NENI in AmsterdamNENI in Amsterdam

Ver voordat ik in Tel Aviv zelf kon proeven hoe lekker de Israelische keuken is at ik in Berlijn bij NENI. In het zonnetje, in mijn eentje, at ik de lekkerste hummus die ik ooit geproefd had. En een dessert, Knefeh, dat zó lekker was dat ik het nog steeds kan proeven! Inmiddels is de Israëlische keuken ruimschoots geïntroduceerd in met name Amsterdam, denk aan Bardak en BarFisk, maar een NENI resturant was er nog niet. Tot nu!

Want sinds februari van dit jaar, aan het Stadionplein in Amsterdam (bij het Olympisch stadion) is er nu een Nederlandse vestiging van NENI. In de oude Citroëngarage heeft de Molcho familie maanden gewerkt aan hun eerste restaurant buiten Duitsland. Wij mochten er tijdens een groot persdiner komen voorproeven.

Israelische keuken in Amsterdam

NENI geeft een eigen draai aan de traditionele Israëlische keuken. Een deconstructed baba ganoush (foto rechtsboven) En hun Sabich gaat niet in een pita, maar op zelfgebakken focaccia (foto links). Hun zelfgebakken zuurdesembrood is sowieso fantastisch. Net als de hummus en heel veel van de andere gerechten.

De prijzen zijn ook fijn, zeker omdat je de kleine gerechten super met elkaar kunt delen en dus heel veel op één avond kunt proeven. Dat moet je ook zeker doen, want ook de ceviche, de garnalen in bisque en de shoarma zijn echte aanraders!

Family affair

Niet alleen is NENI een familiebedrijf – moeder Haya en haar hele gezin zijn betrokken bij het restaurant – je kunt in het restaurant zelf ook heel prima terecht met een grote groep familie en/of vrienden. Wij aten met 180 man tegelijk tijdens het persdiner. Zonder een koud gerecht (tenzij zo bedoeld) op tafel te krijgen. Knap!

NENI Amsterdam is open woensdag tot en met zondag vanaf 18u  en wil je weten wat er op het menu staat, kijk dan vooral even hier.

Gepubliceerd op 13 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]