Nieuwe haring 2018 volgens The Park in Rotterdam



Nieuwe haring 2018 volgens The Park in Rotterdam
Wat als je de allereerste nieuwe haring van 2018, geleverd door Schmidt Zeevis in Rotterdam, samenbrengt met de prachtige rosé wijnen van Bodvár én de culinaire kunsten van restaurant The Park in Rotterdam. Dan krijg je magie. Culinaire magie. En die mocht ik vanmiddag ervaren. Wat een feest!


Bodvár rosé
In ieder onderdeel van het menu werd haring gebruikt, in alle vormen denkbaar. Hollandse nieuwe met komkommer, gepofte rijst en Korenwijn (zie foto hierboven links). Maar ook een mousse van Kipper (gerookte haring) met asperge, haringkuit en mosterzaad (foto rechts). Alle gangen werden begeid door prachtige rosé wijnen van Bodvár.


Veelzijdigheid van haring
Als me vandaag één ding duidelijk is geworden, is het wel hoe veelzijdig haring is. Want ja, zo aan z'n staartje is 'ie al heerlijk (hoewel 'ie volgens mij nog wel even een paar weekjes wat vetter en voller van smaak mag worden). Maar gegeten samen met rundersukade (links hierboven) of mijn absolute favoriet; vers met Antiboise is het echt een heel veelzijdig visje!
The Park Rotterdam
Heel veel dank aan de brigade van The Park, die keer op keer weten te verrassen, voor deze heerlijke middag. Dank aan Schmidt Zeevis voor de voortreffelijke vis. En niet in de laatste plaats dank aan Bodvár voor de aangename kennismaking met jullie rosé wijnen.
Disclaimer: deze lunch werd aangeboden door het PRbureau van The Park in Rotterdam, dank Miss Publicity voor de gastvrijheid weer.
Gepubliceerd op 8 juni 2018