Kopen van volgers op social mediaDan koop je toch gewoon je volgers? Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord. Het kopen van volgers op social media. Waarom zou je dat willen? Laat ik meteen duidelijk zijn. Dat wil je niet. Tenminste. Ik niet. Toch is het een praktijk die vaker voorkomt dan je denkt. En ergens snap ik het ook wel weer. Aan hoge getallen op een social media account hangen bedrijven prijskaartjes. Of die volgers nou echt zijn, betrokken bij jou als persoon of gewoon niet bestaan.

Wat je koopt als je volgers koopt is gebakken lucht. Oh ja, en op Instagram een swipe-up. En die is gewild. Heel gewild. Ook door mij. Zo eerlijk ben ik dan ook wel weer. Het betekent dat je als volger slechts één veeg verwijderd bent van de content die ik voor je maak. In plaats van dat mensen naar de link in je bio moeten. En zakelijk gezien is dat dus éxtra prettig.

Maar die aantallen zeggen eigenlijk helemaal niks. Want de volgers die gekocht worden gaan niet in eens jouw recepten maken. Of jouw artikelen lezen. Die gaan al helemaal niet iets kopen waar jij wel enthousiast over bent, laat staan dat ze een restaurant reserveren waar je over hebt geschreven.

Kopen van volgers op social media

Maar waarom heb jij dan geen 10.000 volgers Susan? Die vraag beantwoorden is simpel. De allereerste jaren van Instagram zat ik achter een slotje. Onze dochter was net geboren en ik wilde haar (toen nog) wel laten zien, maar niet aan iedereen. Die achterstand heb ik daarna nooit meer kunnen inlopen toen bleek dat een slotje bedrijfsmatig niet zo slim was.

Susan Aretz rocktDus groei ik. Nog ieder jaar. Maar gaat het langzaam. Omdat ik volgers eruit mik die ik dodgy vind (veel volgend/weinig eigen berichten/gekke mannen, die types) en zodat daardoor de volgers die me oprecht volgen mijn content ook te zien krijgen.

Ik volg waar het mogelijk is terug, probeer ook te reageren op anderen waar het kan en reageer hoe dan ook zoveel mogelijk op de (vele) DM’s die ik krijg.

Dát is voor mij social. Dat is hoe ik mijn social media wil gebruiken. Hoe graag ik die swipe up ook wil, of dat vinkje achter mijn naam (want dan krijg je ook een swipe up). En als dat betekent dat ik moet wachten tot ik wel 10k aan volgers heb, dan is dat maar zo.

I did it my way

In de tussentijd ga ik lekker verder op mijn eigen manier. Ben ik wel iedere keer weer blij verrast (en vereerd) als ik een DM krijg met “huh, hoezo heb jij nog geen swipe up, je bent zo leuk!” maar hoop ik ook dat jullie snappen dat het kopen van volgers álles om zeep haalt waar ik voor sta én waar ik in geloof.

Dus heb, met mij, nog even geduld. Of vraag gewoon nog even 2.500 mensen uit de buurt of ze mij willen volgen, dan is het ook geregeld 😉 Dat volgen (voor zover je dat nog niet deed) kan overigens hier

Gepubliceerd op 27 augustus 2020


3 reacties

  1. Ilona schreef:

    Helemaal mee eens!

  2. Cuny schreef:

    Helemaal eens, topperT!

  3. Jurjen de Lange schreef:

    En zo is het! Authenticiteit. ! Hoppekee! Ik ben het zó met je eens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!