Glenfiddich Fire & Cane whisky cocktailDit heb je nodig voor je Fire & Cane whisky cocktail

60 ml Glenfiddich Fire & Cane
30 ml vers citroensap
15 ml Falernum (siroop met kruidnagel, vanille en gember, o.a. van Monin te koop)
15 ml gezouten ananassiroop *
2 dashes Angostura bitters (bij de slijter te koop)

Doe alle ingrediënten in een shaker, voeg  voldoende ijs toe en schud de shaker 10 seconden lang, goed en hard. Finestrain de cocktail in een glas, over crushed ice en garneer met limoen. Nog feestelijker? Maak de rand van het glas vochtig met limoensap en dip in suiker.

* zo maak je gezouten ananassiroop:  1 deel suiker, 1 deel water, verse ananas aan toevoegen en een mespuntje zout. Alles goed roeren, met de pan op laag vuur, zodat de suiker en het zout oplossen. Siroop een uur laten staan met de ananas, zodat de smaak goed in de siroop kan trekken.

Meer over de Fire & Cane limited whisky van Glenfiddich lees je hier.

Gepubliceerd op 9 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]