Grapje of bloedserieus?



Grapje?

Hier maakt iemand een grapje. Nee, écht. Dit kan niet serieus bedoeld zijn. De foto is oud (2011 en bedoeld om te laten zien dat kinderen meer snoepen dan groente eten!) maar de “tip” is van VivaMama zelf. Een blad voor moderne vrouwen met kinderen hé. Dan kijk je op de Facebookpagina en stroomt het vol met reacties. Om 20u, het bericht was toen 6 uur oud, waren het er al 46. Geen enkele reactie echter van VivaMama. Opmerkelijk

Webcare

Iedereen die ook maar iets met social media doet weet dat zaken uit de hand kunnen lopen. In positieve zin; een update op Facebook of Twitter die onverwacht vaak gedeeld worden en zonder dat je het weet veel meer mensen bereikt dan je had gedacht. Het kan echter ook gierend uit de bocht vliegen. Recentelijk had HEMA nog zo’n gevalletje aan de hand, waar ze uiteindelijk heel adequaat op gereageerd hebben. Zes uur lang niets van je laten horen als de reacties binnenstromen…. Ik geloof dat ik wel weet in welke categorie dat valt.

Actie? Reactie!

Nu staan heel wat goede stuurlui aan wal, maar toch één advies aan Viva Mama; Niet reageren als er zó gereageerd wordt is gewoon niet oké. De hoeveelheid reacties verlangen een tegenreactie. Wat die ook is. Dat de stagiaire de emoticon voor grapje in het bericht vergeten was (ik hoop oprecht dat dat de verklaring is). Dat het een inschattingsfout was. Excuses. Whatever! Maar niet reageren? Niet oké!

Update

Viva reageert uiteindelijk, verwijdert het oorspronkelijke bericht en biedt in een aparte update haar excuses aan voor de ontstane verwarring. Het was inderdaad als grapje bedoeld.

Gepubliceerd op 24 april 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!