Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn – reviewToen ik bezig was met deze review ontdekte ik dat ik pas één review van een boek van Nadia & Merijn op Smulpaapje heb staan. Terwijl er toch heel wat meer boeken van dit schrijversduo in mijn kookboekenkast staan.

Gelukkig is het beste van wat ze de afgelopen jaren geschreven hebben nu verzameld in dit nieuwe boek dat onlangs verscheen. Laat ik je er gauw meer over vertellen!

Onder de Mediterrane Zon van Nadia & Merijn

Ver voordat de Arabisch en Midden-Oosten keuken populair werd schreven Nadia (Zerouali) & Merijn (Tol) er al over. Onder meer in Delicious Magazine, maar ook in een aantal van de televisieprogramma’s die ze samen, maar ook los van elkaar, maakten. Voorlopers op een later enorm populaire foodtrend, zo mag je deze dames wel noemen.

Ik interviewde Nadia eerder dit jaar over hoe zij thuis voor haar zoon Tarik kookt – lees het interview hier en vier jaar geleden alweer over haar eigen eetopvoeding – dat interview lees je hier.

Beste werk gebundeld

Het beste uit alle boeken die ze schreven is dus nu gebundeld. De overstap naar een nieuwe uitgever was daar een mooi moment voor. En voor jou is dat dus ook een top moment om, als je nog geen van hun boeken hebt, deze aan te schaffen. Want in dit boek niet alleen Midden Oosten gerechten. Nee, de hele Mediterrane keuken komt in dit boek aan de orde.

Reisverhalen en recepten

Je vindt in het boek niet alleen heel veel en ook hele diverse recepten, alle gerechten worden gelardeerd met reisverhalen. Over de achtergrond van het recept, over de reizen die ze maakten. Het maakt het meer dan een kookboek!

Hoe begin je?

Nog niet eerder uit deze keuken(s) gekookt? Geen ramp. Het boek begint met een gedegen uitleg wat je nodig hebt, waar je het voor gebruikt en veelal ook waar het te koop is. Ideaal! Meteen goed beginnen, dan is de Souqlijn die Nadia & Merijn op de markt brachten een mooi begin!

Koken maar!

Kies welk gebied je uit wilt koken – het boek is verdeeld in 3 streken, en daar horen in totaal 11 verschillende keukens bij – en je kunt aan de slag. Ik maakte uit het boek een heerlijke tulband, die je serveert met een romige jamspread. Dat recept vind je hier. Voor alle andere recepten adviseer ik je vooral het boek aan te schaffen!

Onder de Mediterrane zon van Nadia & Merijn is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost €29,99 en is onder meer online te koop en in de boekhandel. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 17 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 november 2020
cover Bersama
 
Het Indonesië van Francis Kuijk

Twee boeken schreef Francis Kuijk de afgelopen jaren. Beiden met Indonesië als thema. Boeken met een verhaal. En héél veel recepten!
12 november 2020
Susan Aretz
 
Vegan eten anno 2020

November staat wereldwijd in het teken van vegan eten. Hoe staat dat er anno 2020 voor. Ik maakte voor mezelf de balans op.
9 november 2020
kookboek Dishoom
 
Dishoom ‘Lekkers uit Bombay’ – review

Dishoom was een van de eerste restaurants waar ik Indiaas at. In Londen, waar Indiaas eten geliefd is. Nu is er hun eerste kookboek. Maar is het dat wel?
1 november 2020
boeken ottolenghi
 
Maak kans op een boekenpakket van Ottolenghi

Deze week is het Ottolenghi week. De winactie voor het boekenpakket is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht van mij gehad.
1 november 2020
flavour ottolenghi
 
Flavour van Ottolenghi – review

Ieder boek van Ottolenghi is een hit. Zo ook Flavour, zijn meest recente boek. Ik leg uit waarom ik een haat/liefde verhouding met hem heb.
31 oktober 2020
Susan Ung Cosmetics
 
De maand van Susan – oktober

De tiende maand van het jaar. Oktober zat vol ups & downs. Met recht een Coronacoaster te noemen. We kijken even terug op de maand oktober.