Kerst van de Holy Kauw CompanyIeder boek dat de Holy Kauw Company uitbrengt ben ik verder onder de indruk van hoe dit duo het allemaal doet. Een cateringbedrijf, receptontwikkeling, eigen recepten en kookboeken. Ze doen het allemaal. Vorig jaar, terwijl hun boek Zondag nét uit was, waren ze al bezig met dit Kerst boek.

Wat een plaatje is ook dit weer. De verrassende recepten, de lieve teksten en de prachtige fotografie samen zorgen voor een feestelijk kerstkookboek. Dit staat er allemaal in.

Kerst_Holy Kauw Smulpaapje

Kerst van de Holy Kauw Company

Net als wij thuis kerst vieren, zonder stress, zo wil ook dit boek meehelpen aan een stressvrije kerst. Dus leggen Mireille & Arno je precies uit hoe je dat voor elkaar krijgt. Ik hou van iedereen die lijstjes adviseert, want dat is echt de sleutel tot heel veel minder stress (niet alleen met kerst trouwens). Ook hun, doe het niet te ingewikkeld advies, past precies in mijn straatje!

De recepten in Kerst van de Holy Kauw Company

Alle recepten zijn in zeven thema’s ingedeeld; het eerste is happy holidays, met recepten zoals een tulband, snelle tosti’s of koekjes. Daarna zijn er recepten voor het ontbijt, waarbij de eggs benedict met fris-pittige krabsalade absoluut onderdeel zouden mogen zijn van mijn kerstontbijt.

Natuurlijk zijn er ook dinerrecepten, voor- bij-, hoofd- en nagerechten staan er in het boek. Je kunt die zo makkelijk en zo moeilijk maken als je wilt. De parpadelle met wildragout wil ik zéker een keer maken.

Borrelrecepten

Natuurlijk word ik blij dat er ook borrelrecepten in het boek staan. Voor ons is Kerst niet compleet zonder samen borrelen. Er staan twee cocktailrecepten in en een paar hapjes (waarvan ik er eentje met jullie zal delen)

Feestelijke Kerst met de Holy Kauw Company

Eigenlijk zijn alle ingrediënten aanwezig in dit boek voor een feestelijke, maar vooral smakelijke kerst. Met heel veel recepten die het ook op niet Kerstdagen heel prima doen. Voor een feestje, een diner of gewoon omdat je zin hebt om uit te pakken.

Kerst van de Holy Kauw Company is uitgegeven door Snor, kost € 21,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 27 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.