Kleine Taartjes van Petit Gateau – reviewDe allereerste keer dat ik een taartje van Petit Gateau proefde staat me nog levendig bij. Het was tijdens een workshop van Mepal, waarbij we niet alleen zelf taartjes leerde maken maar ook van de taartjes van Meike Schaling mochten snoepen. Zó lekker!

Nu, meerdere jaren daarna, heb ik de taartjes al heel wat keren gekocht en mocht ik wederom taartjes komen bakken bij Meike. Dit keer ter ere van het uitkomen van haar eerste boek, Kleine Taartjes. Ik vertel je er graag meer over!

Kleine taartjes van Meike Schaling

Want taartjes kopen is al een feest, je eigen taartjes thuis maken mogelijk nog fijner. Want niet iedereen komt met regelmaat in Amsterdam, waar de winkels van Petit Gateau zitten. Nu hoeft dat ook niet meer, want Meike geeft al haar geheimen prijs in dit heerlijke boekje.

Aan de slag

Je krijgt eerst wat meer te weten over Petit Gateau, waar de naam vandaan komt en hoe Meike een oerdegelijke Franse patisserie opleiding volgde. Dezelfde overigens die haar zoon Lucas nu volgt. Bij dezelfde leraren als die Meike destijds had. Maar dan is het vooral tijd om aan de slag te gaan. Waarbij je met de basis begint. Je leert de basistechnieken, wat is fonceren bijvoorbeeld, hoe kun je variëren.

Deeg en vullingen

Daarna leer je als eerste natuurlijk hoe je dat goddelijk lekkere deeg maakt. Ik zou rustig zonder vulling ook de bodempjes alleen kunnen opeten. Niet alleen krijg je stap voor stap de receptuur, er staan ook stap voor stap foto’s bij. Het kan echt niet mislukken!

Welke kies jij

En dan komt het moeilijkste deel van het boek. Welke van de tientallen vullingen ga je kiezen?! Je kunt ook nog een crème toevoegen in je taartje. Ook die staan stap voor stap beschreven. Een crumble? Ook die staan erin! En dan heb ik het nog niet gehad over de jam, fruit, citrus of chocolade opties die allemaal ook in het boek staan.

Altijd taart in huis

Wat mij betreft moet dit een boekje zijn dat je gewoon in huis hebt. Weet je dat er bezoek komt? Wil je iets lekkers als dessert serveren? Je kunt echt alle kanten op. De stap voor stap beschrijving maakt dat zelfs ik – pietje ongeduld en in geen geval patissier – er mee uit de voeten kan. En dat zegt denk ik alles 😉 Het recept van mijn allerlievelingstaartje deel ik trouwens vandaag met je!

Kleine Taartjes is uitgegeven door Kosmos, kost € 17,50 is oa in de winkel van Petit Gateau te koop maar natuurlijk ook online

Gepubliceerd op 1 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.