Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn – reviewToen ik bezig was met deze review ontdekte ik dat ik pas één review van een boek van Nadia & Merijn op Smulpaapje heb staan. Terwijl er toch heel wat meer boeken van dit schrijversduo in mijn kookboekenkast staan.

Gelukkig is het beste van wat ze de afgelopen jaren geschreven hebben nu verzameld in dit nieuwe boek dat onlangs verscheen. Laat ik je er gauw meer over vertellen!

Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn

Ver voordat de Arabisch en Midden-Oosten keuken populair werd schreven Nadia (Zerouali) & Merijn (Tol) er al over. Onder meer in Delicious Magazine, maar ook in een aantal van de televisieprogramma’s die ze samen, maar ook los van elkaar, maakten. Voorlopers op een later enorm populaire foodtrend, zo mag je deze dames wel noemen.

Ik interviewde Nadia eerder dit jaar over hoe zij thuis voor haar zoon Tarik kookt – lees het interview hier en vier jaar geleden alweer over haar eigen eetopvoeding – dat interview lees je hier.

Beste werk gebundeld

Het beste uit alle boeken die ze schreven is dus nu gebundeld. De overstap naar een nieuwe uitgever was daar een mooi moment voor. En voor jou is dat dus ook een top moment om, als je nog geen van hun boeken hebt, deze aan te schaffen. Want in dit boek niet alleen Midden Oosten gerechten. Nee, de hele Mediterrane keuken komt in dit boek aan de orde.

Reisverhalen en recepten

Je vindt in het boek niet alleen heel veel en ook hele diverse recepten, alle gerechten worden gelardeerd met reisverhalen. Over de achtergrond van het recept, over de reizen die ze maakten. Het maakt het meer dan een kookboek!

Hoe begin je?

Nog niet eerder uit deze keuken(s) gekookt? Geen ramp. Het boek begint met een gedegen uitleg wat je nodig hebt, waar je het voor gebruikt en veelal ook waar het te koop is. Ideaal! Meteen goed beginnen, dan is de Souqlijn die Nadia & Merijn op de markt brachten een mooi begin!

Koken maar!

Kies welk gebied je uit wilt koken – het boek is verdeeld in 3 streken, en daar horen in totaal 11 verschillende keukens bij – en je kunt aan de slag. Ik maakte uit het boek een heerlijke tulband, die je serveert met een romige jamspread. Dat recept vind je hier. Voor alle andere recepten adviseer ik je vooral het boek aan te schaffen!

Onder de Mediterrane zon van Nadia & Merijn is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost €29,99 en is onder meer online te koop en in de boekhandel. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 mei 2020
 
Win een maand Oot granola

Een maand lang genieten van de heerlijke granola van Oot. Wie wil dat nou niet? Ik mag twee keer een pakket weggeven!
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.
22 mei 2020
Lowlander bier
 
GESLOTEN – Thuis uit eten met Lowlander Bier

Deze winactie is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, er staat weer een smakelijke nieuwe winactie klaar
19 mei 2020
 
Home made Basics van Yvette van Boven – review

Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!
19 mei 2020
 
GESLOTEN – Win één van de twee Soehnle keukenweegschalen

Win één van de twee Soehnle keukenweegschalen. Ga je voor modern of van meer een vintage look?
17 mei 2020
 
Onze 9e week thuis – Corona update

Of we nog steeds vooral thuis zijn? Spoiler alert: Yep! Maar deze week lijkt het soms heel even alsof er geen Corona is. Toch is er stress.