Otenba, een nieuwe spirit gemaakt door Monique ten KortenaarOtenba is het Japanse woord voor een rebelse vrouw. En rebels dat is Monique ten Kortenaar zeker. Otenba is de eerste spirit die Monique zelf ontwikkeld heeft. Ten Kortenaar is geen onbekende in de wereld van distilleren overigens. Ze was de afgelopen 3,5 jaar distilleerder voor Lucas Bols and Wynand Fockink. Nu komt ze met haar eerste eigen spirit; Otenba

Maar als Otenba het geen gin en geen jenever is, wat is het dan wel? Allebei! Waar de basis gin is komt de extra gelaagdheid van jenever. In Otenba zitten prachtige botanicals zoals pandan, citroengras en Sencha thee. Hoe bijzonder klinkt dat?! Omdat distilleren een kostbaar geintje is, is Monique een crowdfunding gestart. Al vanaf € 50 kun je meehelpen om van haar droom een werkelijkheid te maken.

Alles staat ervoor in de startblokken. Er is een kickass site, prachtige foto’s van de hand van Dishtales en Monique is er meer dan klaar voor. Als alles goed gaat wordt Otenba vanaf april 2020 in Amsterdam gestookt én gelanceerd. Meer over de crowdfunding vind je hier. Ik heb in ieder geval al gedoneerd. Héél benieuwd naar het resultaat!

Update: inmiddels is Otenba in productie en zijn de eerste flessen gebotteld. Hoe cool is dat!

Gepubliceerd op 5 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.