Magimix keukenmachine – reviewAlles wat je wilt weten over de Magimix keukenmachine

Hoewel ik niet (meer) in Sinterklaas en/of de Kerstman geloof kan het nooit kwaad om eind van het jaar een verlanglijstje op te stellen. Want terwijl mijn keuken redelijk gevuld is met apparatuur (en her en der een verdwaald keukenlijk) stond een goede keukenmachine erg hoog op mijn wishlist,aangezien mijn vorige het loodje legde.

Dan is het erg fijn als je gevraagd wordt door Magimix om hun paradepaardje gedegen te testen. Dus niet een weekje uitproberen, maar echt maanden mee aan de slag. Of dat beviel? Ik vertel het je!

Review Magixmix 4200 XL foodprocessor

In een méga doos neem ik de keukenmachine van Magimix mee naar huis. Hij krijgt een plekje naast mijn roze Kitchenaid. Een mooi stel zo samen. Maar het is niet instant liefde op het eerste gezicht. In de doos zit namelijk geen gebruiksaanwijzing. Of een “zo zet je je keukenmachine in elkaar instructie”.

Magimix sluit van links naar rechts

En omdat ik mijn Kitchenaid gewend ben, waarbij je de kom van rechts naar links erin klikt, probeer ik dat ook op die manier met de kom van de Magimix. Dat gaat dus niet. Want wat blijkt, de kom sluit van links naar rechts. Nadat dat euvel uit de wereld is kan ik aan de slag. Bijna… Want ook deksel sluit dus van links naar rechts en niet van rechts naar links.

Toepassingen Magimix

Opstartproblemen blijken het. Want daarna komt het leuke deel. Het apparaat gebruiken. En dat doe ik. Veelvuldig. Waar ik eerst, na gebruik, het apparaat weer op de kast zet, maak ik al gauw permanent ruimte op het aanrecht, want ik gebruik ‘vaker en vaker. Dit is een liefde die, net als een dieselauto, even op gang moet komen.

Magimix.Smulpaapje
prominente plek op het aanrecht

Voor je begint

De kom sluit dus van links naar rechts. De deksel ook. Het apparaat werkt – uit veiligheidsoverwegingen – niet voordat je de XL invoerbuis in de afsluitende deksel hebt gestopt. Dan kun je nu aan de slag!

Het loskoppelen van de kom kent ook een veiligheidsrestrictie; eerst maak je de deksel los, daarna kun je pas de kom van het apparaat halen.

Raspen van groente met de Magimix

Bij de machine komt een box met diverse losse bladen en andere hulpmiddelen. Waar ik voorheen nog wel eens een rasp gebruikte, of probeerde de kool voor mijn coleslaw héél dun te snijden raspen deze bladen rázendsnel een stuk rode kool tot salade. Dat gaat voor mijn gevoel behoorlijk gelijkmatig, er blijven niet gek veel grote stukken achter (hoewel je het nooit 100% voorkomt!)

Magimix coleslaw_Smulpaapje

Maar er zit ook een deeghaak bij (die ik nog niet heb gebruikt, omdat ik inmiddels zo gewend ben om deeg in mijn Kitchenaid te maken) en een eiwitklopper, (die werkt als een tierelier!) die je ook kunt gebruiken om slagroom mee te kloppen.

Magimix_accessoires.Smulpaapje
alle accessoires krijg je in een grote box erbij

Smoothies in de Magimix

Met de speciale ring, die je in de opening van je kom zet, kun je ook smoothies maken in de magimix. Zeker als je grote hoeveelheden wilt maken, ideaal. Voor een enkele smoothie is het wel veel afwaswerk na afloop en gebruik ik liever mijn blender.

Grote en kleine kommen bij je Magimix

Er zit een standaard grote kom op je Magimix, maar je krijgt er ook 2 kleinere kommen bij. Bijvoorbeeld voor kleine hoeveelheden pesto of het fijn maken van noten en dergelijke. In de basis heel handig, ware het niet dat je de kommetjes op je grote kom zet en er toch regelmatig iets alsnog in je grote kom belandt en je die dus toch nog even met een doek schoonmaakt.

Voordeel is dat je je apparaat pas hoeft schoon te maken, nadat je drie bereidingen tegelijk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld als je deeg in de grote kom, saus in je medium kom en kruiden in je kleine kom hebt bereid.

Magimix kommen.Smulpaapje
de twee extra kommen die je erbij krijgt

Automatische snelheid

In eerste instantie vroeg ik me af waarom er maar één knop op de Magimix zit – ik heb graag de touwjes/knoppen/snelheid zelf in handen – maar daar is een logische verklaring voor; de inductiemotor van de Magimix bepaalt, op basis van het gewicht in de kom, welke snelheid nodig is. Weer een mysterie opgelost!

Let hier op bij aanschaf van een keukenmachine

Je investeert een best wel pittig bedrag, als je een keukenmachine (van welk merk dan ook) aanschaft. Dus maak daarbij voor jezelf een gedegen afweging of je het de investering waard vindt;

  1. Hoe vaak denk je je Magimix te gaan gebruiken?
    Kook je graag en vaak, of wil je dat juist meer gaan doen?
  2. Waarvoor denk je je Magimix te gaan gebruiken
    Raspen, kloppen, snijden, mixen, het kan er allemaal mee!
  3. Welke type Magimix kies je?
    er zijn verschillende groottes namelijk, kijk dus goed of een kleinere maat niet net zo goed kan

magimix review Smulpaapje
Groente raspen voor de coleslaw – een kind kan de was, ehrm groente doen!

Conclusie

Zoals gezegd, de Magimix en ik moesten even aan elkaar wennen. Ik kijk hiervoor ook mezelf aan, ik ben niet het geduldigste paard van stal. Maar nu we elkaar kennen ben ik dol op deze keukenmachine, neemt ‘ie een prominente plek op het aanrecht in en gebruik ik ‘met grote regelmaat.

Maak een goede afweging voor je ‘aanschaft. Als je de keukenmachine niet online koopt, laat je dan in de winkel voorlichten, Magimix geeft ook regelmatig demonstraties, en realiseer je dat als je ‘eenmaal hebt staan je ‘friends for life’ bent, want de Magimix is oerdegelijk (30 jaar garantie!) en gaat echt decennia lang mee. De echte kookliefhebber gaat van dit apparaat héél blij worden!

Disclaimer

Voor  deze review kreeg ik de Magimix 4200XL te leen, om te testen en langdurig te gebruiken. Voor het schrijven van deze review kreeg ik niet betaald.

Gepubliceerd op 22 november 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 augustus 2020
 
Win één van de zes Tony’s Unlimited repen

Wil jij je eigen Tony's reep samenstellen? Dan is dit je kans! Zes mensen maken kans op hun eigen Tony's unlimited reep chocola.
2 augustus 2020
 
London Loy Mijn recepten – review

Het allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Mijn review lees je vandaag.
1 augustus 2020
Susan Aretz
 
De maand van Susan – juli

De zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Ik neem je mee achter de schermen.
19 juli 2020
 
3 succesfactoren voor plezier in sporten

Drie maanden personal training, niet langer. Dat was het plan. We zijn bijna een jaar verder! Ik ontdekte 3 succesfactoren voor plezier in sporten.
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
GESLOTEN – Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

De winactie is gesloten en de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht gehad.