Het einde van SmulpaapjeTerugblik op ruim 8 jaar Smulpaapje

Volgende week is het moment dat na 8 jaar er een einde komt aan Smulpaapje.nl Niet aan Smulpaapje zelf, maar wel aan de website zoals de meesten ‘m de afgelopen jaren kende. Het was het platform dat ik in 2012 begon uit persoonlijke frustratie, omdat ik vond (en helaas nog steeds vind) dat uit eten met kinderen zo beroerd geregeld is. Wat als een hobby begon, naast mijn werk als social media adviseur, groeide uit tot een meer dan fulltime baan náást mijn fulltime baan.

Smulpaapje groeide uit tot een begrip. Ik schreef mijn eerste gezinskookboek, dat in 2015 uitkwam. En in 2017, het jaar dat Smulpaapje 5 jaar bestaat, kwam daar een tweede boek bij. Ik zei mijn baan op en dook in het avontuur dat zelfstandig ondernemer heet. Ik kreeg management, nam daar twee jaar later weer afscheid van. Leerde van alle hoogte én dieptepunten. Maar had bovenal dag in dag uit plezier in wat ik met Smulpaapje deed.

Ik was eigenwijs. Of beter gezegd, dat ben ik nog steeds. En koos dus voor de lastigste weg financieel gezien. Maar het zijn keuzes waar ik nog steeds trots op ben. Het is nog steeds de manier waarop ik mijn afwegingen maak. Lange termijn visie en principes boven euro’s.

Het kriebelt

In 2019 begint het te kriebelen. Mijn eigen Smulpaapje is inmiddels bijna negen jaar. De website van Smulpaapje loopt technisch gezien tegen zijn grenzen aan en ook mijn lezers en hun kinderen zijn meegegroeid. Het wordt tijd voor wat anders. Het kriebelt om weer te vernieuwen. Maar hoe en wat…

Gek genoeg geeft mijn derde boek Borreltijd de richting aan. Er is inmiddels al jaren meer in mijn leven dan Smulpaapje. Ik hou ervan om verhalen te verhalen. Over eten en drinken. Over de mensen achter mooie producten. Maar ook over mijn eigen leven. Ik praat er over met mensen die, hoewel op afstand, goed zien wie ik ben en waar mijn potentie ligt. Ik vraag het mijn lezers. En de conclusie alom blijkt, het gaat om de mens achter de merken die ik heb opgebouwd. Om Susan Aretz dus…

The story of my life

Ik bén Smulpaapje. Ik lééf Carpefcnkdiem. En dus wordt niet lang daarna SusanAretz.nl geboren. Verhalen uit mijn leven, verhalen over mijn leven. Mijn leven dat bestaat uit eten met kinderen uit en thuis. Maar ook alles wat het leven mooier, leuker en lekker maakt. Het komt hier allemaal samen. De website wordt gebouwd en in april gaat het eerste deel live, alle content van Carpefckndiem.nl

Het is gaaf om te zien hoe goed de nieuwe site wordt opgepikt. Hij is van nu, hij is visueel, er kan tekstueel meer. Het is heel erg ik. Ik merk dat ik weer plezier krijg in het schrijven van artikelen, nu die er zo veel beter uitzien dan op Smulpaapje kon/kan en nu mijn blikveld breder is dan alleen kinderen.

De kers op de taart van de nieuwe site wordt de integratie van Smulpaapje. Die content komt er, als alles goed gaat, volgende week bij. Dan is het verhaal compleet. Het is ook het startpunt van verder gaan. Van meer dan alleen goed eten met kinderen, uit en thuis. Er is ruimte voor meer verhalen, over opvoeding van kinderen bijvoorbeeld. Hoe doe je dat bijvoorbeeld als je op een tropisch eiland woont?!

 Maaike’s stories

Want… primeur primeur… Smulpaapje krijgt er een tweede redacteur bij. Zó leuk! Maaike gaat je, in Maaike’s stories, alles vertellen over hoe je een kind opvoedt als je op Curaçao woont. Hoe leuk?! De eerste verhalen komen volgende week, samen met Smulpaapje online. Ik heb er natuurlijk al een aantal gelezen, zó leuk en verfrissend. Héél benieuwd wat jullie er van vinden!

En dus betekent mei 2020 het einde van Smulpaapje.nl maar betekent het eigenlijk ook gewoon het volwassen worden ervan. Met meer ruimte voor mooie verhalen, natuurlijk nog steeds heel veel lekkere recepten voor het hele gezin en alles wat je van mij en Smulpaapje gewend bent. Ik hoop dat jullie daar net zo blij van gaan worden, als ik nu al ben!

 

Gepubliceerd op 5 mei 2020


3 reacties

 1. Saskia schreef:

  Spannend deze stap! En ik ben erg blij dat smulpaapje geïntegreerd wordt, maak geregeld gebruik van de recepten en oude weekmenu’s daar! Onze oudste smult mee (jongste is 10 weken dus duurt nog even ?). Ik blijf je volgen! Veel plezier met de nieuwe stap!

 2. Susan Aretz schreef:

  dankjewel Martijn, tof om te horen!

 3. Martijn Rijk schreef:

  Mooie stap Susan!
  We blijven je volgen op je nieuwe platform.

  Groet, Martijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.