Gezond eten kun je lerenNatuurlijke nieuwsgierigheid

Er wordt vaak aangenomen dat complexe, abstracte concepten te moeilijk voor kinderen zijn om te begrijpen. Maar de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen maakt dat ze willen weten hoe dingen werken. Met vijf verschillende boeken werd ingegaan op voeding en voedzaam eten. Hoe werkt het verteringsproces, welke voedselgroepen zijn er en hoe helpt voeding bij het functioneren van je lichaam.

Kennis is macht

Een verschillend boek werd wekelijks voorgelezen tijdens de snack pauze. In een ander lokaal aten kinderen hun snacks zonder het verhaal voorgelezen te krijgen. Toen de kinderen 4,5 jaar oud waren kregen ze vragen die in de boeken aan de orde waren gekomen. Het bleek dat de kinderen die voorgelezen waren hun inname van groente, vrijwillige, hadden verdubbeld tijdens hun snack pauze. De kinderen die niet waren voorgelezen aten nog steeds dezelfde hoeveelheid. Het verschil in aanpak tussen kinderen leren meer groente te eten en hen leren waarom het belangrijk is dat ze groente eten bleek in deze aanpak buitengewoon succesvol.

Smulpaapje leert

Smulpaapje onderstreept het belang om kinderen al vanaf vroege leeftijd te leren over goede en gezonde voeding en is blij dat dit onderzoek dat staaft. We zouden niets liever zien dan dat scholen deze taak gaan opnemen in hun lespakket. Smulpaapje gaat onderzoeken welke rol zij daarin, ondersteunend dan wel adviserend kan spelen. Wie zich geroepen voelt nodigen wij van harte uit om contact op te nemen om hier over mee te denken!

Gepubliceerd op 9 juli 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...