Kleding(kast) advies en style checkKleding(kast) advies

Niks om aan te trekken? Stapeltjes met al maanden ongedragen kleding? Veranderend figuur. Herkenbaar? Het was voor mij reden om een kleding(kast) check te laten doen met styliste Yolande Avé. Ik kende Yo doordat ze de cover van mijn 1e boek had gestyled qua kleding, dus dat voelde meteen goed en vertrouwd. Dat dat belangrijk is, daar kom ik nog op terug.

Die check dus. Na een zeer gedegen intake komt Yo bij je thuis en ga je – figuurlijk en soms ook letterlijk – met de billen bloot. Want niks in je kledingkast ontsnapt aan haar kritische oog. “Word je hier écht nog blij van (truitje van 100 jaar oud, 1x gedragen). Ben je hierin de beste versie van jezelf? (tuniekjurkje uit de tijd dat je dacht dat je daar mooier van werd)  Hoe lang ligt deze trui (gepild en al, het antwoord laat zich raden) al in de kast?” Kortom, alle vragen die je jezelf eigenlijk niet durft te stellen stelt Yolande. En dus verdwijnt er een heleboel op de stapel “weg ermee”.

Ik deed zo’n check zelf ook al wel vaker. Meestal bij het aanbreken van een nieuw seizoen loop ik even door mijn kast. Maar nog nooit zo gedegen als ik ‘m samen met Yo deed. Het betekent ook dat je vertrouwt op haar beste bedoelingen, want sommige vragen zijn ook wel enigszins confronterend “Dus deze broek ligt er voor als je 5kg kwijt bent. Hmmm. Oké, gaat dat nog lukken denk je?” Auw!

Combineren kun je leren

Met wat er overblijft in de kast gaat ze aan het combineren. Steeds met één mooi item als uitgangspunt. Wat kan er allemaal op aan? En dan zie je combinaties waarvan je ze nooit zelf bedacht zou hebben. Super tof! En blijkt dat met de kleding die over is gebleven je oneindig kunt variëren. Dus hoewel je nu minder in je kast hebt liggen dan een paar uur daarvoor, kun je met die kleding wel weer veel meer dan je dacht.

Wil je daarna je kledingkast aanvullen, dan kun je ook gaan shoppen met Yolande. Ik had de mazzel dat ze dat voor me deed voor de fotoshoot van mijn 2e boek. Maar ooit ga ik het nog een keertje met haar doen voor mijn privé kledingkast, want Yo heeft net even een andere blik op wat je aankunt en wat je staat, dan dat je zelf ziet. Ik hou van mijn comfortzone qua kleding, maar heb door haar wel geleerd om verder te kijken dan die voor de hand liggende keuzes.

Investering in jezelf

Naast persoonlijk advies heeft Yo nog veel meer toffe dingen bedacht. Een e-cursus, offline workshops, oa hoe je sieraden draagt bij je kleding, er zijn regelmatig privé shoppingsessies bij toffe winkels en er is de besloten Facebookgroep waar al haar klanten zijn samengebracht en we elkaar helpen en van tips voorzien. De investering die ik dus eenmalig deed in haar advies en bijbehorende kledingcheck heeft zich dan ook op zoveel fronten al terugbetaald. Niet alleen kies ik véél zuiverder en koop ik daardoor minder kleding, dat wat er in mijn kast hangt daar word ik ook echt blij van.

Draag ik altijd de beste combinaties? Eerlijk? Nee, ik kies met regelmaat nog voor veilig, hoewel ik wel echt mijn best doe. De keren dat ik er ook echt blij mee ben deel ik dat via mijn instastories. Om te laten zien dat met een maatje meer en ook als je 45+ bent je je niet hoeft te conformeren aan ‘age & size appropriate’ (wat dat ook moge zijn) . Eigenlijk dus als reminder voor mezelf Die foto’s bewaar ik trouwens in een mapje op mijn pc. Voor de dagen dat ik het echt even niet meer weet.

Yolande is bereikbaar via haar website, waar je meer informatie vindt over hoe ze te werk gaat, wat het kost en alles wat je nog meer wilt weten. Ik kan alleen maar zeggen, doén!

Gepubliceerd op 29 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.