Mijn favoriete restaurants van ScheveningenMijn favoriete restaurants van Scheveningen

Naast het bezoeken van héél veel Haagse restaurants < mijn favorieten vind je hier > mocht ik voor IENS insider afgelopen voorjaar ook menig keer naar Scheveningen. En als je de dramazaken aan de boulevard negeert, heeft Scheveningen gewoon echt pareltjes van restaurants. Ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje!

Catch by Simonis

In oude haven vind je een van de twee restaurants van Simonis in de haven – Catch by Simonis. Een visrestaurant pur sang, met een focus op de Frans/Nederlandse keuken. Hier eet je de mooiste fruits de mer (zie foto rechtsboven) en de gebakken tong – een van de signature dishes – alleen is al een reden om hier een keer te gaan eten. Go-dde-lijk!

De Californian roll met king crab en de gefrituurde tempura staan niet vast op de kaart, maar als wordt aangekondigd dat die weer op de kaart staan reserveer dan gauw, want klanten wachten het moment af dat dit er weer is. Dat moeten we dus ook nog maar een keer gaan proberen… Catch by Simonis vind je in de Haven van Scheveningen, Dr, Lelykade 43

De Dis

De jonge chef en eigenaar van De Dis is geboren en getogen in Scheveningen en heeft een grote voorliefde, hoe kan het ook anders, voor vis. Hij kookt Frans, maar met een moderne touch en kijkt naar wat er op het moment van inkopen vers en betaalbaar is. Je eet dus wat ‘de pot schaft’ maar dat kun je rustig aan ze overlaten want wat ik er proefde was fantastisch.

Zo ook de huisgemaakte bouillabaisse, mogelijk de lekkerste die ik ooit at (zie foto linksboven). Hij staat gelukkig altijd op de kaart. Loop dus rustig even het oude centrum van Scheveningen in en geniet bij De Dis. Daar ga je geen spijt van krijgen! De Dis vind je aan de Badhuisstraat 6 in Scheveningen

 

Tasca

Deze staat echt hoog op mijn lijstje van ‘daar wil ik nóg een keer eten’ restaurants (die lijst wordt overigens alleen maar langer en langer). De eigenaresse heeft behoorlijk wat van de wereld gezien maar is hier nu neergestreken en kookt al jaren uit haar hart.

Er wordt gekookt uit de Zuid-Franse, Portugese en Baskische keuken. Je kunt kiezen uit een aantal kleine voorgerechten, zoals de fantastische scheermesjes die ik er at (zie foto linksboven) of bestel à la carte. Maar je kunt je culinaire avond ook volledig in de handen leggen van de chef en je laten verrassen. En dat kun je met een gerust hart aan haar overlaten! Tasca vind je aan de Ankerstraat 2 – Scheveningen

Het Gouden Kalf

Je restaurant naar een rund vernoemen, mídden in de Scheveningse haven. Het geeft aan dat dit restaurant niet de gebaande paden volgt. Dat geldt ook voor wat er geserveerd wordt, maar daar hoef je je meteen geen zorgen over te maken want dat is meer dan in orde.

Laat je in 7 gangen (voor slechts € 35!) verrassen door het maandelijks wisselende menu. In de kelder liggen ruim 400 wijnen voor je klaar voor een prachtige begeleiding. En alles, tot het brood aan toe, is huisgemaakt! Waar wacht je nog op?! Het Gouden Kalf vind je in de Haven van Scheveningen, Dr. Lelykade 1d

Reserveren

Mocht je een van de genoemde restaurants willen reserveren – en dat wil je kan ik me zo voorstellen – dan kan dat uiteraard via IENS.

Disclaimer

Voor het bezoeken van de restaurants ben ik destijds door IENS betaald. Voor het schrijven van dit artikel niet, dit is puur een opsomming van mijn persoonlijke favorieten.

Fotografie

Alle fotografie in dit artikel is van mijn eigen hand en beschermd middels copyright. Wil je een foto gebruiken, vraag dan eerst mijn toestemming!

Jouw favorieten

Wat zijn jouw Scheveningse favorieten? Deel je ze hieronder met me!

Gepubliceerd op 29 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.