Miraval roséWaarschijnlijk ken je Miraval wijnen vooral omdat het wijndomein een aantal jaren geleden gekocht werd door Brad Pitt en Angelina Jolie. Inmiddels zijn die een partnership aangegaan met de franse wijnmakersfamilie Perrin en is er een revival van het merk. De Miraval wijnen zijn vooral bekend om hun rosé en dat is niet zo gek. Die is ook heerlijk.

Maar waar de meeste mensen rosé als aperitief/borrelwijn schenken wilde Miraval laten zien dat hij ook voortreffelijk met eten te combineren is. Dus werden we uitgenodigd in The Harbour Club in Vinkeveen voor een perslunch

Miraval rosé

We proeven er eerst twee witte wijnen van het huis Miraval. De eerste (Coteaux Varois Blanc) heeft voor mij te veel zuur tonen. De tweede, met 100% Rolle druiven (Côtes de Provence) is veel ronder en kent veel meer smaaklagen. Lekker! Toch blijft de rosé mijn favoriet. We proeven er twee. Hun bekendste, de Miraval Côtes de Provence. Maar dit jaar wordt er voor het eerst ook Muse de Mirval gemaakt, in slechts 2000 flessen. Heerlijk is ‘ie!

Rosé en seafood

Rosé laat zich geweldig pairen met vis, schaal- en schelpdieren. En wil je vanaf nu de lekkerste Fruits de mer éver proeven, dan ga je naar The Harbour Club. Ik heb nog niet eerder zo’n goede schaal Fruits de mer geproefd. Goddelijk!

Meer rosé

Ik ben eigenlijk sinds de herfst van vorig jaar weer aan de rosé, na het lang niet gedronken te hebben. Ik zie het ook in de horeca weer meer terugkomen. Een prima revival wat mij betreft. Laten we komende zomer lekker weer meer (goede!) rosé gaan drinken.

Dankjewel Miraval, The Harbour Club, Wines & Spirits en Pitch PR voor de uitnodiging en de ontdekking van deze heerlijke rosé wijnen.

Gepubliceerd op 27 april 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!