Indiaas restaurant Veda in het Kurhaus in ScheveningenVeda Scheveningen Smulpaapje

Fusion Indiase keuken

Jean, de eigenaar, vertelt dat er fusion Indiaas gekookt wordt. Omdat ook in India zelf de Indiase keuken snel verandert wil Veda die verschillende smaken in Nederland ook laten proeven. In tegenstelling tot in India, waar ze geen voor- en hoofdgerecht onderscheid maken, kun je die hier wel kiezen. En dat is nog knap lastig.

Indiaas in Scheveningen

Gelukkig is er zeer behulpzaam personeel, dat je in het Engels aanspreekt maar ook een aardig woordje Nederlands kan. En dat is fijn, want de gerechten op de kaart vragen – als je de Indiase keuken niet goed kent – om wat toelichting. Ik had de menukaart al doorgenomen met een vriendin van mij in Delhi dus kwam met een spiekbriefje 😉

Indiaas eten

Omdat ook onze dochter mee at had ik gevraagd om niet te pittige gerechten en die zijn er volop. Zeker in de voorgerechten is de keuze meer dan voldoende. Hou je van iets pittiger, kies qua hoofdgerechten dan voor medium spicy, want ook die zijn al behoorlijk aan de pittige kant, hoewel nog steeds prima te doen. Maar het is wel Indiaas spicy, en niet Nederlands spicy…

Veda voorgerechten Smulpaapje

Veda restaurant

Nadat we, van het huis, papadums met lekkere dips kregen deelden we met elkaar een aantal voorgerechten. Op tafel kwam Chicken Malai Tikka, de Cripsy Paneer Pakora (de favoriet van onze dochter), de Vegetable Pakora (mijn favoriet) en werd er later nog Paneer Shahi gebracht, wederom een Paneer kaas die ook echt fantastisch was en in een super romige saus ligt.

En voor onze dochter kregen we nog een voorgerecht op basis van aardappel (zie de foto hierboven) die speciaal voor kinderen geserveerd wordt. Ook die werd gretig opgegeten en gevolgd door een “sodemieter, wat lekker allemaal!”

Indiase curry & Naan

We kozen drie verschillende hoofdgerechten uit, om samen te delen. De Rogan Josh lamscurry van onze dochter hadden we mild laten kruiden, maar vond ze toch nog te pittig. Haar rijst en Naan daarentegen waren echt zó op! Wij vonden haar hoofdgerecht trouwens heerlijk, dus hij ging alsnog op…

Er is overigens ook een eigen kinderkaart, met speciale kindergerechten. Vraag daar gerust naar! En wil je niks pittigs, vraag dan om not spicy, daar houden ze gewoon rekening mee.

Veda hoofdgerecht Smulpaapje

Voor onszelf kozen we voor de kip Korma en de Lucknavi Pasanda (een lamscurry) en allebei waren ze heerlijk. Je kunt per hoofdgerecht kiezen of je er rijst of Naan bij wilt.

Veda Naan_a.jpg

Vergeet zeker niet om bij minstens één gerecht Naan, in plaats van rijst te bestellen. Want die zijn fantastisch vers en heerlijk. We kozen voor een knoflook Naan en een Peshawari Naan. En ik wou dat die thuisbezorgd konden worden

Indiase desserts

Er zijn ook volop desserts om uit te kiezen. Gelukkig zijn het bescheiden porties, want na al dat lekkers had ik niet zo veel trek meer. Onze dochter koos voor Indiaas melkijs dat ze met haar leven beschermde zodat wij niet zouden mee snoepen. De wortelpudding was lekker, niet te zoet maar mijn absolute favoriet was Gulab E Jaman, Indiase zoetigheden, zie de foto hieronder. Heerlijk!

Veda dessert Smulpaapje

Indiase wijnen en bieren

Ook veel van de drankjes die je drinkt bij Veda zijn van Indiase origine. Dat is niet alleen leuk, maar vooral ook lekker. Ik begreep later dat ook de kruidenmixen voor alle gerechten handmatig in de keuken worden gemaakt. Momenteel nog met een (jonge) Nederlandse chef, maar de chef uit India was in aantocht werd me verteld.

Verbeterpunten

Heerlijk gegeten, hartelijk ontvangen en toch zijn er een aantal verbeterpunten, maar het zijn echt details. Het was, voor een net geopend restaurant, al best druk. Dan is twee man personeel in de zaak krap. Dus wordt de kans gemist om vaker een drankje bij te schenken. En er zal goed aan de gemiddelde bezoeker moeten worden uitgelegd hoe de Indiase keuken in elkaar zit en wat je precies bestelt.

Lekker Indiaas eten doe je bij Veda

Als die twee kleine puntjes aangepakt worden, dan weet ik zeker dat Veda het super goed gaat doen in Scheveningen. Want qua smaken, gerechten en keuze is er echt voor ieder wat wils. Zelfs voor de kleinste gast!

En zoals onze dochter zei na afloop “dit wil ik wel vaker eten hoor, was erg lekker!” Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten! Restaurant Veda zit, zoals gezegd, in het Kurhaus en is dagelijks geopend van 17u – 22u Je kunt er – naast eten – ook terecht voor alleen een hapje & een drankje in het lounge gedeelte.

Voor deze review waren wij door het restaurant uitgenodigd om te komen eten, het is echter altijd een weergave van mijn oprechte persoonlijke ervaringen.

 

 

Gepubliceerd op 6 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.