NENI in AmsterdamNENI in Amsterdam

Ver voordat ik in Tel Aviv zelf kon proeven hoe lekker de Israelische keuken is at ik in Berlijn bij NENI. In het zonnetje, in mijn eentje, at ik de lekkerste hummus die ik ooit geproefd had. En een dessert, Knefeh, dat zó lekker was dat ik het nog steeds kan proeven! Inmiddels is de Israëlische keuken ruimschoots geïntroduceerd in met name Amsterdam, denk aan Bardak en BarFisk, maar een NENI resturant was er nog niet. Tot nu!

Want sinds februari van dit jaar, aan het Stadionplein in Amsterdam (bij het Olympisch stadion) is er nu een Nederlandse vestiging van NENI. In de oude Citroëngarage heeft de Molcho familie maanden gewerkt aan hun eerste restaurant buiten Duitsland. Wij mochten er tijdens een groot persdiner komen voorproeven.

Israelische keuken in Amsterdam

NENI geeft een eigen draai aan de traditionele Israëlische keuken. Een deconstructed baba ganoush (foto rechtsboven) En hun Sabich gaat niet in een pita, maar op zelfgebakken focaccia (foto links). Hun zelfgebakken zuurdesembrood is sowieso fantastisch. Net als de hummus en heel veel van de andere gerechten.

De prijzen zijn ook fijn, zeker omdat je de kleine gerechten super met elkaar kunt delen en dus heel veel op één avond kunt proeven. Dat moet je ook zeker doen, want ook de ceviche, de garnalen in bisque en de shoarma zijn echte aanraders!

Family affair

Niet alleen is NENI een familiebedrijf – moeder Haya en haar hele gezin zijn betrokken bij het restaurant – je kunt in het restaurant zelf ook heel prima terecht met een grote groep familie en/of vrienden. Wij aten met 180 man tegelijk tijdens het persdiner. Zonder een koud gerecht (tenzij zo bedoeld) op tafel te krijgen. Knap!

NENI Amsterdam is open woensdag tot en met zondag vanaf 18u  en wil je weten wat er op het menu staat, kijk dan vooral even hier.

Gepubliceerd op 13 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.