Kick off Bloody Mary Maand met lancering van ‘Het Grote Bloody Mary Boek’



September is Bloody Mary maand

Dat mijn verjaardagsmaand ook Bloody Mary maand is kán geen toeval zijn. Begin deze maand werd in Amsterdam het eerste exemplaar van het speciale Bloody Maryboek uitgereikt aan Tess Posthumus. In dit bijzondere boekje 30 uitzonderlijke recepten voor unieke Bloody Mary's, samengesteld door 30 bartenders uit Amsterdam en Rotterdam.

Bloody Mary boek

Vanaf 15 september kun je bij de bars en bartenders uit het boek, zoals The Flying Dutchmen Cocktails, Tales & Spirits, G's, Door 74 en Dr. de lekkerste Bloody Mary's bestellen. Bij een bestelling van een Bloody Mary krijg je 'Het Grote Bloody Mary Boek' cadeau (zolang de voorraad strekt).

Bloody Yankee

Ik mag alvast één recept met je delen, die van Daryl Liew-On van de NY Basement. Dat recept vind je hieronder!

Dit heb je nodig

40ml Ketel One Vodka
5 dunne plakjes gegrilde Spaanse peper
10ml Worcestershire saus
100ml wortelsap
2 scheuten chipotle tabasco
10ml Ancho Reyes likeur

Zo maak je de Bloody Yankee

1. grill de pepers in 5-7 minuten in een grilpan

2. shake de rest van de ingrediënten met genoeg ijs in een shaker, tot die koud aanvoelt

3. pak een glas, doe er flink wat ijs is en vul dat met je bloody mary (die je door een zeefje giet)

4. garneer met de pepers & enjoy!

Bloody mary boek

Foodstylist & -fotograaf Paola Holthausen (@CravingsinAmsterdam op Instagram) verzorgde de prachtige foto's van de Bloody Mary's (dus ook de Bloody Yankee) en ontwikkelde speciaal voor dit boek verschillende brunchrecepten die passen bij een lekkere Bloody Mary!

Gepubliceerd op 13 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.