IJskoffieIJskoffie

De afgelopen, zomerse dagen is dit mijn go to koffie geweest. Want ja, ik wil nog steeds graag koffie. Maar nee, die warme toestanden hoeven even niet. Ik heb een aantal varianten geprobeerd, maar dit is tot nu toe mijn favoriete recept. Zo maak je 'm!

De lekkerste ijskoffie

espresso
Chocolade & hazelnootdrink van Rude Health
heel veel ijsblokjes
zoetstof, naar smaak

Zet je espresso zoals je dat gewend bent. Ik gebruik een grote percolator met Moyee Coffee. Verdeel de espresso over twee glazen en voorzie van zoetstof/suiker, als je dat wilt (ik gebruik één zoetje.)

Doe voldoende plantaardige drink in een opschuimer. Heb je er eentje die koud kan opschuimen gebruik die dan. Ik kan alleen warm opschuimen helaas. Verdeel dan over de twee glazen espresso. Als je wilt kun je dit nu laten afkoelen, ik heb daar het geduld niet voor dus doe er meteen lekker veel ijs in. Goed doorroeren en genieten maar.

Nóg lekkerder? doe er dan ook nog een bolletje roomijs door. Yum!

Gepubliceerd op 26 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.