Glenfiddich Fire & Cane whisky cocktail



Dit heb je nodig voor je Fire & Cane whisky cocktail

60 ml Glenfiddich Fire & Cane
30 ml vers citroensap
15 ml Falernum (siroop met kruidnagel, vanille en gember, o.a. van Monin te koop)
15 ml gezouten ananassiroop *
2 dashes Angostura bitters (bij de slijter te koop)

Doe alle ingrediënten in een shaker, voeg  voldoende ijs toe en schud de shaker 10 seconden lang, goed en hard. Finestrain de cocktail in een glas, over crushed ice en garneer met limoen. Nog feestelijker? Maak de rand van het glas vochtig met limoensap en dip in suiker.

* zo maak je gezouten ananassiroop:  1 deel suiker, 1 deel water, verse ananas aan toevoegen en een mespuntje zout. Alles goed roeren, met de pan op laag vuur, zodat de suiker en het zout oplossen. Siroop een uur laten staan met de ananas, zodat de smaak goed in de siroop kan trekken.

Meer over de Fire & Cane limited whisky van Glenfiddich lees je hier.

Gepubliceerd op 9 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.