Miraval roséWaarschijnlijk ken je Miraval wijnen vooral omdat het wijndomein een aantal jaren geleden gekocht werd door Brad Pitt en Angelina Jolie. Inmiddels zijn die een partnership aangegaan met de franse wijnmakersfamilie Perrin en is er een revival van het merk. De Miraval wijnen zijn vooral bekend om hun rosé en dat is niet zo gek. Die is ook heerlijk.

Maar waar de meeste mensen rosé als aperitief/borrelwijn schenken wilde Miraval laten zien dat hij ook voortreffelijk met eten te combineren is. Dus werden we uitgenodigd in The Harbour Club in Vinkeveen voor een perslunch

Miraval rosé

We proeven er eerst twee witte wijnen van het huis Miraval. De eerste (Coteaux Varois Blanc) heeft voor mij te veel zuur tonen. De tweede, met 100% Rolle druiven (Côtes de Provence) is veel ronder en kent veel meer smaaklagen. Lekker! Toch blijft de rosé mijn favoriet. We proeven er twee. Hun bekendste, de Miraval Côtes de Provence. Maar dit jaar wordt er voor het eerst ook Muse de Mirval gemaakt, in slechts 2000 flessen. Heerlijk is ‘ie!

Rosé en seafood

Rosé laat zich geweldig pairen met vis, schaal- en schelpdieren. En wil je vanaf nu de lekkerste Fruits de mer éver proeven, dan ga je naar The Harbour Club. Ik heb nog niet eerder zo’n goede schaal Fruits de mer geproefd. Goddelijk!

Meer rosé

Ik ben eigenlijk sinds de herfst van vorig jaar weer aan de rosé, na het lang niet gedronken te hebben. Ik zie het ook in de horeca weer meer terugkomen. Een prima revival wat mij betreft. Laten we komende zomer lekker weer meer (goede!) rosé gaan drinken.

Dankjewel Miraval, The Harbour Club, Wines & Spirits en Pitch PR voor de uitnodiging en de ontdekking van deze heerlijke rosé wijnen.

Gepubliceerd op 27 april 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.