In de keuken van… Just Meet Leiden



Kijkje in de keuken met kinderkookkookclub

Om te zien hoe het er in een professionele restaurantkeuken aan toe gaat vroeg de eigenaresse van de BSO mij of ik een restaurant wist waar dat (in Leiden) zou kunnen. En dat was niet zo moeilijk. Want bij Just Meet komen wij zelf niet alleen heel graag, ze zijn Smulpaapje proof én ons meisje mag er altijd in de keuken helpen als we er eten. De chef weet als geen ander hoe hij met kleine gasten om moet gaan.

Just Meet

Super tof dus dat we welkom waren vandaag om een kijkje te nemen. Met een behoorlijke groep kinderen was het best spannend en druk. Maar iedereen heeft echt genoten van dit culinaire uitje. In de keuken werd uitgelegd wat de verschillende onderdelen zijn waar er gewerkt wordt. Waar de voor- hoofd en nagerechten gemaakt worden. En wat voor soorten vlees zijn er nou eigenlijk en van welk dier komen die.

Just Meet messen.jpg

Keukenervaring

Daarna werd in het restaurant uitgelegd hoe je een tafel dekt en waarom er zoveel bestek ligt. Maar ook wat er in een rijpingskast gebeurt met het vlees. En omdat de chef als hobby messen verzamelen heeft, mochten de kinderen ook nog de hele collectie steak messen bekijken, waar klanten hun vleesmes uit mogen kiezen voor de avond. Tot slot werd er ook nog een hapje geproefd en afgesproken dat de héle kookclub een keer komt eten. Wat een ervaring!

Just meet proeven.jpg

Dank je wel Just Meet en alle personeel voor jullie gastvrije ontvangst. Het was een onvergetelijke ervaring!

Gepubliceerd op 15 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!