Gulpener brouwlokaal in GulpenGulpener brouwlokaal

Begin dit jaar kwam ik er voor het eerst, het brouwlokaal van het Limburgse Gulpener bier. Ik dronk er voor het eerst een Ur-biertje, die daarna meteen op de lijst favoriete witbiertjes én in mijn boek belandde. Maar dat je in het brouwlokaal meer kunt dan alleen een lekker biertje drinken ontdekte ik deze zomer, toen ik met mijn gezin in Vijlen een weekje vakantie vierde.

Meer dan alleen lekkere biertjes

Want in het brouwlokaal worden niet alleen rondleidingen en tastings verzorgd, maar je kunt er ook geweldig eten. Wij schoven aan voor de lunch, waarbij ik een Zuurvleesburger van het Blanc Bleu Belge rund op een bierbostelbroodje met koolsalade, mayo en ovenaardappeltjes at. Zó lekker!

Erbij kreeg ik een passend biertje, in dit geval de Flitspopper. Dit biertje is een samenwerking van Gulpener met Oedipus. Een blend van ijsbock met een dry-hopped sour. Ik vond het vooral een lekker fris biertje en had spijt dat ik 'm ter plaatse niet kocht. Gelukkig is 'ie inmiddels landelijk te koop en kreeg ik later als verrassing nog twee biertjes thuis gestuurd. Lucky me!

Familiebrouwerij met een eigen visie

Wat ik tof vind aan Gulpener is dat ze de dingen heerlijk op hun eigen wijze doen. Niet alleen qua biertjes, maar zeker ook met wat je in het Brouwlokaal kunt eten. Van de zomer stond de chef met twee hele stukken lam in de tuin, om die te grillen voor de avondkaart. Ik hou ervan. 

Maar ook als het gaat om duurzaamheid doen ze het op hun eigen manier. Gulpener is namelijk begonnen aan de bouw van een nieuw brouwhuis. Vernieuwende brouw- en energietechnieken zorgen er straks voor dat er 75% minder stroom nodig is, en het huis volledig kan werken op hernieuwbare energie en lokale grondstoffen. Dat alles bij elkaar bestaat nog niet, en dat betekent dat het het meest duurzame brouwhuis wordt – zeker in Europa. Hoe cool is dat? De plannen moeten in het voorjaar van 2020 afgerond zijn.

Tot in Gulpen!

Volgende week ben ik weer een week in Limburg en het zal geen verrassing zijn dat een lunch bij Gulpener wederom op de planning staat. Ben je ook een keer in Zuid Limburg dan kan ik je een bezoekje aan dit fijne lokaal van harte aanbevelen! Je vindt ze aan de Rijksweg 19A in Gulpen. Parkeren kan tegenover de brouwerij.

Gepubliceerd op 26 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]