IJskoffieIJskoffie

De afgelopen, zomerse dagen is dit mijn go to koffie geweest. Want ja, ik wil nog steeds graag koffie. Maar nee, die warme toestanden hoeven even niet. Ik heb een aantal varianten geprobeerd, maar dit is tot nu toe mijn favoriete recept. Zo maak je 'm!

De lekkerste ijskoffie

espresso
Chocolade & hazelnootdrink van Rude Health
heel veel ijsblokjes
zoetstof, naar smaak

Zet je espresso zoals je dat gewend bent. Ik gebruik een grote percolator met Moyee Coffee. Verdeel de espresso over twee glazen en voorzie van zoetstof/suiker, als je dat wilt (ik gebruik één zoetje.)

Doe voldoende plantaardige drink in een opschuimer. Heb je er eentje die koud kan opschuimen gebruik die dan. Ik kan alleen warm opschuimen helaas. Verdeel dan over de twee glazen espresso. Als je wilt kun je dit nu laten afkoelen, ik heb daar het geduld niet voor dus doe er meteen lekker veel ijs in. Goed doorroeren en genieten maar.

Nóg lekkerder? doe er dan ook nog een bolletje roomijs door. Yum!

Gepubliceerd op 26 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]