Hoofdstad Brasserie – Alex invites



Alex invites_hand.jpg

Hoofdstad Brasserie

Het restaurant is wat mij betreft een van de pareltjes in Amsterdam, die absoluut meer aandacht verdient. Ik heb inmiddels een aantal keren mogen genieten van de culinaire kunsten van chef Haupt en ben nog nooit teleurgesteld. Niet tijdens de perslunches, en zeker ook niet tijdens de keren dat ik er op eigen gelegenheid met vrienden en ook met mijn gezin ben wezen eten. Hier snappen ze wat gastvrijheid betekent.

Kinderen eten mee bij Hoofdstad Brasserie

Wat ik zo tof vind aan het culinaire team, van zowel de Brasserie als ** Bord’eau (dat in hetzelfde pand zit en waar Richard van Oostenbrugge het culinaire scepter zwaait), is dat kinderen zo ontzettend welkom zijn. De kaart kan qua portionering worden aangepast, maar met liefde wordt er ook ter plekke met de kleine gast gekeken waar die trek in hebben. Zoals het wat mij betreft hoor te zijn!

Alex invites.jpg Alex invites dish II
Twee van de gerechten die worden geserveerd tijdens deze editie Alex invites…

Alex invites…

Aanstaande vrijdag ben ik te gast in verband met de komst van gast-chef Nicolas Scheidt. De van oorsprong in Frankrijk geboren chef kookt – na afgestudeerd te zijn in Engels en Europees recht – in Brussel, bij Le Café des Spores, La Buvette, Hopla Geiss en heeft zijn eigen delicatessen winkel. Een waar multi-talent.

Proef de culinaire kunsten van Nicolas Scheidt en Alex Haupt

Mij loopt het water alleen al van het menu in de mond. Om nog maar niet te spreken van de foto’s van de gerechten (zoals hierboven). Alex en Nicolas stelden speciaal voor deze editie van Alex invites het volgende 6 gangenmenu samen.

Gerookte makreel rilette met cornichons & lavosh (Alex Haupt) * Asperges met rabarber en madeira (Nicolas Scheidt) * Handgesneden steak tartare met jam van eidooier, cornichons & croutons (Alex Haupt) * Kabeljauw, met saké & zwarte knoflook (Nicolas Scheidt ) * Lam van de  BBQ met lamszwezerik, voorjaarsgroente, lamsjus & ansjovis (Alex Haupt ) * Venkel met citroen & hazelnoot  (Nicolas Scheidt)

Betaalbaar op niveau uit eten, het kan bij Hoofdstad Brasserie

Het zesgangenmenu kost € 48,- (excl drankjes) en is wat mij betreft een perfecte gelegenheid om Hoofdstad Brasserie een keer uit te proberen en te ontdekken hoe geweldig je hier kunt eten. Dit menu eet je uitsluitend aanstaande vrijdag en zaterdag (alleen na reservering.

Maar loop gerust ook op andere momenten binnen, of reserveer via restaurant@deleurope.com Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult zijn!

Gepubliceerd op 15 mei 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.