Kleine Taartjes van Petit Gateau – reviewDe allereerste keer dat ik een taartje van Petit Gateau proefde staat me nog levendig bij. Het was tijdens een workshop van Mepal, waarbij we niet alleen zelf taartjes leerde maken maar ook van de taartjes van Meike Schaling mochten snoepen. Zó lekker!

Nu, meerdere jaren daarna, heb ik de taartjes al heel wat keren gekocht en mocht ik wederom taartjes komen bakken bij Meike. Dit keer ter ere van het uitkomen van haar eerste boek, Kleine Taartjes. Ik vertel je er graag meer over!

Kleine taartjes van Meike Schaling

Want taartjes kopen is al een feest, je eigen taartjes thuis maken mogelijk nog fijner. Want niet iedereen komt met regelmaat in Amsterdam, waar de winkels van Petit Gateau zitten. Nu hoeft dat ook niet meer, want Meike geeft al haar geheimen prijs in dit heerlijke boekje.

Aan de slag

Je krijgt eerst wat meer te weten over Petit Gateau, waar de naam vandaan komt en hoe Meike een oerdegelijke Franse patisserie opleiding volgde. Dezelfde overigens die haar zoon Lucas nu volgt. Bij dezelfde leraren als die Meike destijds had. Maar dan is het vooral tijd om aan de slag te gaan. Waarbij je met de basis begint. Je leert de basistechnieken, wat is fonceren bijvoorbeeld, hoe kun je variëren.

Deeg en vullingen

Daarna leer je als eerste natuurlijk hoe je dat goddelijk lekkere deeg maakt. Ik zou rustig zonder vulling ook de bodempjes alleen kunnen opeten. Niet alleen krijg je stap voor stap de receptuur, er staan ook stap voor stap foto’s bij. Het kan echt niet mislukken!

Welke kies jij

En dan komt het moeilijkste deel van het boek. Welke van de tientallen vullingen ga je kiezen?! Je kunt ook nog een crème toevoegen in je taartje. Ook die staan stap voor stap beschreven. Een crumble? Ook die staan erin! En dan heb ik het nog niet gehad over de jam, fruit, citrus of chocolade opties die allemaal ook in het boek staan.

Altijd taart in huis

Wat mij betreft moet dit een boekje zijn dat je gewoon in huis hebt. Weet je dat er bezoek komt? Wil je iets lekkers als dessert serveren? Je kunt echt alle kanten op. De stap voor stap beschrijving maakt dat zelfs ik – pietje ongeduld en in geen geval patissier – er mee uit de voeten kan. En dat zegt denk ik alles 😉 Het recept van mijn allerlievelingstaartje deel ik trouwens vandaag met je!

Kleine Taartjes is uitgegeven door Kosmos, kost € 17,50 is oa in de winkel van Petit Gateau te koop maar natuurlijk ook online

Gepubliceerd op 1 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]