BREAKING NEWS!Smulpaapje.nl en Carpefckndiem.nl gaan samen

Daar. Het is eruit. Jeetje wat een moeilijke en tegelijkertijd logische beslissing was dit. Drie websites onderhoud ik momenteel. Zonder team. Met maar 24 uur in een dag.

Met alleen Smulpaapje was dat al pittig, maar met Carpefckndiem.nl sinds vorig jaar zomer erbij werd dat alleen maar pittiger. En waar het zeker mijn eigen beslissing was om er een tweede site bij te starten werd ook dat hobby project – net als Smulpaapje in 2012 – steeds groter.

Nadat ook mijn boek Borreltijd verscheen, mijn eerste niet Smulpaapje boek, werd steeds duidelijker dat alles wat ik doe voor een grotere groep mensen dan alleen kinderen bedoeld is. De recepten op Smulpaapje zijn vanaf dag één geen kinderrecepten geweest. Mijn hele filosofie ten aanzien van Smulpaapje is altijd geweest dat kinderen gezien moeten worden als een culinaire gelijke. Borreltijd is notabene bedacht door mijn eigen Smulpaapje!

Door dit afgelopen jaar werd voor mij steeds duidelijker dat ik met alleen Smulpaapje een plafond heb bereikt. Maar ook dat dit dierbare online kindje in de afgelopen jaren van baby tot pre-puber is uitgegroeid en ik niet op dezelfde voet verder kan.

SusanAretz.nl

Verdwijnt Smulpaapje dan, hoor ik je denken?! Ja en nee. Vanaf (waarschijnlijk) februari/maart ga je de belangrijkste content van Smulpaapje vinden op SusanAretz.nl (een site die ik nu vooral gebruik als portfolio) Ook daar blijf schrijven over Smulpaapje gerelateerde zaken. Daar vind je straks ook weekmenu’s en recepten en alles wat Smulpaapje tot Smulpaapje maakt. Maar, je gaat er nog veel meer vinden.

Waarom deze verandering?

Ik hield afgelopen maand een enquête onder mijn lezers en een van de opmerkingen was dat wat ik, naast Smulpaapje schrijf, nogal verspreid te lezen is. Dat probleem wordt hiermee in één keer getackeld. Ook kreeg ik met regelmaat te horen dat het niet uitmaakt wáárr ik schrijf, want dat het gelezen wordt omdat ik het heb geschreven. En steeds vaker ook dat mijn verhalen worden gelezen door mensen die niet eens persé zelf kinderen hebben.

Maar het allerbelangrijkste is dat ik merk dat ik meer met jullie wil delen dan ik nu op Smulpaapje kwijt kan. Ik wil jullie ook vertellen over toffe (kinder)boeken, over lifestyle, en dus ook over onderwerpen die niet persé kindgerelateerd zijn, zoals ik dat nu op Carpefckndiem doe.

Door de inhoud van mijn twee huidige sites samen te brengen in één kan dat. Dat betekent dus ook dat Carpefckndiem.nl in zijn huidige vorm overgaat in de nieuwe site. En dat je er dus naast Smulpaapje gerelateerde artikelen ook “grote mensen” artikelen kunt lezen.

Zie het als een online magazine waar je datgene leest waar je zin in hebt. Soms zullen dat recepten zijn, een andere keer misschien museumtips voor het hele gezin, een volgende keer over een tof high end restaurant waar je never nooit met je kinderen naar toe zult gaan. The sky is the limit!

Susan_Aretz_project2020Futureproof

En daarmee hebben we precies datgene te pakken wat ertoe geleid heeft dat ik deze stap nu maak. Ik heb gemerkt hoe fijn ik het vind om verhalen te vertellen. Over gerechten, over mensen (zoals in de interviews die je op Smulpaapje vindt), over de verhalen achter mooie merken, maar ook om mijn ervaringen met je te delen. Mijn aangeboren nieuwsgierigheid om te zetten in toffe verhalen.

Dat alles past straks perfect op deze nieuwe site. Jij kiest daar wat je wel en niet wilt lezen. Want ook jij als lezer bent de afgelopen jaren met mij mee gegroeid. Jouw kind is inmiddels ook geen kleintje meer. Jij bent net als ik nieuwsgierig en hebt een brede(re) blik op de wereld dan alleen je kind(eren) En het is te gek dat ik jullie straks op veel meer vlakken dan alleen die koter(s) kan meenemen in mijn wereld.

Project 2020

Omdat er na bijna 8 jaar zóveel content op Smulpaapje staat is het een enorme klus om uit te zoeken wat er mee gaat. We zijn momenteel volop bezig met die analyse, naast dat er een volledig futureproof ontwerp gemaakt wordt voor de nieuwe site.

Er komt een verbeterde zoekmachine (ook een van de wensen uit de enquête) en ook de foto’s worden straks nog beter en mooier zichtbaar (zoals nu op Carpefckndiem.nl al het geval is). Kortom, een enórme klus! Gelukkig heb ik daar wel een team op gezet dat me daarin begeleidt en zorgt voor een soepele overgang.

Wat betekent dit voor jou als lezer?

Voorlopig eigenlijk niks. Behalve dan dat er in januari minder nieuwe artikelen/recepten online komen, omdat al mijn tijd gaat zitten in het overzetten van de belangrijkste content van beide sites naar de nieuwe.

Een uitdaging op z’n zachts gezegd, want het gaat bijvoorbeeld alleen al om de 500 meest bezochte recepten van de 1000 die er op Smulpaapje staan. Maar ook een uitdaging waar ik naar uitkijk, omdat wat er straks komt zoveel mooier, sneller, beter en toffer gaat zijn dan ik jullie nu op de twee huidige sites kan bieden. Ik verheug me daar enórm op!

Even geduld aub

Wat ik dus van je vraag is wat geduld. Je kunt tot de nieuwe site live is gewoon naar Smulpaapje.nl en Carpefckndiem.nl blijven gaan. Pas als de nieuwe site 100% klaar en getest is word je vanaf dan – als je naar een van de twee oude sites gaat – automatisch naar SusanAretz.nl doorgeleid.

En wat je daar dan vindt gaat je hopelijk in alle opzichten blij verrassen! Uiteraard hou ik je gedurende deze hele overgang op de hoogte van alle ontwikkelingen. Heb je vragen, stel ze vooral! Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie(s). Liefs, Susan

 

Gepubliceerd op 7 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.