Gezond eten kun je lerenNatuurlijke nieuwsgierigheid

Er wordt vaak aangenomen dat complexe, abstracte concepten te moeilijk voor kinderen zijn om te begrijpen. Maar de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen maakt dat ze willen weten hoe dingen werken. Met vijf verschillende boeken werd ingegaan op voeding en voedzaam eten. Hoe werkt het verteringsproces, welke voedselgroepen zijn er en hoe helpt voeding bij het functioneren van je lichaam.

Kennis is macht

Een verschillend boek werd wekelijks voorgelezen tijdens de snack pauze. In een ander lokaal aten kinderen hun snacks zonder het verhaal voorgelezen te krijgen. Toen de kinderen 4,5 jaar oud waren kregen ze vragen die in de boeken aan de orde waren gekomen. Het bleek dat de kinderen die voorgelezen waren hun inname van groente, vrijwillige, hadden verdubbeld tijdens hun snack pauze. De kinderen die niet waren voorgelezen aten nog steeds dezelfde hoeveelheid. Het verschil in aanpak tussen kinderen leren meer groente te eten en hen leren waarom het belangrijk is dat ze groente eten bleek in deze aanpak buitengewoon succesvol.

Smulpaapje leert

Smulpaapje onderstreept het belang om kinderen al vanaf vroege leeftijd te leren over goede en gezonde voeding en is blij dat dit onderzoek dat staaft. We zouden niets liever zien dan dat scholen deze taak gaan opnemen in hun lespakket. Smulpaapje gaat onderzoeken welke rol zij daarin, ondersteunend dan wel adviserend kan spelen. Wie zich geroepen voelt nodigen wij van harte uit om contact op te nemen om hier over mee te denken!

Gepubliceerd op 9 juli 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.