Nieuwe food hotspots in Den HaagIk kwam, toen ik er nog werkte zeker, met enige regelmaat wel in Den Haag. Maar zo ben je er een paar maanden niet geweest en schieten de toffe foodspots rondom Den Haag Centraal de grond uit. Tijd dus om die nieuwe plekken eens onder de loep te nemen.

Eén ding kan ik je al wel vertellen. Als je wilt eten in de buurt van Den Haag Centraal Station, dan heb je nu, fatsoenlijke, heerlijke en gezonde, keuze in overvloed. Kom, we gaan op stap!

Grand Central DH CS

Eten in de buurt van Den Haag CS

Als je in de hal van Den Haag CS staat en jij kijkt omhoog, zit midden in de centrale hal de Grand Central Food Market. Tuurlijk, je kunt naar Burger King of Smullers, maar liever nog loop je de trap op en schuif je aan bij een van de drie foodconcepten die hier onder één dak zitten.

Burgers eet je bij de Firma Pickels

Foodmarket CS burgers

Spaans eet je bij Bellota

foodmarket tapas CS

Seafood eet je bij Fishbar Saltzer

Foodmarket CS

Mingle Mush

Loop je bij de AH to Go het station uit, dan zie je even daarna aan je rechterhand Mingle Mush liggen. Laat je niet weerhouden door de lelijke (sorry) buitenkant, maar loop lekker naar binnen. Want daar tref je een walhalla aan eettentjes onder één dak aan.

MingleMush_Italiaans Minglemush tapas

Ik was er in eerste instantie vroeg, dan is nog niet alles open, maar kom er zeker vanaf de lunch (tot ’s avonds laat) en doe je tegoed aan onder meer Italiaans, Spaans, Mexicaans, Pools, Poké Bowls, burgers en nog veel meer!

Wat ik van deze locatie zo tof vind is dat er ook écht voor kinderen veel leuks is. Voor de kleinste is er op de begane grond de Mingle Mush tuin, waar ze kunnen spelen. Op de overloop boven is een ouderwetse spelletjes arcade.

Mingle Mush kids

Oh en mocht je nog meer reden hebben om een keer te gaan kijken heb ik er nóg eentje voor je. De Brulee donut van Don Brulee. Zorg dat je daar een gaatje voor overhoudt. Hij is niet goedkoop (bijna € 5,-) maar deze donut is gevuld met zelfgemaakte créme brulee en ter plekke wordt het krokante suikerlaagje op de donuts gebrand. Je weet niet wat je proeft!

Minglemush_donutbrulee

Hof House

Loop je Den Haag Centraal aan de andere kant eruit, richting de ministeries, dan vind je sinds 2 weken naast het ministerie van VROM, Hof House. Iets minder groot opgezet dan bijvoorbeeld Mingle Mush, vind je hier in totaal 8 food concepten en een lekker grote bar en veel zitplek. Ook hier moet de locatie het van de buitenkant niet van zijn looks hebben.

Hofhouse

Zes foodconcepten zitten er – en hebben zich gecommitteerd voor langere tijd – en per 3 maanden zijn er twee pop-up concepten. In Hof House kun je vanaf 7.30u doordeweeks al terecht voor koffie, (al dan niet to go) en een ontbijtje. Ook hier wordt het rond de lunch pas echt drukker en kun je kiezen uit ook weer een te gek aanbod.

Hofhouse_Ramen web2.jpg Hofhouse_SLA

Gezond eet je bij SLA!, alles wat je gegrild kunt krijgen eet je bij Toastable, er is Mexicaans, er zijn noodles en ramen soepjes, maar ook burgers en pizza. Voor ieder dus wat wils. Ik at de garnalen Ramen en dat was echt een prima soep voor een goeie prijs (€ 6,95)

Den Haag bruist!

En zo zitten er nog veel meer toffe nieuwe foodlocaties rondom het station. Want loop je vanaf Hof House richting hartje centrum dan kom je nog tal van eetplekjes tegen. Super gevarieerd ook en amper ketens (op één McCafé na dan). Dungelmans heeft hier een restaurant/take-away geopend (alleen al voor de gehaktballen die je kunt meenemen de moeite waard!) Maar ook gezonde broodjeszaak Ekki vind je hier, en zo zijn er nog tal van gezonde en lekkere opties.

Den Haag is goed bezig en wat mij betreft kan menig stad een voorbeeld nemen aan hoe goed de eetmogelijkheden in en rondom een station kunnen. Wat mij betreft heeft Den Haag weer genoeg redenen erbij om er een dagje door te brengen!

Meer tips om te eten Den Haag?

Ik schreef al eerder over Den Haag, met volop tips om er bijvoorbeeld ook uit te eten. Dat artikel vind je hier

Gepubliceerd op 4 juli 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.