Food Bucket List Tag



1. In welk restaurant wil je graag eten?

Oh hemeltje, die lijst is nog zó lang! Hoog boven aan staat het restaurant van Massimo Bottura in Italië. Een van mijn absolute food heroes. Maar dichterbij huis wil ik graag ook nog een keer aanschuiven bij Choux en staat mr. Porter nog op mijn ’te eten’ lijstje

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Eigenlijk koop ik heel weinig kant & klaar, maar dan denk ik toch aan dim sum. Die koop ik over het algemeen bij de toko, maar die een keer goed zelf leren maken lijkt me wel heel gaaf.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Nadat ik ten huwelijk was gevraagd aten we, om dat te vieren bij de Librije, die avond zou ik eigenlijk nog wel een keer in zijn geheel over willen doen 😉

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Mijn ultieme keukengadget kreeg ik voor mijn verloving, een waanzinnige Kitchenaid. Maar er blijven altijd keukenwensen over. Zoals een prachtige roze pan van Le Creuset, of de ovenschotels die zij in de meest te gekke kleuren hebben.

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Ik zou dolgraag een keer een paar dagen meelopen met grote chefs. Om de kunst af te kijken, om te leren, voor de inspiratie. Knoeperd hard werken lijkt het me, maar daar is nog nooit iemand aan doodgegaan…

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

De Oosterse keuken, ieder gerecht eigenlijk wel, met name omdat ik daar zo weinig mee heb qua smaakluikjes. Het daar klaargemaakt zien worden, ruiken en proeven helpt ongetwijfeld om die comfort zone uit te breken!

7. Wat wil je leren eten?

In principe vind ik dat je alles moet proeven, en dat doe ik eigenlijk ook altijd, maar orgaanvlees is niet echt aan mij besteed. Puur vanwege de associatie. Misschien ooit…

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Dat is bijna onmogelijk te beantwoorden. Boven aan het lijstje staat denk ik wel Jamie Oliver, rap gevolgd door Nigel Slater, Nigella. Ieder op hun eigen manier inspireren ze mij nog steeds, Jamie Oliver is voor Smulpaapje nog steeds de grootste inspiratiebron denkbaar.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Ik ben niet zo best met vlees, te weinig geduld voor denk ik. Goed vlees leren bakken zou ik wel een mooie aanvulling vinden

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg als het gaat om eet challenges. Suikervrij, detox, ik geloof dat ik er niet voor in de wieg gelegd ben. Daarentegen zou ik wel met al mijn kookboeken een challenge willen bedenken. Iedere week uit een ander boek iets koken, op een willekeurige bladzijde ofzo. Misschien maar eens over gaan nadenken..

 

 

Gepubliceerd op 31 december 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!