Lunchen bij restaurant RIJKS in Amsterdam



Lunchen bij restaurant RIJKS

Het is niet zo raar dat restaurant RIJKS na opening in no-time een Michelinster ontving. Al eerder bewees Joris Bijdendijk in restaurant Bridges dat hij een aardig potje kan koken… Met Ivan Beusink als co-piloot in de keuken is de kwaliteit gegarandeerd op de momenten dat Joris bezig is om ons Nederlands culinaire erfgoed op de kaart te zetten.

Ik lunchte eerder in RIJKS tijdens een perslunch en we waren er nog niet zo lang geleden voor opnames voor Editie NL. Maar tijdens de opnames at vooral onze dochter heel lekker, en de perslunch was alweer even geleden. Tijd dus om zelf weer te genieten van de culinaire hoogstandjes van RIJKS.  Omdat ik mijn moeder wilde verwennen nam ik haar, na een ochtend in het Rijksmuseum, mee om er te lunchen. Gelukkig hadden we gereserveerd, want de lunchservice zat ramvol. Reserveren is voor de avond al een must, maar dus ook voor de lunch!

Hartjes voor het lunchmenu

Zeker als je niet de hoofdprijs kwijt wilt zijn is het lunchmenu een geweldige optie. Je kunt kiezen voor drie gangen (€ 35,-) of voor vier (€ 47,50). Ik ben superblij dat we voor vier zijn gegaan, want ik had geen gang willen missen. Mán wat was het lekker.

Het lunchmenu bij restaurant RIJKS

Dit waren alle gerechten waarvan we hebben genoten (en die je ook op de foto’s terugziet) Een amuse van ijs met gember, wortel & goudsbloem * Groene gazpacho met Nederlandse burrata & granaatappel * Gestoomde zwartpootkip met ‘butter chicken’ saus * Geitenkaasmousse met biet, bramen & rabarbervinaigrette * Es Buah; passievrucht, guave, mata mata & nata de coco. Erbij dronken we een 2017 Apostelhoeve Müller Thurgau.

Geen idee hoe je niet kunt vervallen in alle voor de hand liggende “heerlijk, verrukkelijk, onvergetelijk, feestje voor je smaakpapillen” clichés, maar eigenlijk zijn ze stuk voor stuk gewoon waar. Reserveer, ga, geniet. Carpefckndiem to the max!

Gepubliceerd op 25 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.