In de keuken van… Just Meet Leiden



Kijkje in de keuken met kinderkookkookclub

Om te zien hoe het er in een professionele restaurantkeuken aan toe gaat vroeg de eigenaresse van de BSO mij of ik een restaurant wist waar dat (in Leiden) zou kunnen. En dat was niet zo moeilijk. Want bij Just Meet komen wij zelf niet alleen heel graag, ze zijn Smulpaapje proof én ons meisje mag er altijd in de keuken helpen als we er eten. De chef weet als geen ander hoe hij met kleine gasten om moet gaan.

Just Meet

Super tof dus dat we welkom waren vandaag om een kijkje te nemen. Met een behoorlijke groep kinderen was het best spannend en druk. Maar iedereen heeft echt genoten van dit culinaire uitje. In de keuken werd uitgelegd wat de verschillende onderdelen zijn waar er gewerkt wordt. Waar de voor- hoofd en nagerechten gemaakt worden. En wat voor soorten vlees zijn er nou eigenlijk en van welk dier komen die.

Just Meet messen.jpg

Keukenervaring

Daarna werd in het restaurant uitgelegd hoe je een tafel dekt en waarom er zoveel bestek ligt. Maar ook wat er in een rijpingskast gebeurt met het vlees. En omdat de chef als hobby messen verzamelen heeft, mochten de kinderen ook nog de hele collectie steak messen bekijken, waar klanten hun vleesmes uit mogen kiezen voor de avond. Tot slot werd er ook nog een hapje geproefd en afgesproken dat de héle kookclub een keer komt eten. Wat een ervaring!

Just meet proeven.jpg

Dank je wel Just Meet en alle personeel voor jullie gastvrije ontvangst. Het was een onvergetelijke ervaring!

Gepubliceerd op 15 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.