Kookboeken om te koken met en voor kinderenHet is zo’n feest om te zien als kinderen het leuk vinden om mee te helpen met koken, dan wel genieten van wat je op tafel zet. Naast dat ik daar zelf natuurlijk al bijna 8 jaar groot voorvechter van ben, heb ik ook een flink aantal culinaire collega’s op dat gebied.

Francesca Kookt, Koken met Karin, Brenda Kookt en Rutger Bakt kwamen in een zelfde periode allemaal met een boek gericht op kinderen. Op één of  twee uitzonderingen na…

Francesca eetkalender-2020.jpg

Kookboeken om te koken met en voor kinderen

Laat ik met een van die uitzonderingen beginnen. Francesca Kookt heeft al jaren een mega populair blog. Het is een van de collega’s die ik zeer bewonder om haar zakelijke instinct. Dat instinct was mede de aanleiding voor haar om haar eetkalender in eigen beheer uit te brengen. Wetende hoeveel werk het maken van de inhoud alleen al is kun je niet anders dan respect hebben voor het feit dat Francesca ook de rest allemaal zelf regelde. Dikke vette hulde.

Francesca’s eetkalender

Maar de inhoud nu. Want ondanks dat dit haar vijfde (en laatste) editie is, is er op de inhoud nog steeds niks af te dingen. In tegendeel. Voor een heel jaar vind je er inspiratie voor de doordeweekse maaltijd. Er staan weekmenu’s in met een vaste Kliekjesdag op vrijdag, maar ook weekendtips en boodschappenlijstjes. Kortom, alles wat je nodig hebt om lekker te eten.

De recepten zijn gevarieerd, klinken verrukkelijk (cajun kip met boursin anyone?!) en zijn allemaal te maken met ingrediënten uit de supermarkt. Kortom, een jaar lang recepten waar het hele gezin van mee smult. En super leuk, het idee om kinderen per maand hun favoriete top 3 te laten maken. 

Kinderkookboek Karin.jpg

Het grote Kinderkookboek van Karin Luiten

Collega Karin Luiten is de ‘Zonder pakjes & zakjes’ koningin van Nederland. Dat doet ze met haar volwassen boeken al, maar het is ook de ondertitel van haar nieuwe kinderkookboek. Nieuw is overigens niet helemaal het goed woord. Dit boek is een bundeling van haar twee eerdere kinderkookboeken Lekker opscheppen en Lekker uitpakken.

Is dat erg? Juist niet! Want had je die twee boeken nog niet in de kast, dan heb je nu éxtra reden om deze aan te schaffen en met je kind(eren) de keuken in te duiken. Rijk geïllustreerd, volop weetjes en heel veel makkelijk (door kinderen) te maken recepten staan in het boek. Wij maakten er eerder bijvoorbeeld al deze heerlijke koeken uit. Maar er staan ook volop gezonde recepten in. Wij zijn fan!

scheurkalender-Brendakookt.jpg

De makkelijke maaltijden scheurkalender van Brenda Kookt

Nog een kalender in dit lijstje, maar dan een handzame scheurkalender. Brenda Kookt brengt ‘ook dit jaar weer uit. Ook dit zijn recepten zonder pakjes en zakjes en voor iedere dag van het jaar is er iets lekkers. Een aantal favorieten van haar blog, maar ook 160 (!) nieuwe recepten staan er in de kalender.

Brenda’s recepten blinken uit in eenvoud, dus heb je moeilijke eters thuis kijk dan zeker eens of je iets lekkers uit haar kalender voor je gezin kunt maken. De spruitjes met kip, champignons en rijst van 19 februari gaan wij maar eens toevoegen aan ons spruitjesrepertoire 😉 

Verrukkelijke kinderbakboek.jpg

’t Verrukkelijke kinderbakboek van Rutger van den Broek en Mark Haayema

Zeg je bakken, dan zeg je Rutger Bakt. Naast al zijn eigen titels bracht hij, samen met Mark Haayema, dit najaar ook een kinderbakboek uit. Rutger bakte zelf al op jonge leeftijd en wil die liefde voor bakken graag doorgeven aan de volgende generatie.

In het boek vind je, per seizoen, verschillende makkelijk te maken recepten. Voorzien van toffe illustraties en de teksten van Mark is het een heel toegankelijk kinderkook, ehrm, bakboek geworden, waar ook grotere mensenkinderen graag uit zullen bakken.

Recept uit het Verrukkelijke kinderbakboek

Het is ook het boek waar ik uit bakte, zonder kind overigens want die lag op zondagochtend nog lekker te slapen 😉 De rozijnenbolletjes uit het hoofdstuk Herfst, ook lekker in andere seizoenen trouwens, kwamen vers uit de oven en waren een lekker begin van de zondag. Het recept vind je hier.

Verkoopinformatie

Francesca Kookt Scheurkalender kost € 20,95 en is hier te koop
Het grote Kinderkookboek van Karin Luiten kost € 19,99 en is hier te koop
De makkelijke maaltijden scheurkalender van Brenda Kookt kost € 14,95 en is hier te koop
’t Verrukkelijke kinderbakboek kost € 22,99 en is te koop in de boekhandel en via de online winkels.

Gepubliceerd op 6 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]