Onze eerste week thuis tijdens de CoronacrisisHet zijn rare tijden…” Het is denk ik de meest gebruikte zin van de afgelopen week. Ook door mij. Vorige week zat ik thuis met een kind dat niet lekker was. Daaropvolgend kon ze meteen thuis blijven omdat de school wegens het Coronavirus dicht ging. Mijn man werkte al veel thuis maar is nu ook permanent thuis aan het werk.

Mensen reageren op een crisis op verschillende manieren. Ik merkte dat ik zondag meteen in een ‘hoe fix ik dit de komende weken en hoe zorg ik voor mijn liefsten’ modus schoot. Dat had een paar gevolgen…

onze eerste week thuis tijdens de Coronacrisis

Ik ben namelijk nogal praktisch. Hamsteren doen we niet aan, want voorraad is er altijd in huis. Dus alleen de hoognodige boodschappen werden besteld Lange leve de Albert en Crisp in ons geval. Zo was er in ieder geval verse groente en fruit genoeg. Maar er werd ook meteen een lesprogramma gemaakt voor onze groep 6 dame.

Een alternatief lesprogramma, want school was druk bezig om alles te regelen qua gewoon schoolwerk. Dus deden we een videoles met Emma over Berlijn. Gaf ik via de computer Engelse les. Want dat je thuis andere dingen kunt leren dan op school blijkt juist nu hartstikke leuk.

Kinderkooklessen

Dus ben ik ook eigenlijk meteen met kinderkooklessen begonnen. Nu is het moment (want tijd genoeg…) om ze te leren aardappels schillen en koken, soep te maken en andere kleine lekkere recepten. Dat deelde ik via mijn Instagram stories en bleek aanstekelijk te werken. Super leuk. Al de eerste dag kreeg ik berichtjes dat mensen ook thuis (met hun kinderen) aan de slag gingen. Super leuk!

Zo lang het kan blijf ik (ik hoop door de week in ieder geval dagelijks) een recept delen. Die vind je dan terug op mijn Instagram highlight en op mijn facebookpagina. Alle recepten verzamel ik vervolgens hier, zodat je ze altijd terug kunt vinden.

Virtuele Borreltijd

Maar naast recepten maak ik natuurlijk ook kookboeken en juist nu blijkt Borreltijd ook een goede manier te zijn om heel even je zorgen te vergeten. Deed ik dat de eerste vrijdag van de crisis nog redelijk spontaan en impulsief. Nu.nl maakte er een bericht over waardoor de tweede virtuele vrijdagmiddagborrel net iets groter uitpakte …

Maar jeetje jongens wat leuk om dat op deze manier te doen. Van de nood een deugd maken en dus maakte ik tijdens die live borrelsessie ook een hapje uit mijn boek, waarvan ik het recept maar meteen even online heb gezet. Dat vind je hier

Instalive kookles

Om het feest compleet te maken geef ik zondag 22 maart ook nog een online kookles via Insta-live. Om je live te laten zien hoe makkelijk je thuis, met of zonder kinderen, nu een Mexicaanse maaltijd kunt koken. Dat recept vind je hier En dat kun je natuurlijk gewoon altijd maken. Coronacrisis of niet.

We maken er het beste van

En in de tussentijd maken we er het beste van. Probeer ik restaurants, chefs en vrienden om me heen te helpen waar het kan. Zorgen we goed voor elkaar en onszelf . Want ik vermoed dat dit nog wel even duurt.

En lukt het even niet om gestructureerd en georganiseerd te zijn – we zijn tenslotte ook maar gewoon mensen – dan laten ook wij alle schema’s en structuur voor wat ‘ie is. Gaat Netflix aan. Een fles wijn open. Wordt er een avond niet gekookt. Zo simpel is het. Het is tenslotte geen wedstrijdje ‘wie kan het beste met een crisis omgaan’.

Ik hoop dat het jullie goed gaat. Dat jullie je redden. Ik hoop dat ik je wat inspiratie kan geven op deze manier, tot we weer terugkeren naar de gewone gang van zaken.

Liefs,

Susan

 

Gepubliceerd op 20 maart 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!
4 november 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij Boom Chicago

Ik heb er een handje van, om mijn comfortzone een stukje uit te dagen. Maar ik heb nu toch weer ergens ja op gezegd... Hallo Boom Chicago!
2 november 2022
kerstboom en kat
 
Wat doen we met kerst

Een vraag die velen bezighoudt. Zeker als je een site hebt met recepten is het logisch om ook kerstrecepten te delen. Dit doe ik dit jaar met kerst.
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!