Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn – reviewToen ik bezig was met deze review ontdekte ik dat ik pas één review van een boek van Nadia & Merijn op Smulpaapje heb staan. Terwijl er toch heel wat meer boeken van dit schrijversduo in mijn kookboekenkast staan.

Gelukkig is het beste van wat ze de afgelopen jaren geschreven hebben nu verzameld in dit nieuwe boek dat onlangs verscheen. Laat ik je er gauw meer over vertellen!

Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn

Ver voordat de Arabisch en Midden-Oosten keuken populair werd schreven Nadia (Zerouali) & Merijn (Tol) er al over. Onder meer in Delicious Magazine, maar ook in een aantal van de televisieprogramma’s die ze samen, maar ook los van elkaar, maakten. Voorlopers op een later enorm populaire foodtrend, zo mag je deze dames wel noemen.

Ik interviewde Nadia eerder dit jaar over hoe zij thuis voor haar zoon Tarik kookt – lees het interview hier en vier jaar geleden alweer over haar eigen eetopvoeding – dat interview lees je hier.

Beste werk gebundeld

Het beste uit alle boeken die ze schreven is dus nu gebundeld. De overstap naar een nieuwe uitgever was daar een mooi moment voor. En voor jou is dat dus ook een top moment om, als je nog geen van hun boeken hebt, deze aan te schaffen. Want in dit boek niet alleen Midden Oosten gerechten. Nee, de hele Mediterrane keuken komt in dit boek aan de orde.

Reisverhalen en recepten

Je vindt in het boek niet alleen heel veel en ook hele diverse recepten, alle gerechten worden gelardeerd met reisverhalen. Over de achtergrond van het recept, over de reizen die ze maakten. Het maakt het meer dan een kookboek!

Hoe begin je?

Nog niet eerder uit deze keuken(s) gekookt? Geen ramp. Het boek begint met een gedegen uitleg wat je nodig hebt, waar je het voor gebruikt en veelal ook waar het te koop is. Ideaal! Meteen goed beginnen, dan is de Souqlijn die Nadia & Merijn op de markt brachten een mooi begin!

Koken maar!

Kies welk gebied je uit wilt koken – het boek is verdeeld in 3 streken, en daar horen in totaal 11 verschillende keukens bij – en je kunt aan de slag. Ik maakte uit het boek een heerlijke tulband, die je serveert met een romige jamspread. Dat recept vind je hier. Voor alle andere recepten adviseer ik je vooral het boek aan te schaffen!

Onder de Mediterrane zon van Nadia & Merijn is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost €29,99 en is onder meer online te koop en in de boekhandel. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 17 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]