Fire & Cane van GlenfiddichFire & Cane van Glenfiddich

Of ik whisky wilde komen proeven, vroeg de uitnodiging van Pitch PR. Met een echtgenoot die een enorme whisky liefhebber is heb ik al vaker geprobeerd om het te (leren) drinken, maar het bleef nooit echt hangen.

Dus ja, dat wilde ik dan nog wel een keer proberen. De whisky zou namelijk ook gepaired worden met hapjes van The Grand in Amsterdam. Een win win situatie wat mij betreft. Dus op een prachtige zomerse middag liep ik het Amsterdamse terras op en kreeg ik als eerste een cocktail met Fire & Cane te proeven.

Whisky cocktail met Fire & Cane

Ja, een whisky cocktail is duidelijk wat anders dan pure whisky proeven, maar hallo hé wat een heerlijke eerste kennismaking! Fire & Cane wordt gerijpt om rumvaten en heeft iets zoete tonen (toffee) maar een edge door het rokerige van de whisky. Te gek samen met de ananas en limoen in de cocktail. Een hele fijne binnenkomer zo.

Maar de whisky moet natuurlijk ook puur geproefd worden. We proeven een aantal whisky's van Glenfiddich puur en uiteraard vind ik de 21 jarige (en € 150 per fles) whisky een van de lekkerste om zo te drinken…. Het zal eens niet zo zijn!

Whisky & food pairing

Dat whisky meer is dan een drankje dat door mannen wordt gedronken ondervind ik later, als we ook een aantal hapjes te eten krijgen bij de whisky. Links op de foto zie je de witte asperge met licht gerookte aardappel, doperwten, beurre noisette, vintage soja en sumak. Zó lekker. Maar de klapper voor mij was toch wel de tartelette met appel en meringue (rechts op de foto) die echt onwijs lekker was samen met pure Fire & Cane. Een feestje voor je smaakpapillen.

Fijne kennismaking

Kortom, een meer dan fijne kennismaking met dit, tot dan toe en voor mij, onbekende whiskymerk. Glenfiddich is bij de meeste slijters te koop, de limited edition Fire & Cane echter in een beperkte oplage. Wil je thuis aan de slag met de whisky cocktail zoals ik 'm dronk? Ik mag het recept met jullie delen. Die vind je hier!

Gepubliceerd op 9 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!