Onze vierde week thuis – Corona updateOnze vierde week thuis – Corona update

De eerste weken van onze Corona tijd waren hectisch, zoals je in mijn Corona update op Smulpaapje kon lezen. Veel nieuwigheden, virtuele borrels, online kooklessen, pers, televisie en alles wat erbij kwam. Geweldig natuurlijk, maar ook fijn dat deze week weer soort van “normaal” was. Of nou ja, normaal. Wat er nu voor normaal doorgaat.

Susan’s favorieten in Leiden

Mijn werk deze periode gaat gelukkig grotendeels door. Ja, ook ik ben opdrachten kwijt geraakt maar gelukkig heb ik ook opdrachtgevers waar ik een heel jaar voor werk. Zoals voor Leiden Marketing, met wie ik sinds kort samenwerk. Samen met hen deel ik dit jaar met jou mijn liefde voor Leiden. Zodra iedereen weer op pad mag verwacht ik dat jullie allemaal naar mijn stadje komen, om die tips op te volgen. Omdat in deze tijd ook de lokale ondernemers wel wat steun kunnen gebruiken heb ik hier op de site alvast mijn favorieten opgeschreven die deze periode – anders dan ze normaal doen – thuis bezorgen of waar je kunt afhalen. Die lokale heroes vind je hier.

Susan Aretz & The Avocado Show

Online mijn favo’s steunen doe ik ook. In Amsterdam zit The Avocado Show en voor hen maak ik een serie van online recepten, waarbij ik je laat zien hoe je thuis – stap voor stap – fantastische avocadorecepten kunt maken. Inclusief de befaamde avocadoroos. En echt… als ik het kan…

 

Heel veel kadootjes op SusanAretz.nl

Nu de nieuwe site live is (had ik al YAY gezegd?!) is het ook tijd om héél veel kadootjes uit te delen. Oprah style. Veel, héél veel te gekke cadeau’s zijn er te winnen de komende weken. Of beter gezegd. Maanden. De eerste kadootjes zijn al uitgedeeld, maar er blijft genoeg te winnen over. Die vind je verzameld op deze pagina. Het wijst zichzelf wel denk ik..

jaarabonnement Delicious

Family time

We zijn nu bijna een maand samen thuis. Heel eerlijk, ik vind dat we het lang niet gek doen. Misschien ook omdat we gewend zijn veel samen te zijn. We zijn over het algemeen niet zo uithuizig. Tegelijkertijd ben ik me ook zeer bewust van het feit dat we het goed hebben. We hebben genoeg te eten, ons huis is groot genoeg om ook af en toe even alleen te zijn en over het algemeen zijn we dol op elkaar ????

Cronesteyn park Leiden Cronesteyn_Susan

Het helpt ook dat ook dat op loopafstand een heerlijk natuurgebied is, waar ik een paar keer per week (vroeg in de ochtend) naar toe loop. Om even alleen te zijn, om te genieten van alles wat ik zie én om een beetje te bewegen. Want nu ik niet meer twee keer per week sport, maar we wel volop genieten (dat blijven we maar doen hé ) is dat ook wel nodig. Maar boven alles is het fijn dat het kan.

Hoe lang duurt die crisis nog?

De meest gestelde vraag is denk ik  wel “hoe lang duurt die crisis nog?” Had ik maar een glazen bol… Tegelijkertijd, mijn ‘we nemen de dagen zoals ze komen’ mentaliteit is wel ook wat me nu op de been houdt. We kijken het dag voor dag aan. Nee, geen New York in de meivakantie zoals we hadden gepland. Maar New York loopt niet weg. Ik weet ook dat er echt ergere problemen zijn om nu mee bezig te zijn. Dus genieten we van een Paasbrunch in de tuin. Van mijn Harry Potter luisterboek, met Stephen Fry op mijn koptelefoon, van de eerste BBQ van het jaar. En zien we volgende week wel weer verder…

Hou je goed, waar je ook bent als je dit leest. En hou je vast aan de kleine mooie momentjes. Want echt, als je goed kijkt zijn ze er nog steeds…

Gepubliceerd op 12 april 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.