Lunchen bij restaurant RIJKS in AmsterdamLunchen bij restaurant RIJKS

Het is niet zo raar dat restaurant RIJKS na opening in no-time een Michelinster ontving. Al eerder bewees Joris Bijdendijk in restaurant Bridges dat hij een aardig potje kan koken… Met Ivan Beusink als co-piloot in de keuken is de kwaliteit gegarandeerd op de momenten dat Joris bezig is om ons Nederlands culinaire erfgoed op de kaart te zetten.

Ik lunchte eerder in RIJKS tijdens een perslunch en we waren er nog niet zo lang geleden voor opnames voor Editie NL. Maar tijdens de opnames at vooral onze dochter heel lekker, en de perslunch was alweer even geleden. Tijd dus om zelf weer te genieten van de culinaire hoogstandjes van RIJKS.  Omdat ik mijn moeder wilde verwennen nam ik haar, na een ochtend in het Rijksmuseum, mee om er te lunchen. Gelukkig hadden we gereserveerd, want de lunchservice zat ramvol. Reserveren is voor de avond al een must, maar dus ook voor de lunch!

Hartjes voor het lunchmenu

Zeker als je niet de hoofdprijs kwijt wilt zijn is het lunchmenu een geweldige optie. Je kunt kiezen voor drie gangen (€ 35,-) of voor vier (€ 47,50). Ik ben superblij dat we voor vier zijn gegaan, want ik had geen gang willen missen. Mán wat was het lekker.

Het lunchmenu bij restaurant RIJKS

Dit waren alle gerechten waarvan we hebben genoten (en die je ook op de foto’s terugziet) Een amuse van ijs met gember, wortel & goudsbloem * Groene gazpacho met Nederlandse burrata & granaatappel * Gestoomde zwartpootkip met ‘butter chicken’ saus * Geitenkaasmousse met biet, bramen & rabarbervinaigrette * Es Buah; passievrucht, guave, mata mata & nata de coco. Erbij dronken we een 2017 Apostelhoeve Müller Thurgau.

Geen idee hoe je niet kunt vervallen in alle voor de hand liggende “heerlijk, verrukkelijk, onvergetelijk, feestje voor je smaakpapillen” clichés, maar eigenlijk zijn ze stuk voor stuk gewoon waar. Reserveer, ga, geniet. Carpefckndiem to the max!

Gepubliceerd op 25 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.