Smulpaapje proeft – Niven’s kidslunch



Allemaal mee aan tafel

Het restaurant is gevuld met kinderen in alle leeftijden. Het restaurant is echter, in stijl met Niven’s eigen filosofie, niet kindproof of kindvriendelijk gemaakt. En dat blijkt geen enkel probleem. Op een dik kussen eet ook de kleinste lekker aan tafel mee. En tussen de gangen door blijkt de trap een prima plek te zijn om je even uit te leven.

Geen concessies

Dat Niven een duidelijke mening heeft over kinderen en (uit) eten, lazen we al in het interview dat wij met hem hadden. Die filosofie zie je ook terug in het menu dat geserveerd wordt. Geen speciale kindergerechten. Geen enkele consessie aan smaak. En ook dat is voor deze jonge gasten geen probleem.

Smaken verschillen

Aan onze tafel zitten kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar. En ieder kind heeft zo zijn eigen voorkeur wat hij of zij het lekkerst vindt. Onze dochter (3) heeft als duidelijke favoriet de lam met wortel, het hoofdgerecht van vandaag. Maar aan de overkant van de tafel is de tienjarige jongeman duidelijk, de snijboon carbonara kan wat hem betreft de gewone pasta carbonara vervangen. En groot en klein genieten van de laatste twee gerechten. Zowel de vlierbloesem granité met yoghurt, als het dessert met roos en rode biet leveren bij iedereen lege bordjes op.

Lunchen op niveau

Het is duidelijk dat je van een sterrenchef geen doorsnee menu hoeft te verwachten. Ook niet bij een kidslunch. Wij worden daar blij van! Niet alle gerechten vallen in de smaak. Dat risico loop je daarmee ook. Tegelijkertijd zie ik dat aan alle tafels kinderen proeven van wat ze krijgen. Zonder vooroordeel. Dat is prachtig om te zien. Daarmee creëer je smaak.

Wie volgt?

Wij hopen dat hiermee een trend is gezet die nog velen zullen volgen. Smulpaapje zelf heeft voor dit najaar een culinaire verrassing in petto die hierop aansluit. Maar daarover later meer…

Gepubliceerd op 30 juni 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.