Nieuwe haring 2018 volgens The Park in RotterdamNieuwe haring 2018 volgens The Park in Rotterdam

Wat als je de allereerste nieuwe haring van 2018, geleverd door Schmidt Zeevis in Rotterdam, samenbrengt met de prachtige rosé wijnen van Bodvár én de culinaire kunsten van restaurant The Park in Rotterdam. Dan krijg je magie. Culinaire magie. En die mocht ik vanmiddag ervaren. Wat een feest!

Bodvár rosé

In ieder onderdeel van het menu werd haring gebruikt, in alle vormen denkbaar. Hollandse nieuwe met komkommer, gepofte rijst en Korenwijn (zie foto hierboven links). Maar ook een mousse van Kipper (gerookte haring) met asperge, haringkuit en mosterzaad (foto rechts). Alle gangen werden begeid door prachtige rosé wijnen van Bodvár.

Veelzijdigheid van haring

Als me vandaag één ding duidelijk is geworden, is het wel hoe veelzijdig haring is. Want ja, zo aan z'n staartje is 'ie al heerlijk (hoewel 'ie volgens mij nog wel even een paar weekjes wat vetter en voller van smaak mag worden). Maar gegeten samen met rundersukade (links hierboven) of mijn absolute favoriet; vers met Antiboise is het echt een heel veelzijdig visje!

The Park Rotterdam

Heel veel dank aan de brigade van The Park, die keer op keer weten te verrassen, voor deze heerlijke middag. Dank aan Schmidt Zeevis voor de voortreffelijke vis. En niet in de laatste plaats dank aan Bodvár voor de aangename kennismaking met jullie rosé wijnen.

Disclaimer: deze lunch werd aangeboden door het PRbureau van The Park in Rotterdam, dank Miss Publicity voor de gastvrijheid weer.

Gepubliceerd op 8 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.