Het einde van SmulpaapjeTerugblik op ruim 8 jaar Smulpaapje

Volgende week is het moment dat na 8 jaar er een einde komt aan Smulpaapje.nl Niet aan Smulpaapje zelf, maar wel aan de website zoals de meesten ‘m de afgelopen jaren kende. Het was het platform dat ik in 2012 begon uit persoonlijke frustratie, omdat ik vond (en helaas nog steeds vind) dat uit eten met kinderen zo beroerd geregeld is. Wat als een hobby begon, naast mijn werk als social media adviseur, groeide uit tot een meer dan fulltime baan náást mijn fulltime baan.

Smulpaapje groeide uit tot een begrip. Ik schreef mijn eerste gezinskookboek, dat in 2015 uitkwam. En in 2017, het jaar dat Smulpaapje 5 jaar bestaat, kwam daar een tweede boek bij. Ik zei mijn baan op en dook in het avontuur dat zelfstandig ondernemer heet. Ik kreeg management, nam daar twee jaar later weer afscheid van. Leerde van alle hoogte én dieptepunten. Maar had bovenal dag in dag uit plezier in wat ik met Smulpaapje deed.

Ik was eigenwijs. Of beter gezegd, dat ben ik nog steeds. En koos dus voor de lastigste weg financieel gezien. Maar het zijn keuzes waar ik nog steeds trots op ben. Het is nog steeds de manier waarop ik mijn afwegingen maak. Lange termijn visie en principes boven euro’s.

Het kriebelt

In 2019 begint het te kriebelen. Mijn eigen Smulpaapje is inmiddels bijna negen jaar. De website van Smulpaapje loopt technisch gezien tegen zijn grenzen aan en ook mijn lezers en hun kinderen zijn meegegroeid. Het wordt tijd voor wat anders. Het kriebelt om weer te vernieuwen. Maar hoe en wat…

Gek genoeg geeft mijn derde boek Borreltijd de richting aan. Er is inmiddels al jaren meer in mijn leven dan Smulpaapje. Ik hou ervan om verhalen te verhalen. Over eten en drinken. Over de mensen achter mooie producten. Maar ook over mijn eigen leven. Ik praat er over met mensen die, hoewel op afstand, goed zien wie ik ben en waar mijn potentie ligt. Ik vraag het mijn lezers. En de conclusie alom blijkt, het gaat om de mens achter de merken die ik heb opgebouwd. Om Susan Aretz dus…

The story of my life

Ik bén Smulpaapje. Ik lééf Carpefcnkdiem. En dus wordt niet lang daarna SusanAretz.nl geboren. Verhalen uit mijn leven, verhalen over mijn leven. Mijn leven dat bestaat uit eten met kinderen uit en thuis. Maar ook alles wat het leven mooier, leuker en lekker maakt. Het komt hier allemaal samen. De website wordt gebouwd en in april gaat het eerste deel live, alle content van Carpefckndiem.nl

Het is gaaf om te zien hoe goed de nieuwe site wordt opgepikt. Hij is van nu, hij is visueel, er kan tekstueel meer. Het is heel erg ik. Ik merk dat ik weer plezier krijg in het schrijven van artikelen, nu die er zo veel beter uitzien dan op Smulpaapje kon/kan en nu mijn blikveld breder is dan alleen kinderen.

De kers op de taart van de nieuwe site wordt de integratie van Smulpaapje. Die content komt er, als alles goed gaat, volgende week bij. Dan is het verhaal compleet. Het is ook het startpunt van verder gaan. Van meer dan alleen goed eten met kinderen, uit en thuis. Er is ruimte voor meer verhalen, over opvoeding van kinderen bijvoorbeeld. Hoe doe je dat bijvoorbeeld als je op een tropisch eiland woont?!

 Maaike’s stories

Want… primeur primeur… Smulpaapje krijgt er een tweede redacteur bij. Zó leuk! Maaike gaat je, in Maaike’s stories, alles vertellen over hoe je een kind opvoedt als je op Curaçao woont. Hoe leuk?! De eerste verhalen komen volgende week, samen met Smulpaapje online. Ik heb er natuurlijk al een aantal gelezen, zó leuk en verfrissend. Héél benieuwd wat jullie er van vinden!

En dus betekent mei 2020 het einde van Smulpaapje.nl maar betekent het eigenlijk ook gewoon het volwassen worden ervan. Met meer ruimte voor mooie verhalen, natuurlijk nog steeds heel veel lekkere recepten voor het hele gezin en alles wat je van mij en Smulpaapje gewend bent. Ik hoop dat jullie daar net zo blij van gaan worden, als ik nu al ben!

 


3 reacties

 1. Saskia schreef:

  Spannend deze stap! En ik ben erg blij dat smulpaapje geïntegreerd wordt, maak geregeld gebruik van de recepten en oude weekmenu’s daar! Onze oudste smult mee (jongste is 10 weken dus duurt nog even ?). Ik blijf je volgen! Veel plezier met de nieuwe stap!

 2. Susan Aretz schreef:

  dankjewel Martijn, tof om te horen!

 3. Martijn Rijk schreef:

  Mooie stap Susan!
  We blijven je volgen op je nieuwe platform.

  Groet, Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.
22 mei 2020
Lowlander bier
 
GESLOTEN – Thuis uit eten met Lowlander Bier

Deze winactie is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, er staat weer een smakelijke nieuwe winactie klaar
19 mei 2020
 
Home made Basics van Yvette van Boven – review

Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!