Onze eerste week thuis tijdens de CoronacrisisHet zijn rare tijden…” Het is denk ik de meest gebruikte zin van de afgelopen week. Ook door mij. Vorige week zat ik thuis met een kind dat niet lekker was. Daaropvolgend kon ze meteen thuis blijven omdat de school wegens het Coronavirus dicht ging. Mijn man werkte al veel thuis maar is nu ook permanent thuis aan het werk.

Mensen reageren op een crisis op verschillende manieren. Ik merkte dat ik zondag meteen in een ‘hoe fix ik dit de komende weken en hoe zorg ik voor mijn liefsten’ modus schoot. Dat had een paar gevolgen…

onze eerste week thuis tijdens de Coronacrisis

Ik ben namelijk nogal praktisch. Hamsteren doen we niet aan, want voorraad is er altijd in huis. Dus alleen de hoognodige boodschappen werden besteld Lange leve de Albert en Crisp in ons geval. Zo was er in ieder geval verse groente en fruit genoeg. Maar er werd ook meteen een lesprogramma gemaakt voor onze groep 6 dame.

Een alternatief lesprogramma, want school was druk bezig om alles te regelen qua gewoon schoolwerk. Dus deden we een videoles met Emma over Berlijn. Gaf ik via de computer Engelse les. Want dat je thuis andere dingen kunt leren dan op school blijkt juist nu hartstikke leuk.

Kinderkooklessen

Dus ben ik ook eigenlijk meteen met kinderkooklessen begonnen. Nu is het moment (want tijd genoeg…) om ze te leren aardappels schillen en koken, soep te maken en andere kleine lekkere recepten. Dat deelde ik via mijn Instagram stories en bleek aanstekelijk te werken. Super leuk. Al de eerste dag kreeg ik berichtjes dat mensen ook thuis (met hun kinderen) aan de slag gingen. Super leuk!

Zo lang het kan blijf ik (ik hoop door de week in ieder geval dagelijks) een recept delen. Die vind je dan terug op mijn Instagram highlight en op mijn facebookpagina. Alle recepten verzamel ik vervolgens hier, zodat je ze altijd terug kunt vinden.

Virtuele Borreltijd

Maar naast recepten maak ik natuurlijk ook kookboeken en juist nu blijkt Borreltijd ook een goede manier te zijn om heel even je zorgen te vergeten. Deed ik dat de eerste vrijdag van de crisis nog redelijk spontaan en impulsief. Nu.nl maakte er een bericht over waardoor de tweede virtuele vrijdagmiddagborrel net iets groter uitpakte …

Maar jeetje jongens wat leuk om dat op deze manier te doen. Van de nood een deugd maken en dus maakte ik tijdens die live borrelsessie ook een hapje uit mijn boek, waarvan ik het recept maar meteen even online heb gezet. Dat vind je hier

Instalive kookles

Om het feest compleet te maken geef ik zondag 22 maart ook nog een online kookles via Insta-live. Om je live te laten zien hoe makkelijk je thuis, met of zonder kinderen, nu een Mexicaanse maaltijd kunt koken. Dat recept vind je hier En dat kun je natuurlijk gewoon altijd maken. Coronacrisis of niet.

We maken er het beste van

En in de tussentijd maken we er het beste van. Probeer ik restaurants, chefs en vrienden om me heen te helpen waar het kan. Zorgen we goed voor elkaar en onszelf . Want ik vermoed dat dit nog wel even duurt.

En lukt het even niet om gestructureerd en georganiseerd te zijn – we zijn tenslotte ook maar gewoon mensen – dan laten ook wij alle schema’s en structuur voor wat ‘ie is. Gaat Netflix aan. Een fles wijn open. Wordt er een avond niet gekookt. Zo simpel is het. Het is tenslotte geen wedstrijdje ‘wie kan het beste met een crisis omgaan’.

Ik hoop dat het jullie goed gaat. Dat jullie je redden. Ik hoop dat ik je wat inspiratie kan geven op deze manier, tot we weer terugkeren naar de gewone gang van zaken.

Liefs,

Susan

 


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
 
De laatste Corona update

Het virus blijft voorlopig nog wel even onderdeel van ons leven, dus gaan we weer overschakelen naar gewone updates. Het is dan ook tijd om deze speciale Corona updates af te ronden.
1 juni 2020
 
Podcast over de overgang met Susan Aretz

Openhartig over de overgang in de EO podcast 'het kan je buurman zijn' met Zegert van der Linde en Martine ten Klooster
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.