Hoofdstad Brasserie – Alex invites



Alex invites_hand.jpg

Hoofdstad Brasserie

Het restaurant is wat mij betreft een van de pareltjes in Amsterdam, die absoluut meer aandacht verdient. Ik heb inmiddels een aantal keren mogen genieten van de culinaire kunsten van chef Haupt en ben nog nooit teleurgesteld. Niet tijdens de perslunches, en zeker ook niet tijdens de keren dat ik er op eigen gelegenheid met vrienden en ook met mijn gezin ben wezen eten. Hier snappen ze wat gastvrijheid betekent.

Kinderen eten mee bij Hoofdstad Brasserie

Wat ik zo tof vind aan het culinaire team, van zowel de Brasserie als ** Bord’eau (dat in hetzelfde pand zit en waar Richard van Oostenbrugge het culinaire scepter zwaait), is dat kinderen zo ontzettend welkom zijn. De kaart kan qua portionering worden aangepast, maar met liefde wordt er ook ter plekke met de kleine gast gekeken waar die trek in hebben. Zoals het wat mij betreft hoor te zijn!

Alex invites.jpg Alex invites dish II
Twee van de gerechten die worden geserveerd tijdens deze editie Alex invites…

Alex invites…

Aanstaande vrijdag ben ik te gast in verband met de komst van gast-chef Nicolas Scheidt. De van oorsprong in Frankrijk geboren chef kookt – na afgestudeerd te zijn in Engels en Europees recht – in Brussel, bij Le Café des Spores, La Buvette, Hopla Geiss en heeft zijn eigen delicatessen winkel. Een waar multi-talent.

Proef de culinaire kunsten van Nicolas Scheidt en Alex Haupt

Mij loopt het water alleen al van het menu in de mond. Om nog maar niet te spreken van de foto’s van de gerechten (zoals hierboven). Alex en Nicolas stelden speciaal voor deze editie van Alex invites het volgende 6 gangenmenu samen.

Gerookte makreel rilette met cornichons & lavosh (Alex Haupt) * Asperges met rabarber en madeira (Nicolas Scheidt) * Handgesneden steak tartare met jam van eidooier, cornichons & croutons (Alex Haupt) * Kabeljauw, met saké & zwarte knoflook (Nicolas Scheidt ) * Lam van de  BBQ met lamszwezerik, voorjaarsgroente, lamsjus & ansjovis (Alex Haupt ) * Venkel met citroen & hazelnoot  (Nicolas Scheidt)

Betaalbaar op niveau uit eten, het kan bij Hoofdstad Brasserie

Het zesgangenmenu kost € 48,- (excl drankjes) en is wat mij betreft een perfecte gelegenheid om Hoofdstad Brasserie een keer uit te proberen en te ontdekken hoe geweldig je hier kunt eten. Dit menu eet je uitsluitend aanstaande vrijdag en zaterdag (alleen na reservering.

Maar loop gerust ook op andere momenten binnen, of reserveer via restaurant@deleurope.com Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult zijn!

Gepubliceerd op 15 mei 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd