Otenba, een nieuwe spirit gemaakt door Monique ten KortenaarOtenba

Otenba is het Japanse woord voor een rebelse vrouw. En rebels dat is Monique ten Kortenaar zeker. Otenba is de eerste spirit die Monique zelf ontwikkeld heeft. Ten Kortenaar is geen onbekende in de wereld van distilleren overigens. Ze was de afgelopen 3,5 jaar distilleerder voor Lucas Bols and Wynand Fockink. Nu komt ze met haar eerste eigen spirit; Otenba

Maar als Otenba het geen gin en geen jenever is, wat is het dan wel? Allebei! Waar de basis gin is komt de extra gelaagdheid van jenever. In Otenba zitten prachtige botanicals zoals pandan, citroengras en Sencha thee. Hoe bijzonder klinkt dat?! Omdat distilleren een kostbaar geintje is, is Monique een crowdfunding gestart. Al vanaf € 50 kun je meehelpen om van haar droom een werkelijkheid te maken.

Alles staat ervoor in de startblokken. Er is een kickass site, prachtige foto's van de hand van Dishtales en Monique is er meer dan klaar voor. Als alles goed gaat wordt Otenba vanaf april 2020 in Amsterdam gestookt én gelanceerd. Meer over de crowdfunding vind je hier. Ik heb in ieder geval al gedoneerd. Héél benieuwd naar het resultaat!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juni 2020
 
10 jaar moederschap

TIEN jaar moederschap. Wie stopt de tijd?! Maar ook een hele bijzondere verjaardagsdonatie-actie van ons (bijna) jarige
1 juni 2020
 
De laatste Corona update

Het virus blijft voorlopig nog wel even onderdeel van ons leven, dus gaan we weer overschakelen naar gewone updates. Het is dan ook tijd om deze speciale Corona updates af te ronden.
1 juni 2020
 
Podcast over de overgang met Susan Aretz

Openhartig over de overgang in de EO podcast 'het kan je buurman zijn' met Zegert van der Linde en Martine ten Klooster
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...