Lunchen bij restaurant RIJKS in Amsterdam

Lunchen bij restaurant RIJKS
Het is niet zo raar dat restaurant RIJKS na opening in no-time een Michelinster ontving. Al eerder bewees Joris Bijdendijk in restaurant Bridges dat hij een aardig potje kan koken… Met Ivan Beusink als co-piloot in de keuken is de kwaliteit gegarandeerd op de momenten dat Joris bezig is om ons Nederlands culinaire erfgoed op de kaart te zetten.
Ik lunchte eerder in RIJKS tijdens een perslunch en we waren er nog niet zo lang geleden voor opnames voor Editie NL. Maar tijdens de opnames at vooral onze dochter heel lekker, en de perslunch was alweer even geleden. Tijd dus om zelf weer te genieten van de culinaire hoogstandjes van RIJKS. Omdat ik mijn moeder wilde verwennen nam ik haar, na een ochtend in het Rijksmuseum, mee om er te lunchen. Gelukkig hadden we gereserveerd, want de lunchservice zat ramvol. Reserveren is voor de avond al een must, maar dus ook voor de lunch!
Hartjes voor het lunchmenu
Zeker als je niet de hoofdprijs kwijt wilt zijn is het lunchmenu een geweldige optie. Je kunt kiezen voor drie gangen (€ 35,-) of voor vier (€ 47,50). Ik ben superblij dat we voor vier zijn gegaan, want ik had geen gang willen missen. Mán wat was het lekker.


Het lunchmenu bij restaurant RIJKS
Dit waren alle gerechten waarvan we hebben genoten (en die je ook op de foto’s terugziet) Een amuse van ijs met gember, wortel & goudsbloem * Groene gazpacho met Nederlandse burrata & granaatappel * Gestoomde zwartpootkip met ‘butter chicken’ saus * Geitenkaasmousse met biet, bramen & rabarbervinaigrette * Es Buah; passievrucht, guave, mata mata & nata de coco. Erbij dronken we een 2017 Apostelhoeve Müller Thurgau.
Geen idee hoe je niet kunt vervallen in alle voor de hand liggende “heerlijk, verrukkelijk, onvergetelijk, feestje voor je smaakpapillen” clichés, maar eigenlijk zijn ze stuk voor stuk gewoon waar. Reserveer, ga, geniet. Carpefckndiem to the max!


Gepubliceerd op 25 mei 2018