Het Bosch Waterfront in Amsterdam



Verscholen achter de Zuidas, aan het water vind je restaurant Het Bosch, dat sinds 26 maart wordt gerund door Danny van Houten, die het restaurant overnam van zijn vader Ferry. Danny was al sommelier in het restaurant, maar is nu verantwoordelijk voor het gehele plaatje
En dus was het wat hem betreft tijd voor een vernieuwd concept en een nieuwe menukaart. Geen voor- of hoofdgerechten meer, maar een scala aan kleinere gerechten. Maar dan wel met grote ambities. Wij mochten komen proeven.
Het Bosch Waterfront Kitchen
Sinds de paasdagen is het restaurant in de nieuwe stijl draaiende. Dat betekent ook dat er nog finetuning plaatsvindt en dat is goed, want in die finesse zie je dat Danny zijn eigen stijl aan het vinden is. Wat wij deze eerste avond aten was overigens wel echt een fantastische start.
Door de aankleding van de zaak, veel roodaccenten (die je ook in de kaart terugziet) wist ik niet zo goed wat ik qua eten moest verwachten. Het was dan ook een complete verrassing hoe goed we aten. Dat begon al bij de amuse (foto linksboven); yoghurtschuim, met watermeloen, granola en gevriesdroogde frambozen. Het deed mij in eerste instantie huiveren. Tot ik een hap nam. Damn, wat lekker!
Menu Het Bosch biedt volop keuze
Het kalf met haringkaviaar en maisijs was aardig, maar niet spectaculair (foto rechtsboven). De zeebaars cru ‘Hongkong stijl’ met chilli veggies en ananas/kokossaus daarentegen weer een waanzinnige smaaksensatie. Super verrassend! (foto linksonder) De kabeljauw en komkommer was lekker, maar na de zeebaars best rustig van smaak.
De pata negra met zoet/zuur en knolselderij jus was weer van het kaliber, wauw! Net als de pastinaak met kaffirschuim, die bij de kalfszwezerik werd geserveerd. Echt te gek.
Signature dish waygu met foie gras, truffel en ponzu is van Michelin kwaliteit. Zo verrassend. Zo mals. Ongelofelijk. Net als de groente bij het lam van mijn lieve tafelgenoot.
En als je dan denkt dat je écht geen hap meer kunt of wilt nemen, komt het dessert. Een krokant hoorntje met de lichtste rijstpudding ooit en de lekkerste mango sorbet als frisse touch ernaast. Niet normaal.


Jonge sommelier
Alle gerechten werden voorzichten van bijpassende wijnen. En waar Danny daar voorheen verantwoordelijk voor was, heeft hij nu een geweldige jonge sommelier die dat verzorgt. En die snapt het. Helemaal. Verrassende keuzes. Goed op smaak. Fijne toelichting erbij. Tof!
Restaurant met potentie
Dit is echt een restaurant met potentie. Als de aankleding qua restaurant en tafeldekking íets ingetogener wordt en de keuze aan gerechten íets gebalanceerder, dan hebben we een potentiële parel op een prachtige plek in Amsterdam.
Doordeweeks weet de ZuidAs het restaurant al te vinden (ze zijn ook open voor de lunch), maar hier wil je – helemaal op een mooie zomeravond – ook met je liefje uit op niveau uit eten. En de Michelin ambities die ze hebben zijn zeker niet raar. Er stonden deze avond een aantal Michelin waardige gerechten op tafel.
Disclaimer: dit diner werd aangeboden door het pr bureau van restaurant Het Bosch.
Gepubliceerd op 13 juni 2018