Kerst het kookboek van Donna Hay



Ik ben er toch wel een beetje een sucker voor hoor, kerst kookboeken. Ondanks dat wij eigenlijk nooit in de traditionele zin Kerst vieren of kerstkoken vind ik ze heerlijk om door te kijken en er op andere momenten uit te koken. Zo ook het Kerst kookboek van Donna Hay.

Het boek staat bomvol recepten voor de feestdagen. Wat mij betreft voor meer feestelijke dagen dan alleen die in december. Ik vertel je er graag meer over.

Kerst Donna Hay.jpg

Kerst het kookboek van Donna Hay

Want we weten dat de boeken van Donna Hay altijd prachtig zijn. Ook dat haar receptuur vol met slimme trucjes zit waardoor je ook met gemaksingrediënten heerlijk kunt koken. Dat doet ze ook in haar kerstboek. Dat boek is zoals je kunt verwachten een vertaling van de originele Engelstalige versie. Dat is soms even schakelen, omdat bepaalde ingrediënten misschien in Nederland minder goed verkrijgbaar zijn. Veelal wordt daar in deze Nederlandse vertaling wel een oplossing voor gegeven, maar niet altijd dus let daar even goed op!

Feestelijke receptuur

Los daarvan is het een boek vol watertandend lekkere recepten. Van typische Kerstrecepten zoals je die uit Engeland kent, denk aan gevulde kalkoen en geglaceerde ham maar ook heel veel visrecepten. En dat is dan weer logisch als je bedenkt dat Donna Hay uit Australië komt en ze daar Kerst midden in de zomer vieren. De receptuur varieert van heel uitgebreid tot ‘Quick Fix’ zoals Hay het noemt. Makkelijke en snelle gerechten.

Watertandend lekkere fotografie

Wie de boeken van Donna Hay kent weet dat de styling en fotografie een van haar meest onderscheidende kenmerken is. Zo ook in dit kerstboek. Echt alles ziet er even lekker en mooi uit. Om jaloers op te worden. Ook zijn er meer dan voldoende stap voor stap foto’s voor de wat moeilijkere/bewerkbare recepten. Het maakt het geheel tot een zeer compleet kookboek, dat het ook ná december geweldig doet voor bijzondere gelegenheden.

Koken uit Kerst het Kookboek

Uiteraard dook ik ook even de keuken in met het boek. En in lijn met wat je in 2019 aan feestdagen receptuur kunt verwachten maakte ik een verrassende dip voor bij de borrel. Eentje op basis van groente. Super makkelijk om te maken, heel goed voor te bereiden en daarnaast gewoon ook erg lekker. Het recept van deze spinazie-munt dip vind je hier.

Kerst het Kookboek van Donna Hay is in Nederland uitgegeven door Unieboek Spectrum, kost € 24,99 en is online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 25 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.