Kerst het kookboek van Donna Hay



Ik ben er toch wel een beetje een sucker voor hoor, kerst kookboeken. Ondanks dat wij eigenlijk nooit in de traditionele zin Kerst vieren of kerstkoken vind ik ze heerlijk om door te kijken en er op andere momenten uit te koken. Zo ook het Kerst kookboek van Donna Hay.

Het boek staat bomvol recepten voor de feestdagen. Wat mij betreft voor meer feestelijke dagen dan alleen die in december. Ik vertel je er graag meer over.

Kerst Donna Hay.jpg

Kerst het kookboek van Donna Hay

Want we weten dat de boeken van Donna Hay altijd prachtig zijn. Ook dat haar receptuur vol met slimme trucjes zit waardoor je ook met gemaksingrediënten heerlijk kunt koken. Dat doet ze ook in haar kerstboek. Dat boek is zoals je kunt verwachten een vertaling van de originele Engelstalige versie. Dat is soms even schakelen, omdat bepaalde ingrediënten misschien in Nederland minder goed verkrijgbaar zijn. Veelal wordt daar in deze Nederlandse vertaling wel een oplossing voor gegeven, maar niet altijd dus let daar even goed op!

Feestelijke receptuur

Los daarvan is het een boek vol watertandend lekkere recepten. Van typische Kerstrecepten zoals je die uit Engeland kent, denk aan gevulde kalkoen en geglaceerde ham maar ook heel veel visrecepten. En dat is dan weer logisch als je bedenkt dat Donna Hay uit Australië komt en ze daar Kerst midden in de zomer vieren. De receptuur varieert van heel uitgebreid tot ‘Quick Fix’ zoals Hay het noemt. Makkelijke en snelle gerechten.

Watertandend lekkere fotografie

Wie de boeken van Donna Hay kent weet dat de styling en fotografie een van haar meest onderscheidende kenmerken is. Zo ook in dit kerstboek. Echt alles ziet er even lekker en mooi uit. Om jaloers op te worden. Ook zijn er meer dan voldoende stap voor stap foto’s voor de wat moeilijkere/bewerkbare recepten. Het maakt het geheel tot een zeer compleet kookboek, dat het ook ná december geweldig doet voor bijzondere gelegenheden.

Koken uit Kerst het Kookboek

Uiteraard dook ik ook even de keuken in met het boek. En in lijn met wat je in 2019 aan feestdagen receptuur kunt verwachten maakte ik een verrassende dip voor bij de borrel. Eentje op basis van groente. Super makkelijk om te maken, heel goed voor te bereiden en daarnaast gewoon ook erg lekker. Het recept van deze spinazie-munt dip vind je hier.

Kerst het Kookboek van Donna Hay is in Nederland uitgegeven door Unieboek Spectrum, kost € 24,99 en is online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 25 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.