Food Bucket List Tag



1. In welk restaurant wil je graag eten?

Oh hemeltje, die lijst is nog zó lang! Hoog boven aan staat het restaurant van Massimo Bottura in Italië. Een van mijn absolute food heroes. Maar dichterbij huis wil ik graag ook nog een keer aanschuiven bij Choux en staat mr. Porter nog op mijn ’te eten’ lijstje

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Eigenlijk koop ik heel weinig kant & klaar, maar dan denk ik toch aan dim sum. Die koop ik over het algemeen bij de toko, maar die een keer goed zelf leren maken lijkt me wel heel gaaf.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Nadat ik ten huwelijk was gevraagd aten we, om dat te vieren bij de Librije, die avond zou ik eigenlijk nog wel een keer in zijn geheel over willen doen 😉

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Mijn ultieme keukengadget kreeg ik voor mijn verloving, een waanzinnige Kitchenaid. Maar er blijven altijd keukenwensen over. Zoals een prachtige roze pan van Le Creuset, of de ovenschotels die zij in de meest te gekke kleuren hebben.

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Ik zou dolgraag een keer een paar dagen meelopen met grote chefs. Om de kunst af te kijken, om te leren, voor de inspiratie. Knoeperd hard werken lijkt het me, maar daar is nog nooit iemand aan doodgegaan…

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

De Oosterse keuken, ieder gerecht eigenlijk wel, met name omdat ik daar zo weinig mee heb qua smaakluikjes. Het daar klaargemaakt zien worden, ruiken en proeven helpt ongetwijfeld om die comfort zone uit te breken!

7. Wat wil je leren eten?

In principe vind ik dat je alles moet proeven, en dat doe ik eigenlijk ook altijd, maar orgaanvlees is niet echt aan mij besteed. Puur vanwege de associatie. Misschien ooit…

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Dat is bijna onmogelijk te beantwoorden. Boven aan het lijstje staat denk ik wel Jamie Oliver, rap gevolgd door Nigel Slater, Nigella. Ieder op hun eigen manier inspireren ze mij nog steeds, Jamie Oliver is voor Smulpaapje nog steeds de grootste inspiratiebron denkbaar.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Ik ben niet zo best met vlees, te weinig geduld voor denk ik. Goed vlees leren bakken zou ik wel een mooie aanvulling vinden

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg als het gaat om eet challenges. Suikervrij, detox, ik geloof dat ik er niet voor in de wieg gelegd ben. Daarentegen zou ik wel met al mijn kookboeken een challenge willen bedenken. Iedere week uit een ander boek iets koken, op een willekeurige bladzijde ofzo. Misschien maar eens over gaan nadenken..

 

 

Gepubliceerd op 31 december 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.