Lancering Wereldwijd Borreltijd en Holy Unicorn ginMaanden aan voorbereiding gingen er vooraf aan de lancering van Wereldwijd Borreltijd en mijn eigen Holy Unicorn gin. En toen was het zo ver.. Tijd voor een terugblik!

Het is maandagochtend als ik dit schrijf. Onze nieuwe kitten Smokey, die sinds 2 weken bij ons woont, ligt voor het toetsenbord van mijn laptop, tussen mijn armen in te slapen. Als ik terugdenk aan afgelopen week lijkt het alweer een eeuwigheid geleden. Toch is mijn boeklancering pas 3 dagen terug geweest. De apotheose van een insane crazy periode. Ik neem je even mee terug in de tijd.

Wereldwijd Borreltijd

Want kort na het verschijnen van Borreltijd in 2019 is al duidelijk dat er een volgende boek komt. Begin 2020 begin ik daarvoor al met de research en de eerste testen. In juli 2021 is het boek klaar om naar de drukker te gaan. Nog niet eerder heb ik zo lang de tijd genomen om een boek te maken.

Tegelijkertijd blijkt dat in april 2021 het gaat lukken om mijn eigen gin te maken. Holy Unicorn gin gaat tegelijk gelanceerd worden met Wereldwijd Borreltijd. Zodat je niet alleen iets lekkers op een plank kan leggen. Maar ook je glas geheel in mijn stijl gevuld kan worden. Maar ja.. een boek heb ik al eens eerder gemaakt. Een gin nog nooit. Het is dan ook een project met een héle steile leercurve…

Holy Unicorn Gin

Van begin tot eind. Van inhoud tot label. Van naam tot verkoopprijs. ALLES heb ik zelf gedaan, bedacht of laten uitvoeren. Dat dan ook werkelijk alles er zo uit ziet als ik voor ogen had en – nog belangrijker- smaakt zoals in mijn hoofd zat is echt onbeschrijfelijk gaaf! En ja, ook hier heb ik natuurlijk hulp gehad, maar het overgrote deel is uit mijn koker gekomen.

Dat de gin dan vervolgens zo goed aanslaat is helemaal fantastisch. Afgelopen weekend werden alle flessen bezorgd die mede mogelijk zijn gemaakt door de crowdfunding. Ook de eerste bestellingen werden verstuurd. Het mooiste compliment? Dat mensen ‘m al nabesteld hebben. Echt, je wil niet weten hoe gaaf dat is!

Verkoopadressen Holy Unicorn

De gin kan vanaf nu op een aantal manieren gekocht worden:

  • Via de webshop van Cane and Grain. Zij versturen door heel Nederland
  • In de winkel van Cane and Grain in Amsterdam (Bilderdijkstraat) – zie foto hierboven
  • Via Foodelicious, in combinatie met een borrelbox. Die is nog het hele jaar te koop

Borrelboxen Susan Aretz

Want ook de borrelboxen werden dus afgelopen week verstuurd. Zó gaaf hoe ook die massaal besteld zijn. Ik ben al twee keer op en neer gereden om meer gesigneerde boeken te brengen. Ik hoop dat ik dat nog héél vaak mag doen!

Boeklancering

En dan was er nog de boeklancering. Hét moment van de week en ook hier zat een boel voorbereiding in. De middag dat we terugkwamen van vakantie stond een koerier voor de deur met stápels aan boeken. Die moesten natuurlijk allemaal gesigneerd worden. En bij die lancering hoorde ook een Tastingbox. Die heb ik, samen met mijn lieve vent, in het weekend dat we terugkwamen van vakantie, allemaal ingepakt. En dat waren er best veel…

Tasting boxen inpakken  Wereldwijd Borreltijd signeren

Een deel ervan ging op de post. Maar voor pers en genodigden was er een bijzonder plan! Met dank namelijk aan Audicentrum Rotterdam mocht ik in een wáánzinnige Audi Q8 twee dagen door de Randstad crossen om een aantal boxen persoonlijk af te leveren. Zó cool! Niet alleen omdat het echt een insane lekkere auto is om in te rijden, maar ook omdat het zo leuk is om zoveel collega’s te zien en blij te maken.

