Smulpaapje proeft – Niven’s kidslunch



Allemaal mee aan tafel

Het restaurant is gevuld met kinderen in alle leeftijden. Het restaurant is echter, in stijl met Niven’s eigen filosofie, niet kindproof of kindvriendelijk gemaakt. En dat blijkt geen enkel probleem. Op een dik kussen eet ook de kleinste lekker aan tafel mee. En tussen de gangen door blijkt de trap een prima plek te zijn om je even uit te leven.

Geen concessies

Dat Niven een duidelijke mening heeft over kinderen en (uit) eten, lazen we al in het interview dat wij met hem hadden. Die filosofie zie je ook terug in het menu dat geserveerd wordt. Geen speciale kindergerechten. Geen enkele consessie aan smaak. En ook dat is voor deze jonge gasten geen probleem.

Smaken verschillen

Aan onze tafel zitten kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar. En ieder kind heeft zo zijn eigen voorkeur wat hij of zij het lekkerst vindt. Onze dochter (3) heeft als duidelijke favoriet de lam met wortel, het hoofdgerecht van vandaag. Maar aan de overkant van de tafel is de tienjarige jongeman duidelijk, de snijboon carbonara kan wat hem betreft de gewone pasta carbonara vervangen. En groot en klein genieten van de laatste twee gerechten. Zowel de vlierbloesem granité met yoghurt, als het dessert met roos en rode biet leveren bij iedereen lege bordjes op.

Lunchen op niveau

Het is duidelijk dat je van een sterrenchef geen doorsnee menu hoeft te verwachten. Ook niet bij een kidslunch. Wij worden daar blij van! Niet alle gerechten vallen in de smaak. Dat risico loop je daarmee ook. Tegelijkertijd zie ik dat aan alle tafels kinderen proeven van wat ze krijgen. Zonder vooroordeel. Dat is prachtig om te zien. Daarmee creëer je smaak.

Wie volgt?

Wij hopen dat hiermee een trend is gezet die nog velen zullen volgen. Smulpaapje zelf heeft voor dit najaar een culinaire verrassing in petto die hierop aansluit. Maar daarover later meer…

Gepubliceerd op 30 juni 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.