Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn – reviewToen ik bezig was met deze review ontdekte ik dat ik pas één review van een boek van Nadia & Merijn op Smulpaapje heb staan. Terwijl er toch heel wat meer boeken van dit schrijversduo in mijn kookboekenkast staan.

Gelukkig is het beste van wat ze de afgelopen jaren geschreven hebben nu verzameld in dit nieuwe boek dat onlangs verscheen. Laat ik je er gauw meer over vertellen!

Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn

Ver voordat de Arabisch en Midden-Oosten keuken populair werd schreven Nadia (Zerouali) & Merijn (Tol) er al over. Onder meer in Delicious Magazine, maar ook in een aantal van de televisieprogramma’s die ze samen, maar ook los van elkaar, maakten. Voorlopers op een later enorm populaire foodtrend, zo mag je deze dames wel noemen.

Ik interviewde Nadia eerder dit jaar over hoe zij thuis voor haar zoon Tarik kookt – lees het interview hier en vier jaar geleden alweer over haar eigen eetopvoeding – dat interview lees je hier.

Beste werk gebundeld

Het beste uit alle boeken die ze schreven is dus nu gebundeld. De overstap naar een nieuwe uitgever was daar een mooi moment voor. En voor jou is dat dus ook een top moment om, als je nog geen van hun boeken hebt, deze aan te schaffen. Want in dit boek niet alleen Midden Oosten gerechten. Nee, de hele Mediterrane keuken komt in dit boek aan de orde.

Reisverhalen en recepten

Je vindt in het boek niet alleen heel veel en ook hele diverse recepten, alle gerechten worden gelardeerd met reisverhalen. Over de achtergrond van het recept, over de reizen die ze maakten. Het maakt het meer dan een kookboek!

Hoe begin je?

Nog niet eerder uit deze keuken(s) gekookt? Geen ramp. Het boek begint met een gedegen uitleg wat je nodig hebt, waar je het voor gebruikt en veelal ook waar het te koop is. Ideaal! Meteen goed beginnen, dan is de Souqlijn die Nadia & Merijn op de markt brachten een mooi begin!

Koken maar!

Kies welk gebied je uit wilt koken – het boek is verdeeld in 3 streken, en daar horen in totaal 11 verschillende keukens bij – en je kunt aan de slag. Ik maakte uit het boek een heerlijke tulband, die je serveert met een romige jamspread. Dat recept vind je hier. Voor alle andere recepten adviseer ik je vooral het boek aan te schaffen!

Onder de Mediterrane zon van Nadia & Merijn is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost €29,99 en is onder meer online te koop en in de boekhandel. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 17 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.