Kleine Taartjes van Petit Gateau – reviewDe allereerste keer dat ik een taartje van Petit Gateau proefde staat me nog levendig bij. Het was tijdens een workshop van Mepal, waarbij we niet alleen zelf taartjes leerde maken maar ook van de taartjes van Meike Schaling mochten snoepen. Zó lekker!

Nu, meerdere jaren daarna, heb ik de taartjes al heel wat keren gekocht en mocht ik wederom taartjes komen bakken bij Meike. Dit keer ter ere van het uitkomen van haar eerste boek, Kleine Taartjes. Ik vertel je er graag meer over!

Kleine taartjes van Meike Schaling

Want taartjes kopen is al een feest, je eigen taartjes thuis maken mogelijk nog fijner. Want niet iedereen komt met regelmaat in Amsterdam, waar de winkels van Petit Gateau zitten. Nu hoeft dat ook niet meer, want Meike geeft al haar geheimen prijs in dit heerlijke boekje.

Aan de slag

Je krijgt eerst wat meer te weten over Petit Gateau, waar de naam vandaan komt en hoe Meike een oerdegelijke Franse patisserie opleiding volgde. Dezelfde overigens die haar zoon Lucas nu volgt. Bij dezelfde leraren als die Meike destijds had. Maar dan is het vooral tijd om aan de slag te gaan. Waarbij je met de basis begint. Je leert de basistechnieken, wat is fonceren bijvoorbeeld, hoe kun je variëren.

Deeg en vullingen

Daarna leer je als eerste natuurlijk hoe je dat goddelijk lekkere deeg maakt. Ik zou rustig zonder vulling ook de bodempjes alleen kunnen opeten. Niet alleen krijg je stap voor stap de receptuur, er staan ook stap voor stap foto’s bij. Het kan echt niet mislukken!

Welke kies jij

En dan komt het moeilijkste deel van het boek. Welke van de tientallen vullingen ga je kiezen?! Je kunt ook nog een crème toevoegen in je taartje. Ook die staan stap voor stap beschreven. Een crumble? Ook die staan erin! En dan heb ik het nog niet gehad over de jam, fruit, citrus of chocolade opties die allemaal ook in het boek staan.

Altijd taart in huis

Wat mij betreft moet dit een boekje zijn dat je gewoon in huis hebt. Weet je dat er bezoek komt? Wil je iets lekkers als dessert serveren? Je kunt echt alle kanten op. De stap voor stap beschrijving maakt dat zelfs ik – pietje ongeduld en in geen geval patissier – er mee uit de voeten kan. En dat zegt denk ik alles 😉 Het recept van mijn allerlievelingstaartje deel ik trouwens vandaag met je!

Kleine Taartjes is uitgegeven door Kosmos, kost € 17,50 is oa in de winkel van Petit Gateau te koop maar natuurlijk ook online

Gepubliceerd op 1 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
cover Simply
 
Simply van Sabrina Ghayour – review

Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol verrassende recepten.
13 oktober 2020
 
Win een exemplaar van Greenfeast Herfst & Winter

De winactie is gesloten. De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank aan iedereen voor het meedoen!
13 oktober 2020
groenterecepten voor herfst en winter
 
Greenfeast herfst & winter van Nigel Slater

Recepten speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.
12 oktober 2020
boek cover Linzen
 
Linzen van Joke Boon – review

Een heel boek alleen maar over linzen, dat schreef Joke Boon dit jaar. Maar hoe boeiend kunnen die nou zijn, linzen? Nou, mega verrassend dus!
11 oktober 2020
Katinka Peru
 
In de Peruaanse keuken met Katinka Lansink Dodero

Wil je meer weten over de Peruaanse keuken dan moét je om tafel met de half Peruaanse Katinka. En ze deelt het geheim voor de lekkerste ceviche.
1 oktober 2020
 
Borstonderzoek – doe het gewoon!

Een persoonlijk verhaal (uit 2018) over zelfonderzoek van je borsten én waarom het zo ongelofelijk belangrijk is zelf borstonderzoek te doen