In twee dagen tijd reed ik meer dan 600 kilometer. Op 25 adressen bracht ik een box. Waaronder bij Lowlander (zie hierboven), met wie ik samen een eigen alcoholvrij biertje heb gemaakt! Maar ook bij Yvette van Boven (hieronder) mocht ik een exemplaar brengen. Die lieve London Loy (hierboven) – van wie ook een recept ik het boek staat – kwam zijn box bij me ophalen. En zo waren er nog héél veel meer leuke mensen. Echt. Wat was dit leuk om te doen!

 

En toen was er de lancering. Via de app van The Tasting Games kon je meespelen met mijn eigen Wereldwijd Borreltijd Tasting Quiz. Er zijn mooie prijzen uitgedeeld en volgens mij heeft iedereen het ontzettend naar zijn zin gehad. Mijn lieve uitgever Willemijn mocht ik overvallen en verrassen met de overhandiging van het eerste exemplaar aan haar.

 

Tegelijkertijd kon zíj mij weer verrassen met het feit dat er al een tweede druk komt van Wereldwijd Borreltijd. Echt niet normaal zo gaaf!

En dat was het dan…

En dan is het nu maandagochtend. Is ons kind voor het eerst naar groep 8, manlief weer aan het werk en heb ik net nog een stapeltje boeken gesigneerd die dit weekend zijn besteld via de site. Voor iedereen overigens die een boek heeft ontvangen. Ben je er blij mee, dan maak je mij weer heel blij als je bijvoorbeeld op Bol.com een review achter wilt laten. Dat kan potentiële kopers weer net helpen om het boek ook aan te schaffen!

Nu denk je wellicht dat alles één groot hosanna verhaal is. Dat is het niet natuurlijk, want er is ook best het een en ander misgegaan. Mensen die een fles gin te weinig hebben ontvangen, of juist een fles te veel (beiden overigens mijn eigen fout..). Pakketjes die in de post zodanig ruw worden behandeld dat items in de box kapot gaan. Het hoort er allemaal bij. Hoe daar op gereageerd wordt verschilt overigens ook weer. Daar heb ik soms even bij moeten slikken. Maar goed, het hoort er allemaal bij. Voor 98 % ging het namelijk wél goed én zijn mensen blij. Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste!!

Met dank aan…

Ik ben dan ook zó ongelofelijk blij en dankbaar. Voor alle hulp van de mensen die me met specifieke vragen of problemen geholpen hebben. Voor alle merken die de Tastingbox tot een feestje maakte. Voor de kansen die ik heb gekregen (en heb gecreëerd), voor alle enthousiaste reacties. Voor de ongelofelijke hoeveelheid aan lieve berichtjes. Vanuit mijn tenen dankjewel!

Nog even met naam en toenaam alle merken die de boeklancering / Tastingbox mogelijk hebben gemaakt. Gewoon omdat jullie stuk voor stuk te gek zijn! Dankjewel:

Galipette cider – Lowlander bier – Tomasu sojasaus – The Mayo Sisters – Thomas Henry tonic – Hendrick’s gin – Bowls and Dishes – Spirited Union Rum – Foodelicious / Stonewall Kitchen – YAYA Kombucha – Crusio thee – Mutti De mooie prijzen werden ter beschikking gesteld door: Magimix  – BK Cookware – Wijngaard St. Martinus

Dankjewel Audicentrum Rotterdam voor het mogen lenen van jullie Q8.
En last but not least, dankjewel The Tasting Games voor het spelen via jullie te gekke app.

Susan Aretz De Burcht
foto Alieke Eising

En nu?

Je zou bijna denken dat ik tijd over ga houden de rest van het jaar nu deze grote projecten klaar zijn…😉 Maar als ik íets heb geleerd is dat zeggen dat ik het nu écht rustiger aan ga doen meestal het tegenovergestelde effect heeft, haha
Want gelukkig liggen er al weer een paar super leuke opdrachten op me te wachten, waar ik komende week mee aan de slag ga.
Voor de promotie van Wereldwijd Borreltijd staat er ook nog televisie op de planning. Zodra ik weet wanneer dat is hoor je dat natuurlijk.

Dus geen zorgen hoor, ik ga me écht niet vervelen!

Gepubliceerd op 30 augustus 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!