Fête du Champagne in een feestelijke winterjas



Champagne festival in Amsterdam

 Van 29 november tot en met 1 december strijkt de wintereditie van Fête du Champagne neer in de Zuiveringshal op het Westergas, waar je in een sprookjesachtige decor kunt proosten op de komende feestdagen. Met meer dan 100 verschillende soorten Champagne, Crémant en wijnen om te proeven, is er voor ieder wat wils. Van boetiek Champagnes tot aan bekende Champagnehuizen.

Crémant in the spotlight

Deze editie is er speciale aandacht geschonken voor Crémant. Deze mousserende wijn ( uit een ander gebied dan Champagne) is ruim vertegenwoordigd door uit iedere streek van Frankrijk een Crémant in te brengen, van Loire, Elzas, Bourgogne tot Bordeaux. Hierdoor kan iedereen kennis maken met Crémants.

Naast mousserende wijnen is er ook ruimte voor wijn, exclusief op het winterfestival gaat Fête du Champagne werken met wijnhuis Domaine de la Baume uit de Languedoc. Bij Fête du Champagne kan er vanaf €4,50 per glas genoten worden van een glas bubbels.

Meer dan bubbels

Om het feest compleet te maken zijn er verschillende  Franse elementen toegevoegd. Zo kun je je vermaken met Petanque (Jeu de Boule), Franse Chansons, druivenstampen, Champagne quizzen en zelf het sabreren van flessen bubbels. Op de Franse markt kan je je te goed doen aan typische Franse lekkernijen zoals Confit de Canard en (biologische) Foie gras. Het culinaire gehalte wordt ook nog gevoed door de aanwezige foodtrucks waar de mooiste Franse hapjes en gerechten worden geserveerd. De Champagne wordt natuurlijk begeleid met oesters en kaviaar en afsluitend wordt er gedanst tot de late uurtjes.

Daar wil ik heen!

Dat snap ik! Kaartjes voor Fête du Champagne kosten €15,- per stuk, inclusief een glas mousserende wijn en het coupe glas mag je mee naar huis nemen. Meer informatie vind je op de site van het festival

Gepubliceerd op 24 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.