheuvel. Die werd geserveerd bij de Oosterschelde kreeft, met yuzu (foto linksonder) Wat een 100% match. De tonen van sinaasappel in de cuvée met het bittertje dat je ook proeft. De vele lagen in de wijn, met de complexe maar fantástische smaken op het bord. Wauw!

De wijn is door Stan samen met Erik geblend en zodanig samengesteld dat de wijn met een veelheid aan gerechten geserveerd kan worden. Daarnaast is de wijn zo exclusief, dat hij alleen bij Parkheuvel te drinken is. Als onderdeel van een wijn arrangement zal hij veelvuldig op de kaart komen. Net als overigens de andere wijnen van St. Martinus, die Parkheuvel ook per glas serveert.

Ik kan je alleen maar aanbevelen om dat te gaan proeven. Wat een feest! Dankjewel Erik, Stan, Julien en het hele team van Parkheuvel voor de beste maandag in tijden.

Gepubliceerd op 19 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.