Hoofdstad Brasserie – Alex invites



Alex invites_hand.jpg

Hoofdstad Brasserie

Het restaurant is wat mij betreft een van de pareltjes in Amsterdam, die absoluut meer aandacht verdient. Ik heb inmiddels een aantal keren mogen genieten van de culinaire kunsten van chef Haupt en ben nog nooit teleurgesteld. Niet tijdens de perslunches, en zeker ook niet tijdens de keren dat ik er op eigen gelegenheid met vrienden en ook met mijn gezin ben wezen eten. Hier snappen ze wat gastvrijheid betekent.

Kinderen eten mee bij Hoofdstad Brasserie

Wat ik zo tof vind aan het culinaire team, van zowel de Brasserie als ** Bord’eau (dat in hetzelfde pand zit en waar Richard van Oostenbrugge het culinaire scepter zwaait), is dat kinderen zo ontzettend welkom zijn. De kaart kan qua portionering worden aangepast, maar met liefde wordt er ook ter plekke met de kleine gast gekeken waar die trek in hebben. Zoals het wat mij betreft hoor te zijn!

Alex invites.jpg Alex invites dish II
Twee van de gerechten die worden geserveerd tijdens deze editie Alex invites…

Alex invites…

Aanstaande vrijdag ben ik te gast in verband met de komst van gast-chef Nicolas Scheidt. De van oorsprong in Frankrijk geboren chef kookt – na afgestudeerd te zijn in Engels en Europees recht – in Brussel, bij Le Café des Spores, La Buvette, Hopla Geiss en heeft zijn eigen delicatessen winkel. Een waar multi-talent.

Proef de culinaire kunsten van Nicolas Scheidt en Alex Haupt

Mij loopt het water alleen al van het menu in de mond. Om nog maar niet te spreken van de foto’s van de gerechten (zoals hierboven). Alex en Nicolas stelden speciaal voor deze editie van Alex invites het volgende 6 gangenmenu samen.

Gerookte makreel rilette met cornichons & lavosh (Alex Haupt) * Asperges met rabarber en madeira (Nicolas Scheidt) * Handgesneden steak tartare met jam van eidooier, cornichons & croutons (Alex Haupt) * Kabeljauw, met saké & zwarte knoflook (Nicolas Scheidt ) * Lam van de  BBQ met lamszwezerik, voorjaarsgroente, lamsjus & ansjovis (Alex Haupt ) * Venkel met citroen & hazelnoot  (Nicolas Scheidt)

Betaalbaar op niveau uit eten, het kan bij Hoofdstad Brasserie

Het zesgangenmenu kost € 48,- (excl drankjes) en is wat mij betreft een perfecte gelegenheid om Hoofdstad Brasserie een keer uit te proberen en te ontdekken hoe geweldig je hier kunt eten. Dit menu eet je uitsluitend aanstaande vrijdag en zaterdag (alleen na reservering.

Maar loop gerust ook op andere momenten binnen, of reserveer via restaurant@deleurope.com Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult zijn!

Gepubliceerd op 15 mei 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.